andeo napisał(a):A tu w prezencie czerwcowa lawenda w Brusje
Dzięki wielkie andeo
Zobaczyć taki plener to niespełnione marzenie mojej żonki.
Pozdrawiam
andeo napisał(a):A tu w prezencie czerwcowa lawenda w Brusje
_mario napisał(a):Dzieńdoberek,
Jako, że my na Hvar będziemy od 14/08 to relację traktuję jako świetną przystawkę, która mocno pobudza kubki smakowe przed głównym daniem
Mam pytanie o to gdzie na Hvar można kupić śweżą rybkę i owoce morza, czy jest gdzieś targ rybny, jakie ceny?
Fajna relacja!
Pzdr.Mario
_mario napisał(a):Dzieńdoberek,
Jako, że my na Hvar będziemy od 14/08 to relację traktuję jako świetną przystawkę, która mocno pobudza kubki smakowe przed głównym daniem
Mam pytanie o to gdzie na Hvar można kupić śweżą rybkę i owoce morza, czy jest gdzieś targ rybny, jakie ceny?
Fajna relacja!
Pzdr.Mario
Rafał78 napisał(a):Zatoczka bardzo przyjemna,ale zejście po dość ostrych skałkach...więc ostrożnie co by nie było blizn na opaleniźnie
...CDN
Violette napisał(a):Swoją drogą, następnym razem muszę wybrać się na Scedro - widoczki wspaniałe i trochę mniej ludzi.
dhmegi napisał(a):Witam
Ja na Hvarze znam jedynie Jelsę i to tylko z doskoku (rejs na wyspy Hvar i Brač), więc chętnie czytam Twoją relację i podziwiam piękne widoki uwiecznione przez Ciebie na zdjęciach.
Zazdroszczę Wam tego kajaczka.
kaeres napisał(a):To jest właśnie ten "piękniejszy" Pokrivenik.
2x tam byliśmy tam nam się spodobała ta plaża.
Rafał78 napisał(a):Kolejny dzionek na Hvarze
Pora zobaczyć jakąś zatokę po północnej stronie wyspy.
Wybór padł na Pokrivenik
Ustawiamy GPS-a właśnie wpisując POKRIVENIK i w drogę,okazało się ,że owszem dojechaliśmy,ale nie tam gdzie chcieliśmy.Nie to oglądałem na cro.pl
Jesteśmy pod hotelem TIMUN ,a cel naszej wycieczki jest bliziutko.Można by dopłynąć kajakiem, ale został w ID.
Musimy więc wyjechać z powrotem do góry i kierujemy na Zastražišće i tam troszkę jeszcze błądzimy bo dojeżdżamy do Pansion Rubin ,ale w końcu trafiamy do celu.
Droga dojazdowa do zatoki choć krótka robi wrażenie , spadki 16% i serpentyny.Na dole jest kamping, wiec skoro kamperem można....
...CDN
Powrót do Nasze relacje z podróży