Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

I'M THE MASTER OF THE GRILL czyli Rażanj 2010.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 21.02.2011 13:58

Światowo zaczyna się robić, fiu fiu :D
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 21.02.2011 13:59

No ładnie i fajnie ... a do tego przy Guinness-ie.

:)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 21.02.2011 14:52

Uuuu, rosyjski, chorwacki, angielski...aż się boję jakie tam się jeszcze rozmowy pojawią :)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 21.02.2011 14:55

Uuuu, rosyjski, chorwacki, angielski...aż się boję jakie tam się jeszcze rozmowy pojawią

hab'ich auch! :wink:

wiederseh'n, K.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.02.2011 15:54

Nein :!:
Po niemiecku to my gadać nie będziemy :!: :evil:

Po wymianie pierwszych uprzejmości, zasiadamy z gospodarzem (młodym,bo jak się okazuje to..........."wspólnicy" :lol: ) do stołu i pora na................Karlovacko. 8)
Ależ pysznie smakuje to pierwsze! :D
Gadka szmatka o takiej tam tzw.dupie-marynie.......W między czasie drugie i trzecie piwo......Potem pora poczęstować gospodarza polskimi produktami.. :D
Ani się człowiek obejrzał a"śruba" we łbie już dosyć konkretna :!: :oczko_usmiech:
Oczywistym jest,że z każdym kolejnym wypitym piwem mój angielsko-chorwacki był coraz lepszy :D ,łatwiej więc było znaleźć wspólny język.
No,ale przyszedł moment,który jest chyba przez wszystkich najbardziej znienawidzonym momentem podczas pobytu :!: :evil:
Czas..............płacić... :cry:
Chcąc nie chcąc trochę..............wytrzeźwiałem. :wink: Wiadomo-nic tak nie otrzeźwia jak wyciąganie kasy z portfela.Własnego. :cry:
Poza tym ciągle nie dawała mi spokoju ta cena...........Czy aby na pewno dobrze się zrozumieliśmy?
Do "transjakcji" został zaproszony drugi "współwłaściciel" oraz mój..........długopis. :wink: Jakoś tak bardziej bowiem wierzę słwou pisanemu...... :D
Krótkie mnożenie,dodawanie i.............jest tak jak uzgodniliśmy! 8O
10 ojro za sztukę! Bez dodatkowych opłat za klimę,czy prąd.Owszem- "dochodzi" tzw."klimatyczne",ale nikt nawet nie zwraca uwagi na tak "porażającą" kwotę! 8)
Interes ubity,pora na.............kolejne piwo. :mrgreen:
Nagle Filip pyta jak się rozlokujemy w domu.
No to tłumaczę.
Jedna rodzina na dole, druga u góry.
Aha . U góry będzie mieszkać jeszcze jedna osoba (kobieta),która "doleci" wieczorem.
Ledwo skończyłem to mówić,(a właściwie jak już mówiłem) zauważyłem,że oczy Filipa robią się coraz większe!!! 8O 8O 8O
Ki ch....myślę.. :x :?:
Pyta- jak to jeszcze jedna kobieta? 8O
I nie dopuszczając mnie do głosu zaczyna dosyć głośno rozmawiać z synem....
Coś tu nie hallo se myślę... :evil:
Przecież Drażen wiedział,ile ma być osób i w jaki sposób będą one rozmieszczone w domu....Więc............ :?: 8O
Nagle...............doznaję olśnienia!!
Otóż dziadek se wymyślił,że przyjechałem na wakacje z dwoma............paniami!!! Ewidentnie nie godzi się to z jego przekonaniami i wartościami, bo wygląda tak jakby nas za chwilę miał wyp.....na zbity pysk! :evil:
Spieszę więc z wyjaśnieniami,że ta druga kobieta to..................siostra żony! :D Ledwo dziadek to usłyszał.............z mety go "puściło" :!: :lol:
Gęba się już śmieje od ucha do ucha....już jestem kamrat,choć jeszcze przed kilkoma minutami byłem Rasputin :lol:
Ot,taki ten los bywa......przewrotny. :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.02.2011 15:57

Z małym poślizgiem czasowym, ale jestem i czytam o Waszych przygodach w Rażanj i nie tylko :) Szkoda tylko, że nie zobaczymy już słynnego Rambo...
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 21.02.2011 16:08

Nein Po niemiecku to my gadać nie będziemy

mam mały dysonans poznawczy :?
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 21.02.2011 16:29

Z Rambo , czy bez
Czekamy na c.d. bo ciekawie jest 8)

Pozdrawiam
Piotr
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 21.02.2011 20:00

Coraz ciekawiej, czekam na cdn... :D :D :D :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 21.02.2011 20:53

anakin napisał(a):Otóż dziadek se wymyślił,że przyjechałem na wakacje z dwoma............paniami!!! Ewidentnie nie godzi się to z jego przekonaniami i wartościami, bo wygląda tak jakby nas za chwilę miał wyp.....na zbity pysk! :evil:
:lool: :lool: :lool: Podejrzewam że jakby doszło do tej akcji .......to Rambo to pikuś ........ :lool:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.02.2011 21:07

maniust napisał(a):Podejrzewam że jakby doszło do tej akcji .......to Rambo to pikuś ........ :lool:

No. :D
Ale swoją drogą to ciekawe co sobie gość myślał.
Nawiózł wagon mineralnej,ale na dwie dupy go stać! :lool: :wink:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 21.02.2011 21:40

anakin - swietnie piszesz , juz miesnie brzucha bola mnie ze smiechu :D

A do Sevidu tez po sasiedzku zajrzales?

My bylismy tam w zeszlym roku przez tydzien i w tym sezonie tez pewnie wstapimy............

Pozdrawiam i czekam na cd.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 21.02.2011 22:16

anakin napisał(a):Otóż dziadek se wymyślił,że przyjechałem na wakacje z dwoma............paniami!!!

Hmm, może i ja namówię żonę, żeby zabrała koleżankę (siostry niet ) :lol:
ADAMOS II
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMOS II » 22.02.2011 07:32

Zasiadam ci rano do lektury Anakina- a tu cisza.Bracie,nie ociągaj się.....czytelników masz w bród.
pozdr.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.02.2011 08:43

Po rozwianiu wątpliwości Filipa co do mojego "haremu" zostaliśmy już pozostawieni przez właściciela sami sobie. :D
Tak gwoli informacji to nie mieszkają oni wspólnie z gośćmi.Młody siedzi chyba w Splicie,a starszy w Rogoźnicy.Przez 12 dni pobytu byli może dzień lub dwa,ale absolutnie nie ingerują w życie gości.Mieszkają sobie w takiej przybudówce,znajdującej się przy chatce.
Jak już powiedziałem widoki z tarasu były.........."takie sobie",wiec resztę późnego popołudnia spędziliśmy właśnie za nim,podziwiając to "byle co":
Ostatnio edytowano 10.04.2017 00:27 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

I'M THE MASTER OF THE GRILL czyli Rażanj 2010. - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone