Mi też chodzi po głowie
Fajnisty mieliście pomysł: Jadran i Slawonia
Stary Chorwat napisał(a):Sarajewo to niezwykłe miasto, miasto, w którym przy jednej ulicy natykamy się na meczet, ale też i na kościół katolicki, a dalej na synagogę i na cerkiew. To miasto, gdzie kultura islamska mieszała się z kulturą katolicką, prawosławną, czy nawet judejską. To jedyne takie miasto, które szczyciło się niezwykłą tolerancją i brakiem dyskryminacji jakiejkolwiek grupy społecznej i etnicznej.
Stary Chorwat napisał(a):Muszę Ci powiedzieć, że Slavonija to kapitalne tereny. Jesteśmy nią zachwyceni. Slavonskie wino bardziej mi smakuje niż to z wybrzeża (pewnie niektórzy się oburzą) I w ogóle był to znakomity pomysł by tam pojechać. Mam nadzieję, że jeszcze tam wrócimy. Pozdrav.
piotrf napisał(a):Stary Chorwat napisał(a):Muszę Ci powiedzieć, że Slavonija to kapitalne tereny. Jesteśmy nią zachwyceni. Slavonskie wino bardziej mi smakuje niż to z wybrzeża (pewnie niektórzy się oburzą) I w ogóle był to znakomity pomysł by tam pojechać. Mam nadzieję, że jeszcze tam wrócimy. Pozdrav.
Czerwone , wytrawne Cabernet Sauvignon Galić 2011 jest rewelacyjne mimo że młode , bardzo wyraźne . Również półwytrawne , białe Traminac Ilocki i wytrawne Grasevina Ilocki również mają wielu amatorów i smakoszy , choćby dzęki nutkom cytrusowym i swojej delikatności .
W Slavonii warto odwiedzić Stare Piwnice książąt Odescalchi , wybudowane w XV wieku , gdzie produkuje się wina wg starych receptur i przy użyciu starych , sprawdzonych odmian winorośli .
Myślę , że oburzonych wielu nie będzie
Pozdrawiam
Piotr
Bocian napisał(a):Dla mnie podział jest jeden. Crno to Jadran i Dalmacja, Bijelo to Slavonija.
mariusz_77 napisał(a):Szkoda, że już koniec Hvaru...
ale czekam na ciąg dalszy
Bocian napisał(a):Adam, można dorzucać swoje zdjęcia jakbym miał akurat z tych miejsc co będziesz opisywał?
Powrót do Nasze relacje z podróży