Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar z Walijskim (psim) akcentem.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 23.04.2015 08:33

I ja notuję.Na lody lawendowe chyba się nie zdecyduję (wrażenie Twojego Męża bezcenne ;)
natomiast ten deser wygląda smakowicie,tę konobę postaram się odwiedzić.Właśnie miałam pytać,czy nie ma problemu z wchodzeniem do konób z psami,ale jak widać nie ma ,co mnie nie dziwi wcale,bo Samarka to anioł nie pies :) Jak rozmawiasz z tą sunią ,ani jej powieka nie drgnęła z zazdrości,mój by na to nie pozwolił :lol:
Ostatnio edytowano 23.04.2015 12:08 przez andeo, łącznie edytowano 1 raz
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 23.04.2015 08:59

andeo napisał(a):Jak rozmawiasz z są sunią ,ani jej powieka nie drgnęła z zazdrości,mój by na to nie pozwolił :lol:

Właśnie, moje "aniołki" to by zjadły osiołki, zagryzły kozami, a na deser schrupały kolegę psa :mrgreen:
Ludzi kochają, inne "stwory" niekoniecznie :evil:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 23.04.2015 12:09

Mój im starszy to niestety coraz bardziej agresywny,nie lubi psów i dzieci :evil:
Jednak suczki to spokojniejsze stworzenia :)
Malvka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malvka » 23.04.2015 19:59

Belluna i Andeo - to prawda, Samara jest przespokojnym psem, który kocha wszystkich ludzi i inne psy. Innych zwierząt co najwyżej się boi np. Kotów :oczko_usmiech:
Tak jak pisałam, nigdzie nie spotkaliśmy się z nieprzychylną miną, co do psa w Konobie. Zawsze wszyscy podchodzili do Samarki z wielką sympatią :)
Skoro jest po co pisać to kolejny odcinek relacji pewnie po weekendzie :)
:papa:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 24.04.2015 08:49

To ja stawię się punktualnie w poniedziałek :oczko_usmiech:
rychu1619
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rychu1619 » 24.05.2015 21:38

Witam.

Fajnie, że wakacje z psem się udały. My w tym roku zabieramy nasze psisko do Rovinji ( owczarek niemiecki,3lata ).
Nie wiem jak wasza psinka ale nasza to prawdziwy maniak wodny i tu mam pytanie, czy kąpiele w tak słonej wodzie nie były problemem ( ponoć mogą pojawić się jakieś problemy skórne :/ ) ? Czy jest coś, na co trzeba zwrócić szczególną uwagę zabierając psiaka do CRO ?

Pozdrawiam
Malvka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malvka » 27.05.2015 13:15

rychu1619 napisał(a):Witam.

Fajnie, że wakacje z psem się udały. My w tym roku zabieramy nasze psisko do Rovinji ( owczarek niemiecki,3lata ).
Nie wiem jak wasza psinka ale nasza to prawdziwy maniak wodny i tu mam pytanie, czy kąpiele w tak słonej wodzie nie były problemem ( ponoć mogą pojawić się jakieś problemy skórne :/ ) ? Czy jest coś, na co trzeba zwrócić szczególną uwagę zabierając psiaka do CRO ?

Pozdrawiam

Witaj

Wierzę, że Wasze wakacje z psim przyjacielem również będą udane :) Nasze pieski nie są wodnymi-maniakami, więc wystarczy butelka słodkiej wody do polania dla ochłody. Przy morskich kąpielach należy uważać na sól, która po wyschnięciu może powodować odparzenia. Trzeb zabrać ze sobą butelkę ze słodką wodą( jeśli nie ma w pobliżu prysznica) i spłukać pieska po kąpieli.

Na wakacjach z psem, trzeba traktować jego potrzeby na równi z naszymi, jeśli tego będziemy pilnować wszyscy będą szczęśliwi :) :) Dobrze jeśli pokój ma klimę, bo jest ona wybawieniem dla psiaka w najbardziej gorących porach dnia, cień na plaży, wieczorne długie spacery i będzie szczęśliwy :lol:
W razie jeszcze jakiś konkretnych pytań - pytajcie śmiało :)

Pozdrawam :papa:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 27.05.2015 13:34

Malwinko,kiedy ciąg dalszy,za 4 tyg wyjeżdżam na Hvar,napisz coś jeszcze 8)
Malvka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malvka » 28.05.2015 09:28

andeo napisał(a):Malwinko,kiedy ciąg dalszy,za 4 tyg wyjeżdżam na Hvar,napisz coś jeszcze 8)

Postatam się jeszcze dzisiaj coś naskrobać :) Niestety miałam małe problemy zdrowotne, które wybiły mnie z weny pisania :)
Znacie już dokładny termin wyjazdu? My też będziemy na Hvarze mniej-więcej za miesiąc, może uda się spotkać :oczko_usmiech: ?
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 28.05.2015 11:16

Powinniśmy być 24 czerwca w Starim Gradzie :) z chęcią się spotkamy z Wami :)
Malvka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malvka » 28.05.2015 16:21

Andeo, a na ile jedziecie? My będziemy od 3 lipca obok Vrboskiej, tam gdzie ostatnio :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 28.05.2015 17:44

mamy 7 noclegów w SG ,ale moze jeszcze na 3 dni przeniesiemy się na kamp w Jelsie ,całkiem możliwe że 3 lipca jeszcze będziemy ,ale to już będzie końcówka naszego pobytu :) Mam nadzieję ,że będzie dostęp do internetu i skontaktujemy się :)
Malvka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malvka » 28.05.2015 20:32

My będziemy "pod" internetem, więc dajcie znać. Mam nadzieje, że się uda :D
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 28.05.2015 20:33

Dobrze.A który psiaczek w tym roku jedzie z Wami?
raf81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raf81 » 30.05.2015 11:08

Zrobiłem się głodny, bardzo fajna relacja . Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży