Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar Jagodna camp Lili:) podajcie wiecej informacji:) Prosze

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Reinmar
Podróżnik
Hvar Jagodna camp Lili:) podajcie wiecej informacji:) Prosze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reinmar » 12.04.2005 12:56

w tym roku rozwazam 2 mozliowsic spedzenia wakacji w chorwacji:) bedzie to wyspa KrK lub Hvar!! duzo sie naczytalem o campingu lili w jagodnej?? czy to jest to naprawde tak fajny camping?? jakie sa warunki??? i czy jest w okolicy mozliwosc wyjsca do jakiejs knajpki??z gory dziekuje
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 12.04.2005 19:25

Jest to rewelacyjne miejsce. Najbliższa knajpka to Sv Nedjlea ale tam już autkiem i Ivan Dolac tez raczej autkiem choć i tu i tu mozna na nóżkach ale jest kawałek. Jagodna to 4 pensjonaty :D i kemp.
Reinmar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reinmar » 12.04.2005 20:02

A jesli chodzi o prom?? jakie sa koszta i czy odplywa tylko z rijeki?? Czyli ogolnie miejsce warte obejrzenia:D a jak ksztaltuja sie ceny na campingu??
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 12.04.2005 21:14

Są również dostępne promy z Drvenika i ze Splitu.
Szczegółowe informacje http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?lang=2

Kemping: Osoba 6E, prąd 1 E reszta w cenie za osobe.
Reinmar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reinmar » 12.04.2005 21:58

dzieki za wszytskie informacje?? a byles moze na wyspie Krk bo waham sie miedzy tymi dwoma wyspami?? konkretnie chodzi mi o miejscowosc Baśka
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 13.04.2005 08:49

Nie byłam na KRK'u ale Jagodna i cały Hvar to zupełnie inne miejsce niż Baśka i KRK.
Baśka jest raczej bardzo znana a Jagodna( to są 4 domy....) nie.
To zupełnie co innego.
Reinmar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reinmar » 13.04.2005 10:12

a jest tam wogole jakis sklep?? :lol: :lol: coraz bardziej mnie przekonujesz do tego hvaru :wink: tylko kurde o wiele wiecej kilometrow niz na Krk :? ale moze warto?:> czy to wszystko wyglada naprawde tak pieknie jak na stronie campu jagodna???
Reinmar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reinmar » 13.04.2005 10:26

a jak plynales na hvar promem split-stari grad?? kurde koszta wzrastaja bo w jedna strone kosztuje mnie to 280 zl a w dwie juz 560 :? czy moze sa jakies inne tansze promy??
Reinmar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reinmar » 13.04.2005 10:33

Ally teraz dopiero z wczesniejszych wypowiedzi na forum zauwazylem ze jestes plci pieknej:) gdzie dokladnei lezy ta jagodna bo zauwazylem ze jest jeszcze prom Drvenik - Sućuraj ktory jest o wiele tanszy:)i nie wiem z kotrej strony bardziej oplaca sie plynac czy od splitu czy drvenika
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 13.04.2005 16:07

Przeliczając koszty, korzystniej wychodzi jednak Drvenik - Sucuraj ( oczywiście wliczając paliwo) a i widoki niezampomniane.

kemping wygląda dużo lepiej w rzeczywistości. ja byłam zachwycona. Sklepik jest u właścicielki z produktami "pierwszej potrzeby" w tym winem a pozostałych miejscowościach są sklepy. W Jelsie market nawet.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 13.04.2005 19:29

Jesli masz taki duzy rozstrzał pomiędzy północą a południem to sam nie wiem co ci doradzic. To jakby całkiem dwa inne światy. Jeśli szukasz spokoju - znajdziesz go w Jagodnej. Byłem tak w tamtym roku (tzn nie mieszkałem, tylko przyszedłem sobie wybrzeżem z Ivan Dolac, choc do samego końca juz nie dało sie przejść :-)). Poszukaj na forum, kemp był już dokładnie opisywany. A podejmując decyzje musisz sie zastanowic czy szukasz miejsca z klubami, dyskotekami, knajpami i tłumem turysów, czy tez czegoś bardziej swojskiego i cholernie cichego, bez sklepów knajp.
Jesli wybierzesz to drugie - bierz żarcie z soba bo na miejscu niewiele kupisz - i do Jagodnej!
Oczywiście zdecydowanie polecam Jagodna. Jak zobaczysz zjazd do kempingu to w pierwszej chwili pomyślisz że to nie jest droga dla samochodów (zjazd imponująco stromo wygląda z drogi), ale potem okaże się ze to tylko takie wrażenie :-)
A jesli chodzi o dojazd to proponuje prom Drvenik - Sucuraj, bo jak dopłyniesz do Starego Gradu czy Hvaru to ominie cię ekscytująca przejażdżka drogą z Sucuraju w głab wyspy :-)
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 13.04.2005 20:52

Popieram Typ'a! :)
Reinmar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reinmar » 13.04.2005 20:53

Kurde moze w przyszlym roku wybiore sie do tej Jagodnej:P bo teraz jade ze znajomymi a im chodzi glownie o koszta:) Krk jest o wiele blizej niz Hvar a ja sam osobiscie lubie wieczorkiem wyjsc do jakiejs knajpki nad brzegiem morza:) moze znasz jakies fajne miejsca na wyspie Krk ja osobiscie mysle o campie Jezevac w miejsocowsci Krk,moze cos mi doradzicie :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.04.2005 23:18

W 2004 roku byłem na wyspie Krk 5 dni.
Miejscem pobytu miał być kamp Jeżevac, ale był
straszny tłok i nie znalazłem ze towarzyszami podróży
miejsca na rozbicie dwóch dużych namiotów (a jeszcze
miał dojechać brat) więc miejscem pobytu był kamp
Njivice w miejscowości o tej samej nazwie (wybrzeże
wyspy od strony Istrii i Rijeki). W innej części wyspy.
w Basce jest kamp Zablace, ale to straszna "patelnia"
mało drzew, ale plaża piękna choć też bez cienia.
Byłem tyko 5 dni na Krku, bo trafiłem na bardzo
nietypowy letni okres w Chorwacji-w nocy na wyspie
było 12 stopni, a dnie raczej chłodne i pochmurne,
pobyt w namiocie ma ten plus, że jak coś nie pasuje-
miejsce, pogoda - to ewakuacja i szukanie lepszego
miejsca pobytu-uciekaliśmyod zimna do początku Dalmacji.
Ale w tym roku może być na Krku już normalnie tzn. ciepło.
Z N.Sącz wyjechłem o 5 rano, na 18-tą byłem w Krku.
pzdr.
Reinmar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reinmar » 14.04.2005 08:47

ale camp Jezevac ogolnie jak wyglada?? jest przyjemny czy raczej odradzasz pobytu w tym miejscu??wysłałem maila na ten camp i zapytalem sie czy jest mozliowsc rezerwacji miejsc, niestesty nie bo nie maja numerowanych parceli :( wiec mowisz ze w lipcu bedzie ciezko znalezc jakies dobre zacienione miejsce?? aha i jak wyglada Krk czy jest to duza miejscowosc czy raczej mala turystyczna??
Następna strona

Powrót do Kempingi