mariusz_77 napisał(a):nigdy późniejszym popołudniem nie czekałem na wjazd do tunelu dłużej niż 5 minut
Cóż, może miałam pecha - jechałam późnym popołudniem w sierpniu 2014.
To nie booking sprawdza wiek dziecka, tylko właściciel kwatery
W bookingu podaje się wiek dziecka przy rezerwacji i koniec.
Skoro będzie mieć 4 lat bez 3 miesięcy, to będzie mieć 3 lata
Miesiące nikt nie liczy w żadnym systemie rezerwacyjnym.
Dobry obyczaj i zdrowy rozsądek oraz prawo nakazują traktować zawsze wiek dzieci WŁĄCZNIE,
czyli np. do 3 lat = dziecko ma prawo do bezpłatnego pobytu, zanim ukończy 4 lata
Liczy się wiek dziecka w dniu wyjazdu.
Do wiolek.
5/5 to mocno stresujący pomysł. Tzn. wszystko jest możliwe do ogarnięcia w Twoim planie ale są dwie niewiadome. Czy Twoja rodzina tak chce (szczególnie dzieci) i czy już nigdy nie wrócisz do Chorwacji ?
Ja planując urlopy w 2014 i 2015 też mocno zagęściłem plan i niektórzy odradzali takie maltretowanie rodziny ale okazało się, że były to nasze najlepsze wakacje ever. Z tą różnicą, że ja byłem po 14 dni.
Poczytaj tutaj - Hvar 2015 - plan-wakacji-2015-hvar-t48371.html
Ten szczególnie był napięty - Dubrovnik 2014 - plan-wakacji-2014-t45236.html
Moja rodzina się nadaje do takich wojaży. Nikt nie narzeka i każdy bawi się świetnie.
Jednak 5 dni na Hvar to o jakieś 3x za mało.
wiolek_lp napisał(a): Czy ktokolwiek spał gdzieś w Gdinj ?
Mikromir napisał(a):mariusz_77 napisał(a):z Zavali to rzut beretem
ja dojeżdżałem ze Sv.Njedjeli i nie narzekam ruchu na drogach zatunelowych praktycznie nie ma...
Pozdrawiam
W sezonie, zwłaszcza popołudniami, na światłach przed tunelem trochę się stoi... Ja musiałam odczekać przynajmniej 2 zmiany świateł. Poza tym ok.
Mikromir napisał(a):Ja mówię o tej plaży najbardziej w głębi. Ale może przywieziecie sobie jakiś mały pontonik, dobre wiosła i będziecie mogli sobie tam dopływać - dzieci w kamizelki dmuchane i jazda. Atrakcja dodatkowa będzie. W ostatnim sezonie na forum bardzo popularny był ten.
Wynajmą Ci tylko na 4 dni jeśli mają wolny tydzień?...
No i będziecie tęsknić za spokojem uvali... Szkoda też trochę dnia na urządzanie przeprowadzki...
Sama bym miała dylemat... ...i pewnie swoim zwyczajem wybrałabym raczej zadoopie ile się da i dojazdy, a potem ewentualnie z konieczności miasto...
mariusz_77 napisał(a):Witaj dla mnie wybór zatunelowy z codziennym dojazdem do miasteczek jest idealny i wypróbowany dwukrotnie... w tym roku po raz trzeci sie na to decyduję.... za tunelem cisza, spokój i piekna natura a przejazd... zależy skąd, z Zavali to rzut beretem
ja dojeżdżałem ze Sv.Njedjeli i nie narzekam ruchu na drogach zatunelowych praktycznie nie ma...
Pozdrawiam
lotnikwsk napisał(a):Mi się wydaje że tam jest szutrowa droga górą omijająca tunel z pięknymi widokami
jechał ktoś i czy da się przejechać octavką
Senegal napisał(a):
Jeżeli doajazd zajmuje około 30 min, to dla mnie żaden problem (% nie konsumuje, więc mogę jeździć w te i nazad). A powiedzcie mi jak jest w tych miejscowościach (Zavala, Sv. Nedjelja, Ivan Dolac) z wyżywieniem, bez problemu zjem jakiś poplażowy obiadek?
Przeglądając mapę w oko wpadła mi jeszcze miejscowość Milna, jak ją widzicie względem wyżej wymienionych (kwestie dojazdowe, krajobrazowe, żywieniowe)?
Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi
Powrót do Nasze relacje z podróży