Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):sylvi napisał(a):Witam! mam pytanie do Ksi- czy z Gradcu jest jakieś połączenie z Hvar, które pozwoli mi skorzystać z trasy o której pisałaś na początku tematu-łącznie z wypożyczeniem skutera, ale też powrotem do Gradacu w godzinach wieczornych?? A ile kosztuje wypożyczenie skutera-jesli się orientujesz?? Dziękuję za odpowiedz!!!
Z Gradca masz "rzut beretem" do Drvenika i prom do Sućurja. Wypożyczenie skutera to przeważnie koszt rzędu 200 - 250 kn/1 dzień. Z tym, że... nie jestem pewna, czy Sućurju jest wypożyczalnia skuterów (nie znalazłam info na stronie miasteczka); poza tym tzreba pamiętać, że droga Sućuraj - Jelsa jest w sezonie dość ruchliwa (kampery!), zatem jesli ktoś nie czuje się pewnie na jednośladach, odradzam (skutery w hr wypozyczalniach nie mają full casco!!!, tylko O.C, a zatem za uszkodzenia na skuterze powstałe z winy użytkownika finansowo odpowiada użytkownik!!!). Nie ma stacji benzynowaj w Sućurju (dopiero w Jelsie - ok 50 km = ok 2 h jazdy skuterem), więc jeśli wypożyczycie skuter w Gradcu lub Drveniku trzeba mieć to na uwadze (najlepiej mieć ze sobą mały kanisterek z paliwem "w zapasie").
Generalnie nie łatwa sprawa; jeśli macie własne autko to będzie to o wiele lepsze rozwiązanie.
Opcja: autobus wyklucza jednodniową wycieczkę, ponieważ nie da rady tego samego dnia autobusem wrócić do Sućurja z zachodniej częśći wyspy...
http://www.stari-grad-faros.hr/info/bus.htmInes napisał(a):Kasiu to rozumiem,że obojętne czy będziemy na Hvarze czy Brac będziemy musieli dostać się do Splitu aby udać się na kolejną wyspę..
Chyba, że z Brac do Makarskiej, a tam już z Drvenika na Hvar?
Dokładnie tak, jeśli przeprawa z autem.
Pozdrawiam
Mozesz podac GG n priv..chcialem troszke popisac i pare rzeczy zapytac, a tu nie chce smiecic dzieki!