Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar wyjazd po raz pierwszy-mała pomoc-

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mik32
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mik32 » 09.10.2004 10:34

........opinia jednoznaczna " kumasz baze" :D dzięki bedzie chwilka wskocze na tą stronke, mysle ze to tylko jednorazowa zdrada :wink: hej :papa:
Lastovo
Croentuzjasta
Zdrada?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 09.10.2004 10:39

Jeśli Chorwacja będzie dalej drożeć, to na następny rok też chyba skoczę na Krym.

Jeżeli słyszę, że piwo w CHR kosztuje 10 - 12 kun, to niestety wybiorę Krym - tam piwo kosztuje w pubie 1,6 - 2 zł za pół litra. A za ogromny, nowoczesny pokój z dużą łazienka, balkonem i bardzo obfitym wyżywieniem płaciłem 18 USD od osoby. To był najdroższy i najlepszy apartament w całym Ordzonikidze. W Chorwacji za to samo, z tym że w skromnym hotelu 2-gwiazdkowym musiałbym dać też nie mniej niz 18, ale euro.
Mik32
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mik32 » 09.10.2004 19:41

.............hahahaa :D widze ze lubisz tak sama jak ja " napoj bogow" tak nazywam ten najlepszy napoj swiata, ale w Cro nie było problemu z nim, w Bratysławie zakupilismy ( były jeszcze 2 rodzinki ) 216 szt. hahahha tak 216 szt "złotego ptaszak", ale masz racje ceny w Cro papciu są bardzo ciekawe :cry: , ale bylismy niezle przygotowani ( zasługa cro maniaków),ale psmakowalismy karowacko, i civipeci, no i zaliczyłem meczyk Chorwatow w ME. Ludzie sa wspaniali.

Pozdrowionko dla wielbiciela "napoju bogow"

................i 0:1 dla Polski z Austrią Pa
Mik32
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mik32 » 09.10.2004 19:53

.............hahahaa :D widze ze lubisz tak sama jak ja " napoj bogow" tak nazywam ten najlepszy napoj swiata, ale w Cro nie było problemu z nim, w Bratysławie zakupilismy ( były jeszcze 2 rodzinki ) 216 szt. hahahha tak 216 szt "złotego ptaszak", ale masz racje ceny w Cro papciu są bardzo ciekawe :cry: , ale bylismy niezle przygotowani ( zasługa cro maniaków),ale psmakowalismy karowacko, i civipeci, no i zaliczyłem meczyk Chorwatow w ME. Ludzie sa wspaniali.

Mik32
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mik32 » 09.10.2004 19:57

Rafi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi » 10.10.2004 19:22

Witam,
jaką trasą jechałeś na krym??
Lastovo
Croentuzjasta
kRYM

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 11.10.2004 14:44

Rafi napisał(a):Witam,
jaką trasą jechałeś na krym??

Z Warszawy do Kijowa autokarem rejsowym (wyjazd o godz. 17.00, przyjazd do Kijowa 07.30, 275 zł w 2 strony), w Kijowie spędziliśmy cały dzień, a wieczorem pociagiem sypialnym (standard jak w Polsce, przedzialy klimatyzowane, wyjeżdża co 2-3 godziny, jedzie około 15 godzin i kosztuje 35 - 50 zł za miejsce w przedziale 4-osobowym) do Symferopola.

A z Symferopola można już dojechać minibusami w różne miejsca na wybrzeżu, nas bilet Symferppol - Ordzonikidze kosztował ok. 17 hrywien (jedna hrywa to ok. 70 groszy).

W sumie czas przejazdu Warszawa - Symferopol (bez całodniowej przerwy w Kijowie) wychodzi ok. 30 godzin, tak jak z Warszawy do Splitu...

Pozdrawiam
Krzysztof
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 22.10.2004 07:07

[quote="Mik32"]No i tak mamy juz jesien, a ja po powrocie z Cro ( byłem tam pierwszy raz ) 18.06.2004-02.07.2004, jestem dzis pierwszy raz na forum, przed wyjazdem byłem tu prawie codziennie ,czytałem ,czytałem i spedziłem w Cro kapitalne wakacje, byłem w małej pieknej miejscowosci o nazwie Rażanac, bezposrednio za wspaniałymi gorami Velebit, pogoda non-stop, z 1 godzinnym deszczykiem i pieknymi piorunami nad górami, turystow zero hahha, pełen luz. Dzis chyba trzeba mi podziekowac wszystkim cromaniakom za to ze w 90% pokazali mi " droge" do tego wspaniałego kraju ( troszke zabrałem go ze sobą 1500 zdjątek ) a wiec DZIĘKI CROMANIACY i POZDROWIAM WSZYSTKICH.

PS. specjalne pozdrowiania dla LASTOVO, jestes super gość, czytałem chyba wszystkie twoje posty.[/quote]

No proszę.
Też w tym okresie byłem na Hvarze.
Byłem w Sv.Nedjeli
Potwierdzam - pogoda ,każdy dzień słoneczny, z przy tym nie za gorąco.
Wyskoczyłem także na Vis i Bisevo (wycieczka).
Polecam. :arrow:
Lastovo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 22.10.2004 09:24

Tak, Hvar jest debeściak....... Ja na Hvarze byłem dwukrotnie - pierwszy raz w 1999 w podróży poślubnej, a drugi raz - chyba w 2002 r... Niestety, w 2002 turystów było znacznie więcej, a ceny też poszły wyraźnie w górę.... Ale tak czy owak warto, Hvar jest super.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 22.10.2004 10:08

wspomnienia fajnie opisane przez Lastovo
http://www.wypoczynek.pl/wsp_info2.phtm ... erty=62480
Lastovo
Croentuzjasta
Tu lepiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 22.10.2004 10:16

Lepiej kliknąć tu:
http://przewodnik.interia.pl/glob/pod/artykul?aid=19483

Tu jest wersja mojego reportażu zaktualizowana po drugiej wizycie na Hvarze, z lepszymi fotkami.....

Pozdrawiam
Lastovo
www.lastovo.prv.pl - wyspa Dalmacji, na ktorej diabeł mówi: "dobranoc"
Lastovo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 22.10.2004 10:19

a zapraszam też do lektury mojego reportażu z Korsyki....

http://przewodnik.interia.pl/glob/pod/artykul?aid=19297
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Hvar wyjazd po raz pierwszy-mała pomoc- - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone