Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

[CROnika III] Hvar + Vis 2017

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 20.03.2018 13:51

bluesman napisał(a):
CROnikiCROpka napisał(a):Przy kolejnej relacji wezmę być może pod uwagę ten "margines" (choć mam wrażenie, że tylko Ty w nim jesteś).

Relację piszę w celu podzielenia się SWOIMI wspomnieniami z urlopu z innymi użytkownikami forum. Żeby im pokazać nowe miejsca, zainspirować, slużyć radą i odpowiadać na pytania dotyczące odwiedzonych przez nas miejsc.

Dzięki za margines :mrgreen: Zacne jest to, że się dzielisz, a nie ... chwalisz :mrgreen:

:roll: :roll: :roll:

Wiesz co... może jednak skorzystaj z mojej "farmaceutycznej" rady.
lkemot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lkemot » 20.03.2018 14:21

Farmaceutyk jest pierwsza klasa, też zachęcam do skorzystania.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.03.2018 14:22

CROnikiCROpka napisał(a):

Nie wiem co

lkemot napisał(a):Farmaceutyk jest pierwsza klasa, też zachęcam do skorzystania.

Zatem skorzystaj
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 20.03.2018 14:29

bluesman napisał(a):

Nie wiem co

Ciiiii.... zdradzę Ci sekret....tak między nami....

głowa nie jest tylko od tego, żeby na niej włosy rosły....

Swoją drogą tak pilnujesz, żeby moja relacja była adekwatna do tytułu... Ja tyle postów napisałam o różnych pięknych miejscach, a z Twojej strony żadnego merytorycznego komentarza. Szkoda, że tak mało wnosisz od siebie poza bezzasadnym czepialstwem.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.03.2018 14:37

Swoją drogą tak pilnujesz, żeby moja relacja była adekwatna do tytułu... Ja tyle postów napisałam o różnych pięknych miejscach, a z Twojej strony żadnego merytorycznego komentarza. Szkoda, że tak mało wnosisz od siebie poza bezzasadnym czepialstwem.

Po prostu czytam (nie ujawniam się ) i chłonę opisy tych miejsc. Twoich oczywiście też za co Ci chwała :) Co komentować na temat rzeczy pięknych i oczywistych ?
Natomiast szkoda mi czasu na czytanie o tym co mnie nie interesuje :) Jak widać potrzebujesz uwagi i doceniania :)

a to było po prostu niepotrzebne :)

CROnikiCROpka napisał(a):Ciiiii.... zdradzę Ci sekret....tak między nami....

Jak również od Twojego obrońcy " jebnij się " Co pewnie Cię zachwyciło
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2018 14:47

bluesman napisał(a):

Po prostu czytam (nie ujawniam się ) i chłonę opisy tych miejsc. Twoich oczywiście też za co Ci chwała :) Co komentować na temat rzeczy pięknych i oczywistych ?
Natomiast szkoda mi czasu na czytanie o tym co mnie nie interesuje :) Jak widać potrzebujesz uwagi i doceniania :)

Kolego bluesman - ja też coś polecę. :idea:

Lek.jpg

Zapewne znasz powiedzenie - "kto sieje wiatr, zbiera burzę"
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 20.03.2018 14:49

bluesman napisał(a):

To skoro szkoda Ci czasu na czytanie o tym, co Cię nie interesuje, to nie czytaj i nie okazuj swojego zbulwersowania dotyczącego tego, że w drodze do Chorwacji zwiedzam, a potem jeszcze śmiem o tym pisać.

Nie wiem skąd wnioskujesz, że potrzebuję uwagi i doceniania. Bo piszę relację? Oczywiście, że fajnie jest, jak ludzie piszą, komentują, dzielą się swoimi doświadczeniami ze zwiedzania tych samych miejsc. Nie jest natomiast prawdą, że piszę relację, bo potrzebuję poklasku. Dziwne wnioski wysuwasz. :roll:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 20.03.2018 14:51

bluesman napisał(a):

Skąd wniosek, że mnie to zachwyciło?

Widzę, że masz pewne konstrukty myślowe i z upodobaniem wkładasz w czyjeś usta rzeczy, które im do głowy nie przyszły. A jak coś nie odpowiada Twoim wyobrażeniom, to się bulwersujesz.

Wrzuć na luz, nie czytaj, jak coś Ci przeszkadza i daj mi pisać relację po mojemu.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.03.2018 14:57

Janusz Bajcer napisał(a):
bluesman napisał(a):

Kolego bluesman - ja też coś polecę. :idea:

Lek.jpg

Zapewne znasz powiedzenie - "kto sieje wiatr, zbiera burzę"

Janusz ok. jak napiszę do kogoś "jebnij się" jestem usprawiedliwiony :)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 20.03.2018 14:58

Nieco się zapędziliście w tych obelgach.
bluesman zwrócił tylko uwagę i to dość grzecznie. Posypały się dwa bardzo płytkie zdjęcia.
Rozumiem irytację bluesmana bo z 2 tygodnie temu też próbowałem wytknąć opieszałość tej relacji ale wyluzowałem i nie przychodziłem tutaj sądząc, że przyjdę to będzie sporo nowości.
Jest faktycznie. Super zdjęcia ale relacja wlecze się, że faktycznie się odechciewa czekać.

@CROnikiCROpka - jeżeli nie potrafisz przyjmować krytyki to albo cichutko albo się popraw.
14 stron, a relacji na pół.
Podkreślam, że podobają mi się zdjęcia z Austrii. Narobiłem sobie smaka na tą relację bo sądzę, że będzie wspaniała, jak się wyfiltruje kwintesencję, ale póki co pozostaje gorzki smak po takich tekstach z maścią.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 20.03.2018 15:13

CROnikiCROpka napisał(a):Jedziemy dalej, a ja wspominam, jak byłam dzieciakiem i zastanawiam się, dlaczego mam aż tak żywe wspomnienia sprzed ponad 20 lat i to konkretnie z tego miejsca.

Z takich pięknych tras, nie dziwie się że wspomnienia pozostają przez taki długi czas.
Pięknie tam.

CROnikiCROpka napisał(a):Nie wiem, czy tak trafiliśmy, czy rzeczywiście jest różnica w powietrzu między południem a północą Chorwacji.

Byłem kilka lat temu na Krk. Było goręcej niż w tym samym czasie w Dubrovniku i w Makarskiej.
Podobno północ i sam półwysep jest chłodniejszy od Dalmacji choćby ze względu na to, że na południu cieplej i nie wkracza tak lądowy chłodniejszy wiatr, a do tego masyw Biokovo skutecznie powstrzymuje gorszą pogodę znad lądu.
Ale po to są reguły aby je przełamywać i nie zawsze na północy Chorwacji jest chłodniej niż na południu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2018 16:42

CROnikiCROpka napisał(a):Drodzy Panowie, dla mnie relacja to hobby, ale mimo wszystko to dodatek do życia, a nie jego sedno. Nie każdy (być może tak, jak Wy), pracuje od 8 do 16 i ma wolne weekendy. Ja mam nieregularny tryb życia i pracy i na tyle, na ile czas mi pozwala, staram się pisać relację i dzielić z wszystkimi moimi wspomnieniami. Ale - być może to się wyda dziwne - czasem potrzebuję odpocząć nie robiąć nic. A nie przeskakiwać z pracy do pisania relacji, a potem znów do pracy.

Jeśli uciążliwe jest dla kogoś to, że długo piszę, może nie śledzić moich wypocin i zaglądać tylko do relacji, które idą szybko.

Ja tylko tak zacytowałem dla przypomnienia ze strony szóstej.
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 20.03.2018 16:43

Moi Drodzy, po raz ostatni chcę się odnieść do Waszych słów krytyki. Dlaczego po raz ostatni? Bo uważam, że dużo lepiej spędzimy czas rozmawiając o naszej pasji, jaką jest Chorwacja (w końcu po to się tu spotykamy), niż na debatowaniu o tym, jak kto pisze i dlaczego tak, a nie inaczej. :)

W pierwszym poście rozpoczynającym relację napisałam ile odwiedziliśmy miejsc i poinformowałam, że też je opiszę. Od początku było zatem jasne, że w pierwszym wpisie nie znajdziemy się na Hvarze.

Mój styl pisania, pokazany zresztą w poprzednich relacjach, jest taki, że opisuję miejsca i doświadczenia szczegółowo, oraz że wrzucam dużo zdjęć

Odcinków o Hallstatt powstało dużo, bo każdy dzień dzieliłam na pół. Dlaczego? Spędzamy czas na urlopie intensywnie i wrzucenie wszystkiego w jeden post spowodowałoby duży natłok informacji i znużenie czytaniem. Stąd wolę wrzucić dwa krótsze odcinki niż jeden duży

Każda moja relacja na forum była pisana w taki sposób, że dodawałam jeden lub dwa posty o wakacjach tygodniowo. W tej relacji wybitnie niektórym to wadzi, choć w moim przypadku nie jest to nic nadzwyczajnego. Dodam od razu, że każda moja relacja jest skończona, i żadnej nie pisałam dłużej niż 7-8 miesięcy (nasze urlopy są długie).

Odnośnie tytułu - każda moja relacja jest zatytułowana w taki sam sposób i odnosi się do kwintesencji urlopu. Moje zamiłowanie do uporządkowania nie pozwala mi tego zmienić.

Reasumując, macie prawo do słów krytyki, tak jak ja mam prawo do reakcji na nie. Nie musimy się ze sobą zgadzać, ale proszę o zrozumienie mojego punktu widzenia

Pisanie relacji i ich czytanie to hobby, które łączy nas wszystkich, niech więc to będzie dla każdego przyjemna odskocznia od rzeczywistości. Codzienność wystarczająco kopie nas po tyłkach, nie dokładajmy sobie wzajemnie tutaj

P.S. Dziś będę pisała kolejny odcinek :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2018 18:52

CROnikiCROpka napisał(a): Dziś będę pisała kolejny odcinek :)

:D
I tego się trzymaj :lol:
Ostatnio edytowano 21.03.2018 19:11 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 20.03.2018 20:30

Luuuudzieeee! Czy Wy jesteście nienormalni? Nie da się tego spokojnie czytać. To jest Ewy relacja, więc piszę ją jak chce. Tak????? Jak sama napisała w pierwszym poście, po drodze do Cro będą w innych miejscach. Czy tak? Tak! No to ja p#$%^olę, po chusteczkę ją pospieszać? Sama już się nie mogę Hvaru doczekać widzianym jej oczami, ale grzecznie siedzę i czekam. Krytyka, nawet konstruktywna, nie bywa miła, więc po co komuś sprawiać przykrość? Każdy ma swoje tempo pisania relacji. Ewa ma swoją działalność, więc tego czasu, jak sama pisała nie ma zbyt wiele. Ja sama jej pisałam w innych wątkach, żeby zaczęła pisać, bo byłam ciekawa jej relacji i chwała jej za to, że pisze. No, a to że u niej w relacji jest dużo szczegółów, to chyba tylko plus. Większość z nas zna Chorwację bardzo dobrze, ale trafiają pewnie do tego wątku również "pierwszaki", czy osoby planujące dopiero wyjazd do Cro, więc to będzie dla nich skarbnica wiedzy.

No, to ja sobie tak napisałam swoje zdanie. Wiem, że Ewa nie potrzebuje obrońcy, ale dajcie już na wstrzymanie i niech spokojnie relacja po prostu się toczy.
Po co komuś sprawiać przykrość? Myślę, że każdy na krytykę tak by zareagował, jak Ewa, bo każdy w jakiś tam sposób chce się bronić...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży