Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar wczoraj , dziś .....

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Klara32
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klara32 » 06.07.2014 08:49

ewuniag napisał(a):Pieknie :) Czekam na więcej ... :papa:

Witam
sąsiadkę :papa:
Klara32
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klara32 » 06.07.2014 08:53

areq napisał(a):
areq napisał(a):Zazdroszczę i czekam na więcej.... :papa:

Teraz właściwie zauważyłem, że my prawie " po sąsiedzku" cromaniacy z ok. Bydgoszczy.

Udanego urlopu i duuuużo słońca życzą "sąsiady" z za miedzy.

Witam.....
i dziękujemy za pozdrowienia od sąsiadów za miedzy :D
Również pozdrawiamy dziś z mega upalnego Hvaru :papa:
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 06.07.2014 09:02

Witam. Mój urlop w Chorwacji już się zakończył. Chętnie poczytam twoją relację z Hvaru. Rozważam Hvar na przyszłoroczne wakacje. Za niedługo rusza moja 3 relacja z podróży.
Pozdrawiam.
z_byszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 06.07.2014 09:21

Ja planuję właśnie tegoroczny wyjazd, a że Hvar w tych planach zajmuje poczesne miejsce więc z zainteresowaniem czekam na dalszy ciąg relacji.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.07.2014 10:34

Klara, świetna relacja pisana "na gorąco" :D

P.S. Wpisałam Cię na pierwszą stronę KMWH
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 06.07.2014 11:00

Chętnie poczytam, pooglądam... :)
Klara32
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klara32 » 06.07.2014 16:16

Miło że zasiadacie ..... ;)
Wiem , że jak bym wróciła do domu to nie stworzyłabym tej relacji bo po prostu nie miałabym czasu . A tu gdy tylko rodzinka odpoczywa , a ja akurat nie koniecznie muszę to poklikam trochę tu :wink:
Klara32
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klara32 » 06.07.2014 16:47

Zanim zacznę co dziś o wrócę do wczoraj czyli soboty (06.07.)
Po 19-tej wybraliśmy się na Hvar do centrum , schodzimy zawsze zejściem przy hotelu CROATIA na promenadę wzdłuż morza właściwie zatoki osłoniętej przez piękne wysepki . Zdjęcia plaż Hvaru -miasta wkleję jak więcej porobię gdyż , tym razem postanowiliśmy że codziennie jedziemy na inną plaże poza miasto gdyż tutejsze znamy już dobrze z pobytu dwa lata temu .
Wracając do spacerku , przy zejściu zawsze mijamy imprezę na samej plaży.....
oj bardzo kolorowa i skąpa :lol: 8O
Parę foteczek takich zrobionych z ukrycia :wink:

IMG_1578.jpg

IMG_1581.jpg

IMG_1582.jpg

IMG_1584.jpg

IMG_1583.jpg

Potem parę ujęć na plażyczkę o zachodzie słońca , przyznam że nie wychodzą mi zbyt dobrze o tej porze zdjecia i nie wkleję za dużo .....mam od paru miesięcy nowy aparat i nie mogę jeszcze go dobrze opracować i w dodatku mąż nie zabrał mi dodatkowy obiektyw :(

IMG_1577.jpg

IMG_1574.jpg

Potem pyszne lody w Hvarze 8kun 1kula , ale to konkretna kula dla mnie 2kule max -pyszne :)

IMG_1587.jpg

tak jak wspomniałam z nocy fotek nie będzie bo nie podobają mi się :(

IMG_1589.jpg

Przy zimnym piwku posiedzieliśmy tak do 23-ej , ubawieni do łez ...... wieczorem gdy miasto tętni życiem przewija się tyle różnych ludzi , młodzież przezabawna która chce na siebie zwrócić uwagę że nie trzeba wiele by było wesoło . Ale dodam , że to nie to samo co u nas np w nadmorskich miejscowościach tu jest wszystko z kulturą i co najważniejsze nie walają się nigdzie puste butelki itp.....
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 06.07.2014 17:34

Czekam na więcej.Foty rewelacja-
Klara32
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klara32 » 06.07.2014 17:52

Dziś niedziela , tak jak w Polsce pozwalamy sobie na nieco dłuższe spanie .....
Właściciel przyszedł i nas poinformował że dziś o 19-tej zaprasza nas na rybkę ;) i że będzie okazja wypić Polską wodę ...miał tu na myśli naszą Żubrówkę którą od nas dostał ....czyli wieczór zaplanowany .
Dziś ruszamy jak zwykle na plaże , tym razem obieramy kierunek Vrboska ...kierujemy się tak jak pokazuje oznakowanie na Camp Nudist .....ciut dalej mijając ten Camp jest parking 1h / 4 kuny tam parkujemy .
Po prawej jest plaża drobne kamyczki idealna dla dzieci ;)
Po lewej plaża gdzie człowiek nic jej ie pomagał by być taką śliczną plażą i tą wybieramy .....dla mnie cudna .
Oczywiście w grę wchodzi tylko cień :( nie ma z tym problemu gdyż są tam drzewa gdzie można się skryć .
Dodam , że gdybym mogła cofnąć czas będąc w Polsce znalazłabym tyle czasu by iść na solarium czego tym razem nie zrobiłam i teraz bardzo cierpię .....masakra :(
Dwa lata temu nie znałam tego problemu , a tym razem niby nie leżałam na słońcu ...używałam 30-tki która nic nie pomogła za to 50-tka tak .... bo dokładnie widać gdzie nią byłam wysmarowana . Więc teraz z własnej głupoty cierpię , niby tylko dekolt i ramiona ale do tak jest dokuczliwe , że nawet włosy opadające drażnią . No ale cóż .....stało się . Więc dziś cały czas owinięta chustą na maxa :)
Wracając do plaży , cudna .....
dziś tym bardziej mega skwar , bez wiatru ..... woda na początku chłodna wydaje się ale to wiadomo różnica temperatur .
Foteczki... najpierw kilka po drodze zrobionych w aucie z HVARU do VRBOSKI

IMG_1637.jpg

IMG_1638.jpg

IMG_1640.jpg

IMG_1642.jpg

IMG_1646.jpg

IMG_1650.jpg

IMG_1651.jpg

IMG_1661.jpg

A teraz plaża ......

IMG_1663.jpg

IMG_1664.jpg

IMG_1665.jpg

IMG_1666.jpg

IMG_1667.jpg

IMG_1670.jpg

IMG_1678.jpg

IMG_1681.jpg

IMG_1683.jpg

IMG_1684.jpg

IMG_1693.jpg

A teraz śmigamy na rybkę ;)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 06.07.2014 22:13

Jak Hvar to nie może nas tutaj zabraknąć :D
Pozdrawiam :papa:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 07.07.2014 18:35

Wśliznęłam się tu po cichutku i ja. Przebieram już niecierpliwie nogami, w piąteczek wieczorkiem kierunek Hvar i moja ukochana Jelsa, a że opisujesz bardzo ciekawe zakątki to zakotwiczę tu na dłużej. Przy okazji małe pytanko. Gdzie zostawialiście autko podczas pobytu na plaży Vira? :)
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 07.07.2014 19:08

Dosiadam się:) Ale wam zazdroszczę Hvar jest wspaniały na pewno tam wrócę:)

mmmm.... rybka pewnie już skonsumowana, teraz się za travalicożubrówkę wzięli.... coś czuję za na dzisiaj koniec zdjęć:D
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 07.07.2014 22:59

Dosiadam się i ja :)

Jakos niedawno miałam ponad 50 dni do wyjazdu, a teraz zrobiło się niespodziewanie 47, więc tym chętniej nastroję się przed wyjazdem odpowiednio :D

Fotki bardzo przyjemne, opis rzeczowy, na temat :)

Jak rybka smakowała? :D
Klara32
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klara32 » 08.07.2014 09:38

Basik_63 napisał(a):Wśliznęłam się tu po cichutku i ja. Przebieram już niecierpliwie nogami, w piąteczek wieczorkiem kierunek Hvar i moja ukochana Jelsa, a że opisujesz bardzo ciekawe zakątki to zakotwiczę tu na dłużej. Przy okazji małe pytanko. Gdzie zostawialiście autko podczas pobytu na plaży Vira? :)

Witam.....
jeżeli chodzi o Vira a konkretnie i parking ....kieruj się cały czas na Camp tam dojeżdżając na ich teren lekko w prawo jest szlaban i to jest ich wjazd na camp a zaraz po lewej jest taki coś duży teren /parking taki z lekka ``dziki`` dookoła drzewka więc tam można zostawić autko ....choć my ciut byliśmy cwańsi :D i z tego dzikiego parkingu jest zjazd na drogę i wjechaliśmy na teren campu i zaparkowaliśmy sobie w sumie pod recepcją koło sklepu nikt nie miał żadnych pretensji więc było ok :wink:
Dodam , że z tego parkingu ciut wyżej jest i tak żabi skok do plaży . A plaża bardzo przyjemna , chcesz być sama z rodzinką rozłożcie się na bokach a zejścia są też bardzo fajne do wody .
No to ty w piąteczek kierunek Hvar to gdzieś się miniemy ....bo my w sobotę ruszamy kierunek Polska :( jesteśmy krócej bo oeszło nam parę dni przez awarię auta .
To miłego urlopowania , szerokości na drogach :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Hvar wczoraj , dziś ..... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone