tomassi07 napisał(a):osjann napisał(a):Super filmik a ja nadal się zastanawiam czy na Hvar z Drvenika czy ze Splitu Tu widzę wygrała opcja Drvenik
W naszym przypadku nie było innej opcji. W 2015 spędziliśmy 10 dni w Drveniku i chcieliśmy go znowu chociaż na chwilę odwiedzić. Wtedy też zrobiliśmy jednodniową wycieczkę po Hvarze i od razu wiedzieliśmy, że wakacje 2016 będą w całości na wyspie. Poza sentymentem również ze względów praktycznych opcja Drvenika zdecydowanie u mnie wygrywa:
1) Prom dużo tańszy i tutaj kwestia krótszej drogi do Splitu nie wygra.
2) Prom z Drvenika płynie ok. 45 min a to i tak zbyt długo dla naszej córki
3) W Drveniku przyjeżdżasz i ustawiasz się w kolejce, jak nie zdążysz na pierwszy prom, to następny będzie za 30 min, a w międzyczasie można już stać w Jadranie . W Splicie prom co 4h.
Minusem może być dla niektórych droga z Sucuraja do "centrum" wyspy, ale akurat ja lubię jeździć zwłaszcza takimi drogami więc to w sumie też plus
tomassi07 napisał(a):W jakim okresie byliście w Podacy? Czy mógłbyś napisać jak oceniasz pobyt w tej miejscowości, chodzi mi głównie o plaże miejskie i zaludnienie w sezonie. Szukam jakiejś miejscowości na Rivierze na wakacje z 15 miesięcznym dzieckiem i zależy mi na w miarę spokojnej plaży blisko apartamentów. Drvenik był super miejscówką wieczorowo-noclegowo-wypadową na pierwszy raz w Cro, ale plaża to tragedia, ludź na ludziu, a jakieś dalsze wypady na plażę z takim maluchem nie bardzo nam się widzą.