Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar - Ivan Dolac

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tuśka
Podróżnik
Hvar - Ivan Dolac

Nieprzeczytany postnapisał(a) tuśka » 13.05.2006 13:38

Witam
Wybieram się w tym roku w sierpniu na wyspę Hvar. Czy był ktoś może w miejscowości Ivan Dolac w Apartamencie Spila?
Będę wdzięczna za wszelkie informacje.

Pozdrawiam
Tuśka
Florcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Florcia » 13.05.2006 13:42

Byłam w zeszłym roku. A co chcesz wiedzieć?

Kiedy się tam wybierasz?
tuśka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tuśka » 13.05.2006 13:49

Szukam spokojnego i cichego miejsca, blisko niezatłoczonej plaży, gdzie można naprawdę odpocząć.
Czy to odpowiednie miejsce na tego typu odpoczynek?
Jadę 19 sierpnia.
Florcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Florcia » 13.05.2006 13:56

Byłam w 2. połowie czerwca i pierwszy tydzień był Ok, ale w drugim zrobiło się już tłoczno na plaży. W samym Ivan Dolac masz 1 sklep, 1 warzywniak i 1 piekarnię, więc nie jest to duża miejscowość. Apartamenty w Spili są niewielkie i raczej kiepsko wyposażone (mało naczyń, talerzy). Sam dom leży za to tuż przy plaży, a właściciel jest miły i bardzo pomocny - np. poprosiliśmy o parasol na balkon - dostaliśmy w ciągu 3 godzin.
Florcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Florcia » 13.05.2006 13:57

Koło Spili są 2 plaże - obie kamieniste - 1 malutka, a duża ciut wieksza, ale naprawdę nie trzeba dużo osób, by było na niej tłoczno.
Woda pięknie przeźroczysta.
tuśka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tuśka » 13.05.2006 14:25

Ale czy jest możliwośc przyrządzenia sobie samemu jakiś posiłków (np. obiadu)?

A jak ogólnie jest wyposażony apartament (pokój, łazienka)? Ja wybrałam A1 dla dwóch osób. Jest czysto, przytulnie? Na zdjęciach wygląda nieźle.

Czy w tej miejscowości są jeszcze jakieś plaże (nawet dalej od Spili)?
Florcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Florcia » 13.05.2006 14:55

A1 to chyba miała petris - więc najlepiej ją wypytuj. :D

Spokojnie można przyrządzać posiłki, ale musisz wcześniej pomyśleć co w jakim garnku, bo może pojawić sie problem, że akurat odpowiedniego brakło.
Mieliśmy swoje kubki i 2 talerze (rodzina 4-osobowa), ale w tym roku chcę zabrać komplet talerzy płytkich i głębokich (taki zestaw turystyczny).
albeertos
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) albeertos » 05.07.2006 10:17

Pisałem ten post już na innym podforum, ale powtórzę we właściwszym temacie :)

We wrześniu wybieram się z rodzinką i z przyjaciółmi do Slavko Carica - apartamenty Arpina- mamy zarezerwowoany A4.

Mam kilka pytań dla tych co tam byli:
1. Czy do dyspozycji gości jest pralka? Może to dziwne pytanie, ale jedziemy na 3 tygodnie, będzie dwójka małych dzieci i wygodniej jest wyprać sobie na miejscu niż targać mnóstwo ubrań.
2. Jak rozumiem aneks kuchenny wyposażony w talerze, kubki, sztućce, czajnik elektryczny itp.?
3. No i ogólne wrażenie - czystość, dbałość właściciela o pokoje, czy jesteście zadowoleni.

Wiem że na dwa pierwsze pytania mogę uzyskać informacje u Slavko, ale myślę że Wasze odpowiedzi będą bardziej zrozumiałe i obiektywne.

Aha, no i jeśli ktoś miałby możliwość i ochotę przesłania kilku fotek apartamentów, domu i jego otoczenia to byłbym bardzo wdzięczny. Oto adres mail:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam (i licze na odpowiedzi :wink:)
Florcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Florcia » 05.07.2006 15:50

Myslę, że 2 pierwsze pytania najlepiej zadaćwłaścicielowi apartmanetu - tym bardziej, że już dość długo czekasz na odpowiedź.
mirpar
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirpar » 14.08.2006 09:32

albeertos,
w tym roku mieszkałam w tym apartamencie. Czy jeszcze czekasz na info?
albeertos
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) albeertos » 17.08.2006 13:35

No jasne :)
Co prawda już napisałem do Slavko i wiem że pralka jest (darmowa), kuchnia normalnie wyposażona i pościele są również.

Byłaś w A4? Jakie wrażenia, zadowlona jesteś? Masz może jakieś fotki? Jakby co to mój mail jest powyżej, ew. podaję GG - 1833005.

Pozdrawiam i czekam na wieści?
mirpar
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirpar » 20.08.2006 18:55

OK, wyślę Ci mejla. Zapytam męża o zdjęcia. Odezwę się najdalej jutro. :D
albeertos
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) albeertos » 21.08.2006 11:02

Dzięki wielke. Czekam z niecierpliwością :)

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje