campy HVAR
napisał(a) Gajus.ems » 22.06.2010 12:19
Oglądałem( na kilku (nocowałem)chyba wszystkie campy podam swoje subiektywne oceny. Zaczynamy od południa;
- camp MLASKA ok 3 km o Sucuraja drogą w kierunku Jelsy. Ładnie położony
nad samym morzem. Trochę mało zadrzewiony. Odnowione zaplecze sanitarne,jest sklepik. Camp posiada osobną plażę naturystyczną, trochę za bardzo oddalony od innych ciekawych miejsc na Hvarze. Nie drogi w porównaniu z campami Jelsie czy też campie VIRA k.mjsc.Hvar, a moim zdaniem ciekawiej położony.
Jednak teraz nie mam czasu, moje spostrzeżenia o pozostałych campach postaram się umieścić jak najszybciej.
Są jeszcze campy w mjsc Zavala( b.fajny), Paklina wIvan Dolac, Lili w Jagodnej, Milna ( to wszystkie campy zatunelowe). Następnie wspomniany wyżej VIRA ( 3 km od mjsc.HVAR-najbardziej komfortowy ale też b.drogi) następnie Jurajević w Starym Gradzie, kolejny w zatoce BASINA ( między S.Grad a Jelsa)mały przdomowy camp. W mjsc. Vrobska camp tylko naturystyczny. W Jelsie są 3 campy. Widziałem jeszcze drogowskaz na camp do zatoki Pokrvenik ( w połowie drogi między Sucurajem a Jelsą.
Sądzę że to wszystkie campy na wyspie.
Moim zdaniem Lili w Jagodnej jest bezkonkurencyjne. Podobał mi się również camp w Zavali. Natomiast średnio podobały mi się campy w Jelsie.
HVAR jest przepiękny.
W tym roku odwiedziłem campy na wyspach Brać,Hvar,Korcula, Lastovo.
Pozdrawiam GAJUS.