Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar zatoka Zarace

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pierroot
Autostopowicz
Hvar zatoka Zarace

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierroot » 13.06.2009 20:58

Właśnie wróciłem z dwu tygodniowego wypoczynku na wyspie Hvar nad zatoką Zarace. Jeśli ktoś lubi ciche, spokojne miejsca, to polecam. Załączam link do strony, może ktoś skorzysta. http://www.apartmani-hvar.net/pl/aparta ... index.html
Przybyliśmy z żoną na miejsce 1 czerwca i prawie do końca pobytu byliśmy jedynymi turystami w tym miejscu. Cisza, spokój, czysta woda, puste kamieniste plaże, słońce....czego więcej trzeba?
Jeśli ktoś miałby jakieś pytania to proszę pytać. :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.06.2009 21:00

A może pokusisz się o relację ?
pierroot
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierroot » 13.06.2009 21:10

Ok. Napiszę ale nie dziś. Wyjechałem wczoraj o 5 rano znad zatoki, o 6,30 wsiadłem na prom, pojechałem do Splitu bo szukałem serwisu BMW, potem musiałem się wrócić pod Makaraskę żeby wjechać na autostradę( ze Splitu wyjazd na autostradę był zablokowany chyba przez jakiś wypadek w tunelu), więc nastukałem za jednym zamachem z 1700 km i dziś o 2,30 dotarłem do domu czyli do Lublina. Jestem po prostu lekko przymulony tą jazdą.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 15.06.2009 13:11

I ja czekam na wrażenia - tym bardziej, że w zeszłym roku też byliśmy
w tym samym miejscu . :D

pozdrawiam
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 16.06.2009 15:32

pierroot napisał(a):Ok. Napiszę ale nie dziś. Wyjechałem wczoraj o 5 rano znad zatoki, o 6,30 wsiadłem na prom, pojechałem do Splitu bo szukałem serwisu BMW, potem musiałem się wrócić pod Makaraskę żeby wjechać na autostradę( ze Splitu wyjazd na autostradę był zablokowany chyba przez jakiś wypadek w tunelu), więc nastukałem za jednym zamachem z 1700 km i dziś o 2,30 dotarłem do domu czyli do Lublina. Jestem po prostu lekko przymulony tą jazdą.

Hello wyspany już :) czekam na relacje i zdjęcia i przy okazji jakie ceny maja w serwisie BMW :?: tez mam kruszynę i z ciekawości pytam :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2009 15:37

pierroot napisał(a):Właśnie wróciłem z dwu tygodniowego wypoczynku na wyspie Hvar nad zatoką Zarace. Jeśli ktoś lubi ciche, spokojne miejsca, to polecam. Załączam link do strony, może ktoś skorzysta. http://www.apartmani-hvar.net/pl/aparta ... index.html
Przybyliśmy z żoną na miejsce 1 czerwca i prawie do końca pobytu byliśmy jedynymi turystami w tym miejscu. Cisza, spokój, czysta woda, puste kamieniste plaże, słońce....czego więcej trzeba?
Jeśli ktoś miałby jakieś pytania to proszę pytać. :D

Wybieram sie tam w tym roku...myślałem, że to nieznane bo nie ma tego na mapie dlatego mnie zaskoczyłeś... :D :D :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 16.06.2009 20:46

pierroot śpisz jeszcze?? :)
pierroot
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierroot » 16.06.2009 21:18

Ludziska.....a właściwie co tu pisać......trzeba pojechać i zobaczyć :D miejsce fajne, szczególnie przed sezonem.....naprawdę cicho i spokojnie....zatoczka fajna....jest gdzie sie opalać....jest gdzie pływać...domków ze dwadziescia kilka ....gorzej z zaopatrzeniem bo sklepik jest, ale otworzyli go dopiero przed moim odjazdem.....jest kilka minut spacerkiem hotel Timun....ale dopiero zaczynał się tam ruch....miejsce dla lubiacych ciszę i spokój....ten wyjazd był trochę żywiołowy....następny napewno będzie bardziej przemyślany ......napewno pokuszę sie o zakup pontonu z silnikiem.....napewno nie dam panu na bramce na autostradzie euro ( mieli tu ludzie rację, że panowie ustalają sobie wlasny kurs).....napewno nie będę liczył na nocleg przy autostradzie w Chorwacji.....napewno zabiorę coś, na czym można leżeć na skałach :D .....napewno adrenalina mniej mi będzie skakać jeżdżąc po drogach Hvaru:)......napewno postaram się przejechać Słowację jak najszybciej, bo czas tam się zatrzymał w latach 80tych.....itd.....:)
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 16.06.2009 21:36

Ale mają EURO! :D
Prosiak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prosiak » 17.06.2009 20:10

PIERROOT a czemu szukałeś serwisu BMW? Jezeli go znalażłeś to napisz co i jak, ja sie wybieram e39 i na wszelki wypadek chciałbym wiedzieć jak wyglądają sprawy serwisowe.
Pozdrawiam :D
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 17.06.2009 20:20

Miejsce wygląda sympatycznie, szkoda że czworonogów nie przyjmują :(
A może tak parę fotek wklej..fajne są takie osobiste spotkania z Cro, każdy widzi świat trochę inaczej..
Pozdrawiam
pierroot
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierroot » 18.06.2009 20:49

Co do zdjęć....wkleję jak tylko się dowiem, jak to sie tu robi :( co do serwisu BMW.....ponoć jest w Splicie...TomiczBMW tak to się ponoć nazywa....niestety nie znalazlem.....jeden gosc wysyłał mnie w jedną stronę.....drugi w przeciwną......pojechałem w obie ale nie znalazłem :D a zgubiłem jedną śrubę w przednim kole i wolałem wracać z kompletem.....ale wróciłem bez kompletu:) i tez się dało:)
simonka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) simonka » 21.06.2009 09:56

Witam,
polecam zatokę Uvala Torac na Hvarze:

Obrazek

Dla ludzi pragnących spokoju i bliskości natury....
Wybieram się tam ponownie 11 lipca.
:D
nika01
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nika01 » 19.07.2009 13:18

simonka napisał(a):Witam,
polecam zatokę Uvala Torac na Hvarze:

Obrazek

Dla ludzi pragnących spokoju i bliskości natury....
Wybieram się tam ponownie 11 lipca.
:D

Simonka proszę szybciutko o jakieś info o Uvali bo jadę tam już w środę 22.07.09 i co to znaczy woda z deszczówki.Podobno tam są 2 restauracje(ważne lody)
nika01
Turysta
Uvala Torac

Nieprzeczytany postnapisał(a) nika01 » 11.08.2009 17:35

Właśnie wróciłam z Hvaru (Pozdro dla Pani Kasi). Było cudownie :D Jeśli ktoś boi się Robinsonady tak jak ja się bałam to mogę rzec jedynie.......MAMUSIU JAK TU PIĘKNIE!!!!!
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone