Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sweettemper
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sweettemper » 14.04.2014 15:25

Witam :)

Od 5 lipca planujemy tygodniowy wypad na Hvar i zastanawiamy się nad dwoma miejscowościami - miejscem pobytu : Ivan Dolac i Sv. Nedjelja.

Co polecacie wybrać ? Czy jest jakaś znacząca różnica między nimi ?
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 16.04.2014 12:11

Nie wiem...nie wiem... :? miała być Malta - za drogo, za tłoczno, miał być Losinj - za drogo, ceny apartamentów nie schodzą poniżej 80 euro, został Hvar...i tu mam dylemat: Bojanic Bad - cudownie pusty, ale nie ma piekarni, czy będzie nam się chciało codziennie gdzieś jechać po pieczywo i burka, bez którego nie wyobrażamy sobie plażowania?
Druga opcja - Ivan Dolac - ciut większy, jakiś sklep tam mają, ale czy nie będzie tłoków na plażach? Trochę domów tam jest, więc i turystów będzie sporo...a w grę wchodzi tylko początek sierpnia, więc szczyt szczytów, ale może tam nie jest to tak odczuwalne... :roll:
Czy ktoś był na początku sierpnia w Ivan Dolac? Czy mógłby podrzucić jakieś zdjęcia plaży, wtedy sama ocenię, czy jest tłok? ( w końcu tłok do dla każdego coś innego :wink: )...
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 16.04.2014 13:02

Byłam na tej plaży raz. W sierpniu i nigdy więcej. Tłum nieprzebrany, nie było gdzie położyć ręcznika. W wodzie też ciasno , na domiar złego ktoś uparcie grał rzucając sobie małą gumową piłkę i dostałam nią w twarz. Ludzie nie mieli jak dojść do brzegu tak gęsto były rozłożone ręczniki.
To zdecydowanie nie nasze klimaty :roll:
Na koniec okazało się, że jakiś dowcipniś wypluł gumę na kamienie i pięknie nam przywarła do ręcznika bleee.
To plaża o której mówię:
http://www.hvar-croatia.com/caric/28.JPG
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 16.04.2014 13:57

Magda O. napisał(a):..a w grę wchodzi tylko początek sierpnia, więc szczyt szczytów,

W tym terminie spokój będzie chyba tylko w małych, zagubionych gdzieś zatoczkach...
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 16.04.2014 19:12

heca7 napisał(a):Byłam na tej plaży raz. W sierpniu i nigdy więcej. Tłum nieprzebrany, nie było gdzie położyć ręcznika. W wodzie też ciasno , na domiar złego ktoś uparcie grał rzucając sobie małą gumową piłkę i dostałam nią w twarz. Ludzie nie mieli jak dojść do brzegu tak gęsto były rozłożone ręczniki.
To zdecydowanie nie nasze klimaty :roll:
Na koniec okazało się, że jakiś dowcipniś wypluł gumę na kamienie i pięknie nam przywarła do ręcznika bleee.
To plaża o której mówię:
http://www.hvar-croatia.com/caric/28.JPG

:? nie brzmi to zachęcająco...

Mikromir napisał(a):
Magda O. napisał(a):..a w grę wchodzi tylko początek sierpnia, więc szczyt szczytów,

W tym terminie spokój będzie chyba tylko w małych, zagubionych gdzieś zatoczkach...

tak, tylko do nich trzeba dojechać, a ja wolę mieć fajną plażę w miejscu zamieszkania. Nie jestem zwolenniczką jeżdżenia w poszukiwaniu plaż...
Chyba znów muszę zmienić destynację...
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 16.04.2014 19:20

Magda O. napisał(a):
Mikromir napisał(a):

tak, tylko do nich trzeba dojechać, a ja wolę mieć fajną plażę w miejscu zamieszkania. Nie jestem zwolenniczką jeżdżenia w poszukiwaniu plaż...
Chyba znów muszę zmienić destynację...

Nie mówię o zatoczkach, gdzie nie ma domów, tylko o takich,gdzie można zamieszkać, bo jest kilka / kilkanaście apartamentów i kameralna plaża bez tłoku. Hvar jest pod tym względem idealnym miejscem, bo mnóstwo takich zatok tam znajdziesz. Tylko po burki stamtąd daleko... :wink: Choć np. w Tvrdni Dolac jest jakiś sezonowy sklepik w przyczepie z pieczywem na zamówienie... :)
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 16.04.2014 19:24

Mikromir napisał(a): Tylko po burki stamtąd daleko... :wink:

ooo niee, to odpada ;)

Mikromir napisał(a): Choć np. w Tvrdni Dolac jest jakiś sezonowy sklepik w przyczepie z pieczywem na zamówienie... :)

słyszałam też, że do Bojanic Bad dojeżdża codziennie auto ze świeżym pieczywem. Czekam, czy ktoś to potwierdzi.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 16.04.2014 19:26

Magda O. napisał(a):słyszałam też, że do Bojanic Bad dojeżdża codziennie auto ze świeżym pieczywem. Czekam, czy ktoś to potwierdzi.

Majeczkę zapytaj.
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 16.04.2014 20:44

Jak nam się Ivan Dolac nie spodobał to pojechaliśmy do Milny i o dziwo było tam na plaży luźniej i przyjemniej. Potem parę razy tam plażowaliśmy (oczywiście w sierpniu) i było ok. Spokojnie można było znaleźć miejsce na ręcznik i to nie jeden :wink:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.04.2014 17:38

W szczycie sezonu wszędzie, gdzie pod bokiem plaża łatwo dostępna tam będzie tłum; nie ma znaczenia, czy to wyspa czy ląd. Jeśli chce się spokoju, trzeba plażować w miejscach trudniej dostępnych. Na pytanie, czy warto zadać sobie odrobinę trudu, każdy musi sobie odpowiedzieć sam.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 20.05.2014 07:59

Witam.
W tym roku wybieramy się na Hvar,będziemy ok.20 czerwca.Mam nadzieję że kwaterkę znajdziemy,bo jedziemy w ciemno.Lokalizacja jeszcze nie ustalona,zobaczymy na miejscu.
Aha,jeszcze jedno pytanko,jaki jest koszt promu z Drvenika za auto osobowe.
Pozdrawiam.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 20.05.2014 09:34

mireks napisał(a):Witam.
W tym roku wybieramy się na Hvar,będziemy ok.20 czerwca.Mam nadzieję że kwaterkę znajdziemy,bo jedziemy w ciemno.Lokalizacja jeszcze nie ustalona,zobaczymy na miejscu.
Aha,jeszcze jedno pytanko,jaki jest koszt promu z Drvenika za auto osobowe.
Pozdrawiam.

Zajrzyj na stronę przewoźnika...
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 20.05.2014 11:08

mireks napisał(a):Aha,jeszcze jedno pytanko,jaki jest koszt promu z Drvenika za auto osobowe.

Auto osobowe 108 kn.
W linku, jak otworzysz, pod pozycją Cjenik, masz wszystkie ceny:
http://www.jadrolinija.hr/hr/schedule/L ... 5/01062014
croslawek1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) croslawek1 » 20.05.2014 16:46

Witam
Do Pani Kasi. Będę w tym roku na Hvar w sierpniu na 3 tygodnie. Chciałbym zadać Pani Kilka pytań na priv na które nie mogę znaleźć odpowiedzi, ale nie chcę śmiecić na forum. Czy mogę prosić Panią o e-maila.
Mój email: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 20.05.2014 16:53

croslawek1 napisał(a):Witam
Do Pani Kasi. Będę w tym roku na Hvar w sierpniu na 3 tygodnie. Chciałbym zadać Pani Kilka pytań na priv na które nie mogę znaleźć odpowiedzi, ale nie chcę śmiecić na forum. Czy mogę prosić Panią o e-maila.
Mój email: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Zadawaj pytania... myślę, że po to jest forum :D ... a inni też mogą skorzystać...
ja bardzo chętnie :D :D :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone