Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

[CROnika III] Hvar + Vis 2017

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 01.03.2018 21:47

A mnie się taki spokojny sposób pisania relacji podoba. Przyjdzie człowiek raz na tydzień, w skupieniu zapozna się ze sposobem odbioru odwiedzonego miejsca przez autora, smaczki dostrzeże, coś tam sobie wynotuje... Każdy sposób pisania relacji znajdzie swojego amatora. Mnie się bardzo podoba Twój sposób utrwalania na fotografiach miejsc, widoków. Wyważony, naturalny, swobodny. Hallstatt jest śliczny. Na tyle piękny, że sobie tam te małe, żółte ludki mogą go podrabiać ale duszy nie oddadzą. I niedaleko H. dużo do odwiedzenia niestety raczej aby ogarnąć całość z partnerką nie odczuwającą strachów i lęków dyktowanych przepaściami i wysokościami. Zatem w moim przypadku może w następnym wcieleniu. Tym chętnie oglądam w tegorocznych relacjach...
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 01.03.2018 23:31

tony montana napisał(a):Ps do Autorki - nie sadze aby w wypowiedzi Marsallaha byla jakakolwiek złośliwość, tak tez to odbierz :)

Mam taką nadzieję.

tyniolek napisał(a):Moja lista miejsc do zobaczenia się już robi przydługawa :D
Parę razy wspomniałaś o widoczku z puzzli Ravensburger. Mi zawsze się to będzie kojarzyło z zamkiem Neuschwanstein, to były pierwsze 1000 puzzli, które dostałam za bajtla. I dalej mam go na liście do zobaczenia :cry:

Aż mnie naszło na układanie puzzli :mrgreen:

Katerina napisał(a):Ja na żadną kategorę się nię łapię :roll: Pierwszą relację ...3 lata pisałam :mrgreen:

Serio? Jakoś tego nie zarejestrowałam :smo:

agata26061 napisał(a):(...)
Chociaż ostatnio Jędrula się odezwał, który nie dokończył relacji z 2011 roku...
https://www.cro.pl/rodzice-rodzicom-czyli-przepis-na-chorwacje-t34710.html
Nadal jej nie dokończył, a to już 7 lat, więc skoro się odezwał, to może dokończy...

Po tylu latach to już ciężko byłoby wspominać urlop :wink:

travel napisał(a):Spóźniona melduję się w wątku :D
Hallstatt mam w planie przelotem jak pogoda pozwoli :roll:

Nawet przelotem warto. Ja rozważałam, czy nie wracać z Cro przez Hallstatt, tylko po to, żeby się przejść i... zjeść Wienerschnitzel :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: ale ostatecznie stanęło na Włoszech w drodze powrotnej.

Abakus68 napisał(a):A mnie się taki spokojny sposób pisania relacji podoba. Przyjdzie człowiek raz na tydzień, w skupieniu zapozna się ze sposobem odbioru odwiedzonego miejsca przez autora, smaczki dostrzeże, coś tam sobie wynotuje... Każdy sposób pisania relacji znajdzie swojego amatora. Mnie się bardzo podoba Twój sposób utrwalania na fotografiach miejsc, widoków. Wyważony, naturalny, swobodny. Hallstatt jest śliczny. Na tyle piękny, że sobie tam te małe, żółte ludki mogą go podrabiać ale duszy nie oddadzą. I niedaleko H. dużo do odwiedzenia niestety raczej aby ogarnąć całość z partnerką nie odczuwającą strachów i lęków dyktowanych przepaściami i wysokościami. Zatem w moim przypadku może w następnym wcieleniu. Tym chętnie oglądam w tegorocznych relacjach...

Dziękuję Ci za miłe słowa. Dokładnie tak samo uważam. Każdy pisze po swojemu, na tyle na ile mu czas pozwala. Na pewno cierpliwość popłaci :wink:

A co w okolicach Hallstatt już niedługo pokażę :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 02.03.2018 00:05

Katerina napisał(a):Marsallah
2. wrzucający odcinki nieregularnie (albo po prostu rzadko), uwielbiający ciągnąć relację przez rok (albo i dłużej);
Ja na żadną kategorę się nię łapię :roll: Pierwszą relację ...3 lata pisałam :mrgreen:
Jak nie jak tak :) przecież 3 lata to dłużej niż rok :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 02.03.2018 08:33

gusia-s napisał(a):
Katerina napisał(a):Marsallah
2. wrzucający odcinki nieregularnie (albo po prostu rzadko), uwielbiający ciągnąć relację przez rok (albo i dłużej);
Ja na żadną kategorę się nię łapię :roll: Pierwszą relację ...3 lata pisałam :mrgreen:
Jak nie jak tak :) przecież 3 lata to dłużej niż rok :mrgreen:

Ok, nie doczytałam ze zrozumieniem :oops:
Myślę,że są też kategorie mieszane :oczko_usmiech:
Ewa, take your time, lepiej odcinek dobrze opracowany, niż żebyśmy mieli potem niedosyt mieć :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.03.2018 08:38

CROnikiCROpka napisał(a):Drodzy Panowie, dla mnie relacja to hobby, ale mimo wszystko to dodatek do życia, a nie jego sedno. Nie każdy (być może tak, jak Wy), pracuje od 8 do 16 i ma wolne weekendy. Ja mam nieregularny tryb życia i pracy i na tyle, na ile czas mi pozwala, staram się pisać relację i dzielić z wszystkimi moimi wspomnieniami. Ale - być może to się wyda dziwne - czasem potrzebuję odpocząć nie robiąć nic. A nie przeskakiwać z pracy do pisania relacji, a potem znów do pracy.

Jeśli uciążliwe jest dla kogoś to, że długo piszę, może nie śledzić moich wypocin i zaglądać tylko do relacji, które idą szybko.

Marsallah, nie przypominam sobie, żebym pisała jakąkolwiek relację rok lub dłużej. I wierz mi, nie uwielbiam ciągnąć rzeczy w nieskończoność.

Masz Ewa absolutną rację - jeśli komuś nie pasuje to w jak często czy nie często piszesz, czy komentarze "poboczne" - nie musi tu zaglądać :roll:
Ja Twoje relacje lubię, czytam, komentuję na tematy poboczne...i oczywiście czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek :wink:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 02.03.2018 09:51

CROnikiCROpka napisał(a):
Drodzy Panowie (...)

Jeśli uciążliwe jest dla kogoś to, że długo piszę, może nie śledzić moich wypocin i zaglądać tylko do relacji, które idą szybko.

Ewa, rozumując logicznie, wnioskuję, że masz wrażenie, jakoby mi coś w Twojej relacji przeszkadzało. Cóż, miałem wrażenie, że staram się właśnie Ciebie bronić. Nie zaperzaj się, bo nie ma po co :lol: Poza tym, jakbym nie chciał, to bym już dawno przestał tu zaglądać.

Czekam na c.d. relacji :)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 02.03.2018 10:31

Marsallah ma rację. Bywają relacje, z których się robi czat i np. mi sie odechciewa je śledzić. Żeby pochwalić Croniki zasłużona forumowiczke (ę) za tę relacje to lubię drogę dojazdową do Chorwacji i opisy innych miejsc, to taka gra wstępna ;). No i zdjęcia fantastik.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2018 17:53

Katerina napisał(a): Pierwszą relację ...3 lata pisałam :mrgreen:

Ale mimo to jest tak spójna,że gdyby nie daty przy postach,to nikt by się nie zorientował. 8)
:papa:
(najpierw mi umknęła,by w tym roku "wciągnąć" na 2 razy) :D
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 03.03.2018 00:58

Katerina napisał(a):Ewa, take your time, lepiej odcinek dobrze opracowany, niż żebyśmy mieli potem niedosyt mieć :)

Z tego samego założenia wychodzę. A u nas nie ma dni z siedzeniem na tyłku w jednym miejscu, więc jest o czym pisać, ale damy radę :) Najwyżej jeden dzień na dwa odcinki będę dzielić :)

beatabm napisał(a):Masz Ewa absolutną rację - jeśli komuś nie pasuje to w jak często czy nie często piszesz, czy komentarze "poboczne" - nie musi tu zaglądać :roll:
Ja Twoje relacje lubię, czytam, komentuję na tematy poboczne...i oczywiście czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek :wink:

Dziękuję Kochana :smo:

Marsallah napisał(a):Ewa, rozumując logicznie, wnioskuję, że masz wrażenie, jakoby mi coś w Twojej relacji przeszkadzało. Cóż, miałem wrażenie, że staram się właśnie Ciebie bronić. Nie zaperzaj się, bo nie ma po co :lol: Poza tym, jakbym nie chciał, to bym już dawno przestał tu zaglądać.

Czekam na c.d. relacji :)

Widzisz, raczej odebrałam Twój post jak podśmiechujki, a nie jak formę obrony. Nie odczytałam najwyraźniej właściwie intencji. Nie ma o czym mówić.

Trajgul napisał(a):Marsallah ma rację. Bywają relacje, z których się robi czat i np. mi sie odechciewa je śledzić. Żeby pochwalić Croniki zasłużona forumowiczke (ę) za tę relacje to lubię drogę dojazdową do Chorwacji i opisy innych miejsc, to taka gra wstępna ;). No i zdjęcia fantastik.

Dzięki za miłe słowa. Dla nas droga dojazdowa to już urlop pełną gębą :)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 04.03.2018 11:44

Piękne zdjęcia i ciekawa relacja chętnie przysiądę i poczytam :D

Pozdrawiam :papa:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 04.03.2018 17:34

mariusz_77 napisał(a):Piękne zdjęcia i ciekawa relacja chętnie przysiądę i poczytam :D

Pozdrawiam :papa:

Siadaj, siadaj. Dziś kolejny odcinek :)
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 04.03.2018 21:44

CROnikiCROpka napisał(a):Dziś kolejny odcinek :)

O której ? :D :wink:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 04.03.2018 23:11

lotnikwsk napisał(a):
CROnikiCROpka napisał(a):Dziś kolejny odcinek :)

O której ? :D :wink:

Mam obsuwę :? Dopiero siadam do pisania. Miałam zacząć wcześniej, ale narzeczonego naszło na rozmowy o ślubie :roll:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 05.03.2018 22:07

I zaraz wrzucam odcinek :mrgreen:

EDIT: Kto mi "popchnie" relację postem na kolejną stronę? :oczko_usmiech:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.03.2018 22:12

Mówisz i masz :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży