Witam mkm, masz rację, że oba wybrzeża tj. Korculi i Hvaru są bajecznie kolorowe. Chociaż może tak nie do końca...
Wierz mi Hvar jest jednak w tym aspekcie niestety górą...
snurek napisał(a):Dzięki..
Gdyby nasz w "ciemno" wyjazd doszedł do skutku to jaka mijescowość na tej wyspie polecacie?
spokojną, klimatyczną ze sporą bazą noclegową ?
dinek napisał(a):Mam do wyboru apartament w Jelsie lub Ivanie Dolacu. Jedziemy z małymi dziećmi więc oprócz zwiedzania obowiązkowo musi być plażowanie. Poradźcie w której z tych miejscowości znajdziemy dogodniejsze plaże dla dzieci, mające przede wszystkim łagodne zejście do morza, bez skał. Czy do plaży trzeba będzie jechać samochodem czy są one na tylko blisko miejscowości, że da się dotrzeć na piechotę.
noyle napisał(a):A są gdzieś na Hvarze miejsca w których można się wpinać? Znajomi którzy jadą pierwszy chcą coś połoić na skałach. Jedyne co znam na 100% to Paklenica i Istria,ale gdzieś mi się obiło o uszy, że na Hvarze tez mieli by zajęcie.
noyle napisał(a):A są gdzieś na Hvarze miejsca w których można się wpinać? Znajomi którzy jadą pierwszy chcą coś połoić na skałach. Jedyne co znam na 100% to Paklenica i Istria,ale gdzieś mi się obiło o uszy, że na Hvarze tez mieli by zajęcie.
dinek napisał(a):Katarzyno dziekuję za radę odnośnie plaż. Czy możesz jeszcze napisać dlaczego lepsze są te w Ivan Dolac.
Pozdrawiam
dinek napisał(a):Kasiu,
Dzięki za rady. Rozumiem, że w przypadku Jelsy trzeba założyć dojazd samochodem na plażę. Jeszcze tylko chciałam się dopytać jakie plaże są w rejonie Jelsy. Na zdjęciach widać głównie skały. Dla maluchów takie się nie nadają. Czy znajdziemy w tym rejonie plaże z łagodnym zejściem (pewnie raczej żwirowe bo piasek prawie się w Chorwacji nie zdarza)?
I poniżej jeszcze jedna rzecz, która mnie ciekawi.
Zawsze mnie zastanawiało jak to jest w Chorwacji z kanalizacją w tych różnych mniejszych lub większych miejscowościach na wybrzeżu. Czy ścieki uchodzą bezpośrednio do morza czy też w Chorwacji większość miejscowości ma oczyszcalnie ścieków.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne