napisał(a) CROnikiCROpka » 26.03.2018 13:00
kaeres napisał(a):Zatoczki na Hvarze mają to do siebie, że są puste albo niemal puste z powodu dość trudnego dojazdu do nich.
Pokrivenik, Mala Stiniva, Prapatna, Stiniva od Brusje (tak, też jest taka. Przeurocza, z przystanią).
https://goo.gl/maps/c8w99GTSdDT2Na szczęście całe tłumy walą do Grebišče, Soline przy Vrboskiej, Ivan Dolac, Zavala, Milna.
Nie ujmując urokowi tych drugich, nie mają polotu do takich jak Twoja Mala Stiniva czy Pokrivenik.
Pokrivenik nie był tak pusty, jak Mala Stiniva. To wina campingu, który się tam mieści.
Ta plaża, co pokazałes, wygląda fajnie na focie. Ciekawe jak na żywo
mariusz_77 napisał(a):kaeres napisał(a):Na szczęście całe tłumy walą do Grebišče, Soline przy Vrboskiej, Ivan Dolac, Zavala, Milna.
Nie ujmując urokowi tych drugich, nie mają polotu do takich jak Twoja Mala Stiniva czy Pokrivenik.
Dodałbym do tego naszą ulubioną Bay Lučišća
Tam niestety nie dotarliśmy
ale za to podziwialiśmy do strony wody
kaeres napisał(a):Aaa tak tak. Lučišća też super.
Dodałbym Dubovice ale zatłoczona i spacer do niej z ciężkimi leżakami, parasolami jest udręką.
Wynagradza cały trud swoją malowniczością i wspaniałą wodą.
Fakt, Dubovica zaludniona, nawet we wczesnych godzinach. Aczkolwiek woda super, widoki super, dojście - nie wiem, od strony wody ją "zdobywaliśmy".
Marsallah napisał(a):Tydzień mnie nie było, a Ty już dojechałaś do Dalmacji, no ładnie
Staram się, jak mogę