slawek&gosia napisał(a):Nadrobiłam zaległości i czekam na więcej
Można sobie darować i jechać jeszcze ładniejszą bezpłatną krajówką SS13, wijącą się wzdłuż tego strumienia. Tak jechaliśmy do Wenecji.CROnikiCROpka napisał(a): ... Nie spieszy się nam bardzo, bo odległość nie jest ogromna, dlatego wybraliśmy drogę przez Tarvisio – Udine – Triest – Koper – Rovinj . Lubimy trasy widokowe i ta wydała się nam optymalna ...
Villach – Udine: 11 euro ...
Podobnie jest z gazem, też zawsze więcej km robimy na ichniejszymCROnikiCROpka napisał(a): ... Po drodze jeszcze tylko tankowanie w Austrii, za 1,2 euro/litr. I powiem Wam, że jak Duster normalnie palił 7 litrów, czasem nawet 8 litrów na 100 km, to na austriackim paliwie spalił 6,2 litra
olkas napisał(a):Czekamy.
Katerina napisał(a):Roninj - my love ...
...z tym,że ...ja nie czułam się tam jak w Cro...
gusia-s napisał(a):Można sobie darować i jechać jeszcze ładniejszą bezpłatną krajówką SS13, wijącą się wzdłuż tego strumienia. Tak jechaliśmy do Wenecji.
Za Villach z A2 na węźle Arnoldstein tuż przed granicą z Italią zjazd w 83 i prosto do Tarviso i dalej na Udine.
Droga niemal pusta a widoczki perfekcyjne
CROnikiCROpka napisał(a): Po burzliwych dyskusjach wybór padł właśnie na Rovinj i był to wybór słuszny
CROnikiCROpka napisał(a): Miejsca docelowe:
- Hallstatt (Austria)
- Rovinj (Chorwacja)
(...)
- Ukanc (Słowenia)
CROnikiCROpka napisał(a):i po chwili parkujemy za darmo na parkingu przy stacji kolejowej
Idziemy do kas i kupujemy bilet tylko na wjazd kolejką do góry. Nie chce się nam już zwiedzać samej kopalni. Już wcześniej postanowiliśmy, że tylko wjedziemy na górę i pójdziemy na punkt widokowy.
Koszt wjazdu i zjazdu 16 euro od osoby
Kolejka jest super. Niesamowite przeżycie, jak ten wagonik wspina się w zasadzie pionowo w górę, a najlepszy moment, jak jadący z góry mija się z tym jadącym z dołu. Świetna przygoda
Beata W. napisał(a):Ja do Rovinij nie mogę jakoś dojechać. Myślałam, że może uda się w tym roku ale chyba też nie. Więc czekam na Twoje Rovinij
Powrót do Nasze relacje z podróży