Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar - kemping - dzieci

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kurush
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurush » 22.06.2010 19:51

:)

Jedziemy na pewno na Lili, bo się tam umówiliśmy ze znajomymi, ale mamy jeszcze do obstawienia 2 miejscówki i wszystko się jeszcze może zdarzyć... Jak coś będzie godnego gustu ufokkinga, to na pewno się o tym dowiesz :wink:

A przy okazji: dawaj dalej z relacją z Duby na tamtym wątku! Bo jeszcze wyjedziemy i nie doczytamy do końca... :wink:
bogdor
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdor » 12.07.2010 18:17

Witam po raz pierwszy na forum :)

I ja w tym roku zdecydowałem razem z rodziną udać się na HVAR (2+2) Obydwa bąble mają po 4 latka. Kilka lat temu razem z kuzynką i jej mężem zrobiliśmy objazdówkę po Chorwacji (zaczynając podróż od Dubrownika kończąc na północy Chorwacji), oczywiście pod namiotem, jednym samochodem. Tym razem nie udało się zgrać terminów i jedziemy sami.

Sporo z tego forum dowiedziałem się o kempingach na tej wyspie i dlatego podejmiemy się "ryzyka" i jedziemy/płyniemy w ciemno :) Uderzamy w 2 i 3 tygodniu sierpnia, z pośrednim noclegiem w Plitvicach (za daleko na jeden raz z dziećmi). Jak wrócimy, nie omieszkam podzielić się moimi spostrzeżeniami. :lol:
RODZYN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RODZYN » 18.07.2010 09:19

Witam,
ja osobiście polecam na Hvarze camp Holiday w Jelsie. Byliśmy tam z naszą córeczką w 2006 roku (miała wtedy 1,5 roczku). W tym roku także tam jedziemy. Więcej w mojej relacji "Hvar z 1,5 rocznym dzieckiem).

Pozdrav
nicola
Plażowicz
camp Grebisce

Nieprzeczytany postnapisał(a) nicola » 20.07.2010 09:18

witajcie,

mam pytanie dotyczące campu Grebisce w Jelsie do tych, którzy na nim przebywali:

Na ile uciążliwa jest droga przebiegająca przez camping (Sucuraj-Jelsa)? Chodzi zarówno o natężenie ruchu (jedziemy z synem), jak i o hałas.
kurush
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurush » 01.08.2010 19:06

Właśnie wróciliśmy z Hvaru. Odwiedziliśmy sporo miejsc i z naszego rozeznania - nie ma jak Zatunele! (mam na myśli tereny za tunelem Pitve).

Kempów na wyspie jest parę, na Zatunelu dwa - Lili w Jagodnej i jeszcze jeden w Ivan Dolcu. Lili jest super, planowaliśmy tam tydzień i wylot, a zostaliśmy dwa... Tego w Iwan Dolcu nie znamy. Objeździliśmy wszystkie miejscowości w tym regionie i najlepsza plaża jest przy kempie Lili - i pod względem rozmiaru, i malowniczości, a do tego, jak na taką ilość namiotów, wcale nie zatłoczona. Oprócz niej są na Zatunelu tylko jeszcze trzy żwirkowe (wszystkie dzikie i poza miejscowościami), a poza tym skały, skały i skały...

Co do Jelsy i Grebisce, to na nim nie nocowaliśmy, ale droga Stari Grad - Sućuraj (główna droga wyspy!) oraz typowo miejska plaża, nieumywająca się pod względem malowniczości do Jagodnej i pozostałych na Zatunelu, skutecznie nas do niego zniechęciły. Po północnej stronie w okolicach Jelsy/Starego Gradu są jeszcze 3 inne kempy, ale z relacji napotkanych kempingowiczów nie różnią się one od Grebisce.

Mam takie wrażenie, że za Jelsą i okolicami optuję ludzie, którzy nie zakosztowali południowej strony wyspy. Po odwiedzeniu tamtejszych plaż i zasmakowaniu w ich scenerii (niektóre, jak za Sv. Nedilją, tuż pod kilkusetmetrowymi urwiskami skalnymi!), nie wyobrażam sobie, że można świadomie wybrać Jelsę :)
RODZYN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RODZYN » 01.08.2010 19:32

Ja należę do tych, co poznali zatunelową część Hvaru i mimo wszystko świadomie wybrałem po raz drugi Jelsę. Jeszcze 3 dni i wyjazd. Dla nas plaża jest bardzo ważna, ale wybierając miejsce patrzymy na to trochę szerzej - lubimy jak w zasięgu 15-20 minut spacerkiem od campingu jest jakaś fajna niezaduża miejscowość. To zapewnia nam Jelsa - zacieniona plaża, piaszczyste i bardzo łagodnie opadające dno, trochę prawdziwego piasku na plaży, wspaniała lodziarnia, blisko Konzum, duży plac zabaw w parku w Jelsie itd.
Jak nasza Basia będzie starsza to z wielką chęcią spędzimy wakacje na camp Jagodna.

Pozdrav
kurush
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurush » 01.08.2010 21:11

No, co prawda to prawda - faktem jest, że nasze dzieciaki (5 i 8 lat) tak nas męczyły, że do Jelsy po słynnych okołotunelowych serpentynach musieliśmy zajeżdżać aż 3 razy specjalnie na ...trampoliny! :lol:

Mieszkając nieco bliżej przeżylibyśmy to łagodniej :lol:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.08.2010 21:34

kurush napisał(a):Mam takie wrażenie, że za Jelsą i okolicami optuję ludzie, którzy nie zakosztowali południowej strony wyspy. Po odwiedzeniu tamtejszych plaż i zasmakowaniu w ich scenerii (niektóre, jak za Sv. Nedilją, tuż pod kilkusetmetrowymi urwiskami skalnymi!), nie wyobrażam sobie, że można świadomie wybrać Jelsę :)

I tu się mylisz :D

Plażowaliśmy w "części zatunelowej", zjeździliśmy miejscowości po południowej stronie oraz poznaliśmy różne plaże... Świadomie wybraliśmy Jelsę, dwukrotnie! Powiem więcej, po odwiedzeniu większości miejscowości na Hvarze, po raz kolejny wybrałabym Jelsę :D

Każdy ma inne priorytety. My wolimy mieć 15 min. spacerkiem do miasteczka, żeby spędzać w nim wieczory, rozkoszując się smakami Dalmacji i atmosferą malowniczej starówki. A do plaż zawsze można dojechać, zwłaszcza, że nie lubimy codziennie plażować w tym samym miejscu.

Poza tym koło campingu "Holiday", w zatoce Mina, są fajne półki skalne, świetnie nadające się do plażowania. I całkiem niezłe życie podwodne.

Pozdrawiam :)
kurush
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurush » 01.08.2010 21:47

No pewnie, wszystko jest kwestią priorytetów - może się trochę zagalopowałem w swojej kategoryczności :wink:

Pozdrawiam miłośników Jelsy :)
jamrys
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jamrys » 18.08.2010 14:30

Ja w tym roku spotkałem znajomą węgierkę na Camp MINA-Jelsa, wy się pytacie czy można z dzieckiem 1,5 rocznym, czy rocznym. Od teraz takie pytania odpadają, gdyż ta węgierka była na Minie z trójką dzieci 4 lata, 6 lat no i 7 TYGODNI!!! I jak się czuje bobas, córka zapytała jej, a ona na to, że nie narzeka, pogoda i klimat małemu sprzyja...
bogdor
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdor » 18.08.2010 18:59

tak jak obiecałem moja krótka relacja z pobytu na Hvarze: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=590055#590055

pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Hvar - kemping - dzieci - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone