Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar wyjazd po raz pierwszy-mała pomoc-

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mik32
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mik32 » 19.02.2004 16:54

Witam przegladam od pewnego czasu cro-forum i widze ze jest tu wielu ludzi znających 'klimat 'Chorwacja super wakacje' :lol:. Mam dwa pytanka,wybieramy się z przyjaciołmi do Chorwacji (4 os. dorosłe , 3 dzieci w tym jedno 3-letnie) po 25 czerwca na 2-tygodnie , wybralismy wyspe Hvar. Zaczynamy z Olsztyna i wiem ze musimy zrobic po drodze małe spanko ,mysle ze gdzies przed granicą Czachy/Austria ,moze ktos mi podpowie gdzie by było najlepiej.Jeszcze jedno moze ktoś mi jeszcze poleci jakies miłe hahah tanie apartamenty dla naszej grupki ziomali jadących pierwszy raz do Chorwacji.

Pozdrowionka dla ludzi znających 'klimat' :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2004 18:06

Hvaru nie znam :cry: , ale na forum ostatnio dużo było na ten temat :) więc na pewno natrafisz na takie posty. Co do noclegu w rejonie, o którym mówisz polecam Mikulov (na granicy CZ - A) - fajne miasteczko, sporo winiarni z możliwością skosztowania wina z okolicznych winnic, zamek górujący nad miastem, w części do zwiedzenia i sporo kwater noclegowych. Można też szukać noclegów w najbliższej okolicy. Strona Mikulova: www.milulov.cz
Pzdr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2004 18:07

Sorry, oczywiście www.mikulov.cz
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 20.02.2004 07:55

MIK-u :lol: podaję Ci adres : htto://www.ljeto.com . .Jest to strona o nazwie PRIVATNI SMJEŠTAJ U HRVATSKOJ . Potem po kolei wybierasz opcje: 1) "TIP smjestaja"_wybierz: "APARTMANI" 2)"Mjesto"_wybierz:"HVAR(otok Hvar)" 3)"Fotografija"_wybierz :"NIJE BITNO" no i pkt 4) "Broj osoba"_wybierz ::"NIJE BITNO" .
Znajdziesz tam bardzo wiele propozycji, o bardzo zróżnicowanych cenach. Pospiesz się , bo apartamentó o atrakcyjnych cenach jest niewiele. Mnie się udało !!! :o Powodzenia. Może komuś jeszcze się także przyda. Proszę bardzo :lol:
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 20.02.2004 07:56

:oops: pomyłka. Powinno być : http://www.ljeto.com
Mik32
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mik32 » 20.02.2004 21:44

Dzięki serdeczne za wasze odpowiedzi na moj temat. A zoohha :wink: -stronka superek znalazłem kilka ciekawych ofert nie tylko z Hvaru.

Pozdrawiam 'KIEDY BĘDZIE CIEPŁO :cry: ? HA HA HEJKA
Mik32
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mik32 » 20.02.2004 21:51

A jeszcze zoohha hm atrakcyjna cena apartamentu hahah na 2004( szalony kurs EURO) TO ?????????
Skubi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skubi » 21.02.2004 12:06

Mik32 napisał(a):Witam przegladam od pewnego czasu cro-forum i widze ze jest tu wielu ludzi znających 'klimat 'Chorwacja super wakacje' :lol:. Mam dwa pytanka,wybieramy się z przyjaciołmi do Chorwacji (4 os. dorosłe , 3 dzieci w tym jedno 3-letnie) po 25 czerwca na 2-tygodnie , wybralismy wyspe Hvar. Zaczynamy z Olsztyna i wiem ze musimy zrobic po drodze małe spanko ,mysle ze gdzies przed granicą Czachy/Austria ,moze ktos mi podpowie gdzie by było najlepiej.Jeszcze jedno moze ktoś mi jeszcze poleci jakies miłe hahah tanie apartamenty dla naszej grupki ziomali jadących pierwszy raz do Chorwacji.

Pozdrowionka dla ludzi znających 'klimat' :lol:

No tak, jadąc z Olsztyna to trzeba raczej pomyśleć o jakimś solidniejszym noclegu. Ale gdybyście jechali w ciemno, to proponowałbym pojechać nieco dalej (czyli w praktyce wyjechać wcześniej z domu), żeby nocleg wypadł gdzieś zaraz po wjeździe do Chorwacji. Następnego dnia jest jeszcze kawałek drogi do przejechania, a na szukanie kwater też trzeba trochę czasu. Problem odpada, jeżeli zarezerwujecie wcześniej 8)
I jeszcze jedno. Na Hvar prowadzą w zasadzie dwie drogi i w obu przypadkach trzeba skorzystać z przeprawy promowej. Jeżeli popłyniecie ze Splitu do Starigradu, to proponuję wcześniej sprawdzić godziny "odjazdu" i trochę wcześniej przyjechać, aby ustawić się w kolejce. Drugi warianat, tj. skorzystanie z promu w Sucuraj i ewentualny przejazd przez całą wyspę jest czasochłonny i nie starczy tu proste liczenie ilości kilometrów do przejechania i założenie sobie średniej prędkości w normalnych warunkach.
Pzdr
Skubi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skubi » 21.02.2004 12:11

Jeszcze jedno!
Myślę, że pod koniec czerwca nie powinno być jednak problemów z kwaterami na Hvarze, tak więc można realnie rozważać nawet taki wariant :D
Lastovo
Croentuzjasta
a sprawdzałeś tu?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 21.02.2004 12:17

Wysłany: 16-01-2004 11:00 Temat postu: Hvar - polecam kwaterę

--------------------------------------------------------------------------------

Wybierajacym się do miasta Hvar na wyspie Hvar, polecam bardzo fajny apartament, w którym mieszkałem we wrześniu 2002. Apartament był wtedy zupełnie nowy, bardzo ładnie i funkcjonalnie wyposażony, w świetnym miejscu - 100 metrów od dworca autobusowego, targu, no i starówki Hvaru. Prowadzi go sympatyczna p. Grozdana. Podaję namiary: http://www.hvar.hr/grozdana/

Inne namiary na apartamenty na Hvarze można znaleźć na http://www.hvar.hr/eng/accomodat1.htm

W 1999 r. mieszkałem w Hvarze w hotelu Pharos i choć nie było luksusów, to bardzo ciepło wspominam ten hotel - kuchnia była OK, fajna atmosfera i sympatyczna obsługa.

Pozdrawiam
Krzysztof
i zapraszam na www.lastovo.prv.pl - mój serwis o zapomnianej wyspie Dalmacji
Lastovo
Croentuzjasta
Warto zajrzeć i tu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 21.02.2004 12:18

Warto zajrzeć i tu - http://www.suncanihvar.hr/
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 21.02.2004 13:51

:D dla mnie atrakcyjnośc =10E
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 21.02.2004 15:10

Ja w zeszłym roku jechałem do cro z bydgoszcxzy przez Poznań (przerwa 2,5 H) i powiem ci tak : ja jechałem w 2 kierowców - tzn żonka - małe doświadczenie + ja całkiem całkiem - i tak jechaliśmy: ja z Bydgoszcy do Poznania, potem przerwa 2 H, następnie żonka z Poznania do granicy Czesko - Austriackiej, dalej ja aż do ok 100 km w głąb Cro. Potem zmógł mnie sen i zrobiliśmy drzemkę w autku ok 3 H i dalej ja jechałem do Podgory. W Podgorze byliśmy ok 11.30. Więc jak będziesz jechał z Olsztyna to czasz będziesz miał podobny.
Jeżeli chcesz więcej info to pisz adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

PZDR
Mik32
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mik32 » 09.10.2004 10:19

No i tak mamy juz jesien, a ja po powrocie z Cro ( byłem tam pierwszy raz ) 18.06.2004-02.07.2004, jestem dzis pierwszy raz na forum, przed wyjazdem byłem tu prawie codziennie ,czytałem ,czytałem i spedziłem w Cro kapitalne wakacje, byłem w małej pieknej miejscowosci o nazwie Rażanac, bezposrednio za wspaniałymi gorami Velebit, pogoda non-stop, z 1 godzinnym deszczykiem i pieknymi piorunami nad górami, turystow zero hahha, pełen luz. Dzis chyba trzeba mi podziekowac wszystkim cromaniakom za to ze w 90% pokazali mi " droge" do tego wspaniałego kraju ( troszke zabrałem go ze sobą 1500 zdjątek ) a wiec DZIĘKI CROMANIACY i POZDROWIAM WSZYSTKICH.

PS. specjalne pozdrowiania dla LASTOVO, jestes super gość, czytałem chyba wszystkie twoje posty.
Lastovo
Croentuzjasta
Podziękowania

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 09.10.2004 10:24

Dzięki za opinię, nie taki Lastovo świetny, jakiego udaje :-)

Zresztą ja w tym roku zdradziłem Chorwację i pojechałem na Krym (zajrzyj w wolnej chwili na stronę pensjonatu w którym mieszkałem - nie chodzi tu o reklamę, ale mają na witrynie świetne zdjęcia tego rejonu http://www.gocrimea.com/en/foto_Ordzonikidze.php ).

Pozdrawiam
Krzysztof
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone