Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

I'M THE MASTER OF THE GRILL czyli Rażanj 2010.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 01.03.2011 14:43

może się obraził ... :(
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 01.03.2011 14:48

Chyba nie, no bo za co ?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 01.03.2011 14:56

może się obraził

Chyba nie, no bo za co ?

Piszesz tu o dupie Maryni, zdjęcia masz - nic im nie ujmując - takie sobie, zwiedzanie wątpliwie oryginalne

hmmm ... w sumie to sam nie wiem ... :roll: :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.03.2011 16:08

Hmmmmmmmm..................

Pokazuję wam coś czego nikt nigdy nie widział, na najwyższej jakości zdjęciach.Mówię jak dojechać,będąc swoistym pionierem w tym temacie.Opisuję nieznane "gatunki" plaż i tłumaczę jak się zachowywać w ciepłej wodzie.
TO tylko nieliczne moje zasługi.Przez skromność nie wymienię ich wszystkich.
Robię to wszystko dla was,a w zamian co otrzymuję???
Łyżkę...Co ja mówię!
Łopatę dziegciu w zamian dostaję! :evil:

:lool: :wink: :wink:

W sumie to powinienem się wk..............,a nie obrazić,no ale ponieważ od jakiegoś czas żyjemy w kraju miłości wybaczyć wam trza,nie??? :wink:

Po zwiedzaniu "szutrowo-kamienistych" plaż przyszedł czas na zobaczenie czegoś innego.Z niekłamaną radością zanoszę więc klamoty do auta i....
No właśnie.Wtedy się okazało,że moja radość jest zdecydowanie.............przedwczesna.Nie przewidziałem (choć mogłem i powinienem przewidzieć :roll: ),że droga do centrum wiedzie przez..........."krupówki" :!: :evil:
A tam wiadomo- baby z oscypkami,chłopy ze swetrami z waty (dla ceprów są one z....wełny! :lool: :lool: :lool: ).

Generalnie nie do końca tak było,choć jeżeli przyjmiemy,że gotowe kawałki pizzy "zastępowały" oscypki,a wszelkiego rodzaju przepaski biodrowe na plaże- sweterki to w gruncie rzeczy było............tak samo. :D
Gdyby tak jeszcze kilka śmierdzących koni z pijanymi w trzy dupy woźnicami się trafiło :twisted: myślę,że analogia wydaje się być oczywista!
:wink:
No to idziemy,a właściwie toczymy się w kierunku naszego celu.Każdy, powtarzam KAŻDY stragan musimy zaliczyć i nie ma tu żadnego znaczenia,że wszędzie generalnie jest to samo! :evil:
No,ale dziecka,jak to dziecka.Wszystko pikne i niewątpliwie im niezbędne!
Ale to jeszcze nic! Dzieci-wiadomo.
Prym wiodły oczywiście..............panie! Nie wiem czy to kwestia genetyczna,czy ten gatunek :wink: tak po prostu ma,ale.......... :roll:
Zostawiliśmy je z kolegą w nadziei,że być może bez nas jakoś szybciej to pójdzie.Może się stresują,czy co...... :wink: A niech se zostaną same.....
Oczywiście planowana operacja odniosła skutek takie,że po pół godziny musieliśmy po nie..............wracać! :evil:
Po krótkich poszukiwaniach odnajdujemy "zguby" tam gdzie je..........zostawiliśmy! :evil:
Gdy podchodzimy bliżej słyszymy,jak pewiem młody Chorwat,który sprzedawał na jednym ze stoisk gada coś o..............polskiej mafii pokazując na nasze panie! 8O
No to k.....pięknie,se myślę. :evil:
Zaraz dostaniemy po ryju,albo nas powieszą na tych straganach i będziemy tam wisieć jako przestroga dla innych,nie mniej upierdliwych turystów :!: :evil:
Pełni obaw dochodzimy na miejsce, a tam okazuje się,że nasze panie tak "stargowały" młodego z ceny,że ten już chyba nie bardzo wiedział jak się nazywa! :lol: Ręce gościowi opadły i widzę,że jeszcze chwila i da im to wszystko za darmo, byleby sobie już poszły! :D
Coś tam jeszcze rzuca na odchodne o mafii,ale tym razem już z uśmiechem na ustach ( pewnie dziękował Bogu,że to już koniec transakcji) :lol: :wink:
A my możemy już udać się do miasta. 8) :oczko_usmiech:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 01.03.2011 17:09

anakin napisał(a):Prym wiodły oczywiście..............panie! Nie wiem czy to kwestia genetyczna,czy ten gatunek :wink: tak po prostu ma,ale.......... :roll:

Ten gatunek tak już ma ........ :evil: (wybaczcie Panie , jeśli powiedziałem za dużo :lol: ) mnie szlak trafia jak mam iść z moimi dwiema Paniami na szmaty do supermarketu .......no dobra targ w Primosten to nie to samo :D
.....dlatego od pewnego już czasu nie chodzę z moimi Paniami po sklepach..... :wink:

Twoim Paniom gratuluje targowania !
Nie dajmy się , my turyści wyskubać do cna ! :lol:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 01.03.2011 18:09

anakin napisał(a):Witam ziomala. 8)
Dobrze,że jesteś bo te warszawskie mnie tak "oblazły,że masakra! :evil:

:wink:

Dla równowagi melduje sie Poznań

anakin napisał(a):Ale wiesz co, Krystof :?:
Niechcący poddałeś mi pomysł na tegoroczny Pag.
Po prostu siądę se na jakieś hałdzie piaszczyto- kamienistej i będę tak siedział.
Co prawda g.....zobaczę,ale będę............oryginalny! :lol: :wink:

Jak to baco robicie, że tak długo żyjecie :!:

No bo ja cingiem łoddychom
.

Też będę w tym roku na Pagu, to siędę sobie niedaleko Ciebie :!: :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 01.03.2011 19:49

chłopy ze swetrami z waty

:D :D :D

szczęściem zauważam zwyżkę formy!
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 01.03.2011 21:42

anakin napisał(a):
Gdy podchodzimy bliżej słyszymy,jak pewiem młody Chorwat,który sprzedawał na jednym ze stoisk gada coś o..............polskiej mafii pokazując na nasze panie! 8O
No to k.....pięknie,se myślę. :evil:
Zaraz dostaniemy po ryju,albo nas powieszą na tych straganach i będziemy tam wisieć jako przestroga dla innych,nie mniej upierdliwych turystów :!: :evil:
Pełni obaw dochodzimy na miejsce, a tam okazuje się,że nasze panie tak "stargowały" młodego z ceny,że ten już chyba nie bardzo wiedział jak się nazywa! :lol: Ręce gościowi opadły i widzę,że jeszcze chwila i da im to wszystko za darmo, byleby sobie już poszły! :D
Coś tam jeszcze rzuca na odchodne o mafii,ale tym razem już z uśmiechem na ustach ( pewnie dziękował Bogu,że to już koniec transakcji) :lol: :wink:
A my możemy już udać się do miasta. 8) :oczko_usmiech:

Moze można będzie kiedyś dołączyć sie do Was na zakupach - kobitki starguja co nieco a to co uda się stargować mężczyźni - skonsumują :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 01.03.2011 23:01

Bo zakupy trzeba umieć robić! :D :D

Obrazek

anakin

Coraz lepsza ta relacja! Good job!! :lol: :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 01.03.2011 23:06

Z twoimi Paniami Ani raczej można mieć pewność że idąc na zakupy
sprzedawca cię tak nie wycycka.......

Obrazek

:lol:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 01.03.2011 23:41

A co mi tam, też się ujawnię :wink:

Czytam...............i oglądam................od poczatku :lol:
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 01.03.2011 23:51

Raul73 napisał(a):Bo zakupy trzeba umieć robić! :D :D

Obrazek

anakin

Coraz lepsza ta relacja! Good job!! :lol: :lol:

Swietne, musze to mywifowi pokazać, naprawdę dobre...
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 02.03.2011 22:18

Musze tez przyznac,ze swietne (chociaz kobieta jestem) :lol:
matixero
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) matixero » 03.03.2011 09:50

Witam wszystkich:)
To mój pierwszy post na forum ale czytam go już od dłuzszego czasu, czemu akurat tutaj?? Bo w tym roku do Razanja się wybieram:) Czekam na dalszą relacje:)

P.S. Z tego co widziałem i czytałem to Razanj jest raczej miejscem ustronnym i kameralnym prawda?? I tutaj pytanie do szanownego Anakina, jest tam gdzie wyskoczyc wieczorem?? Jakiś pub, restauracja??
Ostatnio edytowano 03.03.2011 12:45 przez matixero, łącznie edytowano 1 raz
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 03.03.2011 11:34

matixero napisał(a):Witam wszystkich:)
To mój pierwszy post na forum ale czytam go już od dłuzszego czasu, czemu akurat tutaj?? Bo w tym roku do Razanja się wybieram:) Czekam na dalszą relacje:)

P.S. Z tego co widziałem i czytałem to Razanj jest raczej tzw. " zadupiem" prawda?? I tutaj pytanie do szanownego Anakina, jest tam gdzie wyskoczyc wieczorem?? Jakiś pub, restauracja??

Pozwoli kolega, że wtracę małe słówko, gdyż ujęło mnie to "zadupie"

A co kolega rozumie pod pojęciem zadupie?
nie ma drogi, sklepu, marketu, telefonów, internetu,a prąd? może być czy nie?

Dla mnie nie ma czegoś takiego jak zadupie w Cro. Dla miejscowych to może być zadupiem a dla turysty, exploratora wszystko jest ciekawe. no jeszcze zalezy czego kto szuka.
Jesli kolega szuka dyskotek, hoteli 4i 5 gwiazdkowych, autostrady pod hotelem, świateł miast i balang do rana, autobusów mzk żeby po nocnej balandze jakos dotrzeć do hotelu - to rzeczywiscie nie w Razanj.

Miejscowość określiłbym jako małą kameralna miejscowość - bazę wypadową do zwiedzania okolicznych terenów Sibenika, Primostenu, Rogoznicy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

I'M THE MASTER OF THE GRILL czyli Rażanj 2010. - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone