gladiatrix_24 napisał(a):Piotrek_B w jakim rejonnie wyspy KRK byles w zeszlym roku akurat sie tak sklada ze tez sie wylegiwalem na KRK w sierpniu ubieglego roku w miejscowosci Basca a raczej tuz obok na FKKBunculuka.
Lastovo napisał(a):W miarę bezpieczna dla dzieci plaża jest w Hvarze przed hotelem Amfora. Ze wstydem przyznaję, że nie byłem na Palmiżanie, więc nie daję 100 % gwarancji, ale tam podobno jest plaża żwirowa, więc powinna być bardziej bezpieczna dla dziecka od skalistych plaż np. na Stipanskiej.
Lastovo napisał(a):Zależy co dla kogo jest wstydliwe....
Piszę, że "ze wstydem", bo na Hvarze byłem dwa razy (a do Chorwacji jeżdżę od 1999 r). i jakoś mnie ominął rejs na Palmiżanę, która podobno jest bardzo ciekawą wyspą.
Pozdrawiam
Krzysztof
www.lastovo.prv.pl
Iwona_PB napisał(a):To zależy ile lat ma maluch. Ja byłam w Ivan Dolac z trzylatkami. Plażyczka OK, ale nie było szans na bardzo łagodne zejście do morza. Jeżowce były, ale daleko od brzegu. Ja polecam plaże chorwackie mimo panującej opinii, że dzieci nudzą sie na plaży żwirowej. Nieprawda. Moi chłopcy bawili się kamyczkami bez końca. Tylko trzeba zabrać sprzęt typu ciężarówki itp.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...