Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bazylka5
Odkrywca
Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 07.09.2006 22:10

Witam
kilka zdjęć na początek. Może kogoś zainteresują na tyle żeby zobaczyć jak to wygląda w oryginale
Obrazek

Niestety nie wychodzi mi powiększanie
Ostatnio edytowano 17.10.2006 20:36 przez Bazylka5, łącznie edytowano 1 raz
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 08.09.2006 00:36

Bazylko5 - może uda mi się coś podpowiedzieć z tym wklejaniem.

Krok po kroku - jak dla takich laików w temacie jak ja :)
Na podstawie ImageShack'a.

niebieskie - napisy w ImageShacku
pogrubione - czynności do wykonania

1. Zakładasz folder na fotki "robocze" i kopiujesz tam wybrane do wklejenia zdjęcia - żeby nie pozmniejszać orginałów.

2. W "roboczych" zmniejszasz fotki np. do rozmiaru 800x600 - żeby przy wklejeniu dużego zdjęcia przesadnie nie rozciągnąć strony wszerz
(np. w Photoshopie)

3. Wchodzisz stronę: www.imageshack.us

4. Klikasz w Przeglądaj... i wybierasz ze swego dysku folder z "roboczymi" fotkami .
Klikasz w potrzebną do wklejenia fotkę (zapis pojawi Ci się w białym polu obok "Przeglądaj...")
np. fotka nr 010

Aby zrobić coś dalej musisz wpierw ustalić, czy wklejasz duże (A) czy małe (a) zdjęcie.

DUŻE
5A. Klikasz w pole host it! i czekasz (uploading), aż Ci się otworzy nowa strona Imageshacka - z Twoją fotką.

6A. Zaznaczasz pole obok zdania Direct link to image i kopiujesz zawartość pola z lewej.

7A. Wklejasz to do swego postu pamiętając o wpisaniu tuż przed symboli: [img]a%20tuż%20za%20symboli:[/img]
i wychodzi coś takiego:
Obrazek

MAŁE
5a. Klikasz w pole host it! i czekasz (uploading), aż Ci się otworzy nowa strona Imageshacka - z Twoją fotką.

6a. Zaznaczasz pole obok zdania Thumbnail for forums (1) i kopiujesz zawartość pola z lewej.

7a. Po prostu wklejasz to do postu
i wychodzi coś takiego:
Obrazek

8a. Jeśli chcesz wkleić na forum małe zdjęcie BEZ NAPISÓW - zaznaczasz "ptaszkiem" kwadracik przy zdaniu remove size/resolution bar from thumbnail?
- zanim klikniesz w "host it!"
i wychodzi coś takiego:
Obrazek

Oglądając gotowe małe zdjęcia i klikając na nie - będą się otwierać ich powiększenia.

I to wszystko! :-)
Mam nadzieję że nic nie pokręciłam.

Jeżeli nie zmniejszysz wcześniej swego zdjęcia - o czym wspomniałam wyżej - wyjdzie Ci coś tak wielkiego:

{tu był "olbrzym", ale rozsadzał stronę więc ... go wyautowałam}

Niestety.
Często - nie z Twojej winy - w trakcie korzystania z programu pojawia się napis

<<BŁĄD Żądany URL nie może zostać sprowadzony>>

i wtedy .. nic nie poradzisz.
Trzeba czekać na .. sprzyjający moment ;-)

Jeny! - zrobiła się z tego .. instrukcja obsługi :wink: :lol:

Pozdraviam i .. czekam na Twoje fotki
Ostatnio edytowano 08.09.2006 21:18 przez a to ja, łącznie edytowano 1 raz
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 08.09.2006 09:46

Kilka podpowiedzi do Atojkowej instrukcji:
Nie musisz zmniejszać zdjęć przed"uploadingowaniem" :lol: bo po wybraniu zdjęcia i przed kliknięciem w "host it" możesz sobie wybrać rozmiar na jaki fota ma być "przehostowana" :lol: (musi być "zaklikany"kwadracik resize image)

Obrazek

Nie jest też konieczne wpisywanie przed linkiem do zdjęcia symbolu [img], bo fotki z ImageShacka wklejają się fo forumów i bez tego.
Pozdrav.
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 08.09.2006 12:14

Bardzo Wam dziękuję na instrucje. Popróbuję. Mam nadzieję,że z dobrym efektem. pozdrawiam
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 08.09.2006 12:59

Wojan!
Nie mogłeś mi tego wcześniej powiedzieć? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jak zwykle - kombinowałam za dużo :oczko_usmiech:

Dzięki za podpowiedź.
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 08.09.2006 16:59

Poćwiczyłam a teraz efekt. Jeszcze raz dziekuję za pomoc
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dwie pierwsze fotki to zdecydowanie nie Hvar, ale nich już będą
Ostatnio edytowano 08.09.2006 17:32 przez Bazylka5, łącznie edytowano 7 razy
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 08.09.2006 17:08

Bravo! :D
Gdybym nie wkleiła swojego olbrzyma - to, co wkleiłaś wyglądałoby jeszcze "zgrabniej".
Ale się nie martw - na "stronie 2" będzie już normalna szerokość strony (chyba że ktoś znowu wklei jakiegoś wielkoluda)

Pozdraviam i ... czekamy na Twoje fotki z Hvaru
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 08.09.2006 18:24

Dorotko "olbrzyma" możesz usunąć i po kłopocie :lol:
Bazylka - extra fotki,czekam na więcej Hvaru :)
Pozdrav.
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 08.09.2006 19:24

Jeszcze kilka. Troche długo trwa to przerzucanie zdjęć

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 08.09.2006 19:41

Troche długo trwa to przerzucanie zdjęć

Oj trwa,trwa.I to jest największa bolączka pisania relacji z fotkami.
Pozdrawiam.
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 08.09.2006 22:54

Ale jest to najprzyjemniejsza czynność po powrocie z Cro. Zdjęcia można przeglądac bez końca :)
PS. Wojan! Do 15 sierpnia najlepsze lody w te wakacje jadłem w Chorwacji. 15 sierpnia wszystko sie zmieniło - w Przemyslu były lepsze :-)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 08.09.2006 23:30

Lider16 napisał(a):Ale jest to najprzyjemniejsza czynność po powrocie z Cro. Zdjęcia można przeglądac bez końca :)
PS. Wojan! Do 15 sierpnia najlepsze lody w te wakacje jadłem w Chorwacji. 15 sierpnia wszystko sie zmieniło - w Przemyslu były lepsze :-)

Oooo....Byłeś w Przemyślu i nie dałeś cynka :twisted: :lol:
Chyba wiem gdzie jadłeś te lody."Fiore" na Kazimierza Wielkiego?
Ta kawiarnio-lodziarnia powoli staje się sławna.Ostatnio podobną do Twojej opinię słyszałem od znajomych z Trójmiasta.
Pozdrav.

P.S Na przyszłość się popraw :lol:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.09.2006 23:34

Zapraszam na lody do Poznania; są równie dobre! A tak nawiasem mówiąc próbowałam lodów chrwackich w każdym porcie na Hvarze, w Hvarze, Jelsie, Sucuraju, Starim Gradzie, Vrboskiej. Dla mnie wszystkie wybierane smaki były zbyt słodkie. Zupelnie bez wyrazu.
Ostatnio edytowano 30.04.2007 21:34 przez majeczka, łącznie edytowano 2 razy
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 08.09.2006 23:40

wojan napisał(a):
Lider16 napisał(a):Ale jest to najprzyjemniejsza czynność po powrocie z Cro. Zdjęcia można przeglądac bez końca :)

Oooo....Byłeś w Przemyślu i nie dałeś cynka :twisted: :lol:
Chyba wiem gdzie jadłeś te lody."Fiore" na Kazimierza Wielkiego?
Ta kawiarnio-lodziarnia powoli staje się sławna.Ostatnio podobną do Twojej opinię słyszałem od znajomych z Trójmiasta.
Pozdrav.

P.S Na przyszłość się popraw :lol:

Dokładnie, to było Fiore na Kazimierza Wielkiego :-) A w Przemyslu byłem pierwszy raz w życiu (nie liczac przesiadki w drodze do Lwowa) mimo ze od dobrych kilku lat czesto bywam w Jarosławiu. Ale przyjade tam jeszcze bo fajne miasto jest (moge to napisać bo żona śpi i nie czyta ;-) )
Oczywiście nastepnym razem sie poprawie i dam Zn :-D
Pozdrav.
marekpis
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekpis » 30.04.2007 19:51

Obrazek
Następna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies