napisał(a) Rysio » 16.08.2007 07:42
Czy sensowny
nie wiem, jeśli ktoś potrafi wyciągnąć ze swojego dwukołowego rumaka 40 km/h i utrzymać tę prędkość na dystansie 1500 metrów, to większego sensu nie widzę, bo z taką prędkością najczęściej pojazdy w tunelu się poruszają. Powodem na nie, może być to, że tunel ma wyłącznie naturalną wentylację, więc poruszać się będziesz w spalinach. Czy egzekwowany
nie bardzo, bo za tunelem nie ma chyba żadnego posterunku policji i ludzi szeryfa tam przez tydzień nie widziałem, choć zawsze może się zdarzyć jakiś zabłąkany patrol, właściciel kwaterki u którego mieszkaliśmy, był właśnie policjantem, ale pracującym w Hvarze. No cóż, możesz trafić na patrol, tak samo jak ja jadąc autem nie zawsze zgodnie z ograniczeniami prędkości i zostać ukaranym. Moim zdaniem jak masz dość pary w nogach i sprawne
oświetlenie roweru, to przemkniesz przez tunel. Moja rada jest tylko jedna, przed wjazdem do tunelu zrób sobie troszkę odpoczynku a nie wjeżdżaj z marszu, bo sam dojazd do niego już Twoje siły nadwątli, a kiepsko by było, gdyby Ci ich w tunelu brakło