napisał(a) corrina » 06.06.2018 09:39
kaeres napisał(a):Pogubiłem się chociaż czytam posty już 5 raz.
Wątek mówi Hvar + Mostar.
Ty chciałaś Podgorę lub Gradac + Hvar i się zastanawiałaś nad Mostarem będąc w Podgorze czy w Gradacu...na razie jest sens.
Odrzucasz jednak ląd bo nie chce Ci się pakować. Więc zastanawiasz się czy opłaca się z Hvaru wracając do PL zahaczyć o Mostar ?
Sugerując do tego prom SG-Split....
Totalnie z czapy...bez sensu...nie ogarniam.
Do tego mchrob pisze coś o 1 dniowym zwiedzaniu Hvaru z Omisia. Nie rozumiem co jedno z drugim ma wspólnego.
Podsumowując.
Wycieczka do Mostaru z Hvaru promem SG-Split w drodze powrotnej do Warszawy to pomyłka.
Jeżeli coś źle zrozumiałem to proszę o wytłumaczenie.
Sugeruję.
1-2 noclegi w Gradacu czy Podgorze, wycieczkę do Mostaru i od razu na prom z Drvenika i reszta urlopu na Hvarze.
Na ten 1 czy 2 dni nie wyciągaj wszystkich tobołów z samochodu czy walizek. Pakowanie nie będzie takie złe.
2 lata temu byłem na 21 dniowych wczasach i zmienialiśmy noclegi 3x. Tragedii nie było.
Ok, jeszcze raz tłumaczę, bo pisałam na szybko i chyba za dużo skrótów myślowych, więc nie dziwię się, że można się pogubić
Pierwszy wariant zakładał kilka dni w Podgorze/Gradacu właśnie po to żeby m.in wpaść do tego Mostaru.
Następnie reszta urlopu, w zależności od dostępności noclegów, na Hvarze.
Ląd jednak mnie powstrzymuje ze względu na pakowanie. Tak się mówi, żeby zostawić najpotrzebniejsze rzeczy na 1-2 dni, ale wiadomo jak jest z dzieciakami, i tak połowę dobytku w praktyce trzeba wywalić. My kiedyś byliśmy 2 tygodnie sami bez dzieci jeszcze, były w sumie 3 różne miejsca - dwa w Baskiej Vodzie a potem Cavtat, na koniec jeszcze 2 noce w Plitvicach. Nie wspominając o jednym w Wiedniu i dwóch w Budapeszcie
Więc dla nas do zrobienia, ale z dzieciakami już słabo to widzę..
Hmm, w którym miejscu sugerowałam prom SG-Split ?
Gdyby ten Mostar miał być w drodze powrotnej do W-wy to oczywiście wyłącznie przez Sućuraj-Drvenik