Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar&Dubrovnik jesienną porą

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 06.11.2017 09:53

ruzica napisał(a):
krakusowa napisał(a):Widzę, że trochę straciliśmy odpuszczając Fort Royal :( podczas naszego pobytu na Lokrum w 2011 r.

Chyba nigdy nie jest tak, że się zobaczy wszystko co się chce. Ja trochę żałuję, że nie byliśmy na wyspach Elafickich, ale jakoś nie miałam ich gdzie upchnąć w moim misternym planie. :

Mamy pretekst by tam wrócić :D
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 06.11.2017 10:18

Katerina napisał(a):Ja też dołączam do klubu niezainteresowanych Grą o tron :mrgreen:

Miło mi, że nasz klub się powiększa :mrgreen:

Katerina napisał(a):Ja też dołączam do klubu niezainteresowanych Grą o tron :mrgreen:

Pięknie trafiliście z tą pogodą, lepiej niż ja we wrześniu :)

Pogoda nam się trafiła super, chociaż bardzo się jej obawiałam. Jak widać beznadziejny wrzesień wcale nie musi oznaczać beznadziejnego października :idea:

Katerina napisał(a):Myślałam,że to pierwsze zdjęcie (kliszowe) to aktualne, a drugie sprzed lat :!: :!:

No weź, nie przesadzaj :oops: :wink:

krakusowa napisał(a):
ruzica napisał(a):
krakusowa napisał(a):Widzę, że trochę straciliśmy odpuszczając Fort Royal :( podczas naszego pobytu na Lokrum w 2011 r.

Chyba nigdy nie jest tak, że się zobaczy wszystko co się chce. Ja trochę żałuję, że nie byliśmy na wyspach Elafickich, ale jakoś nie miałam ich gdzie upchnąć w moim misternym planie. :

Mamy pretekst by tam wrócić :D

Też tak zawsze mówię. Na razie niby nie planuję, ale kto wie :)
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 06.11.2017 20:18

05.10.2017 Przeklęta wyspa miłości cd.

Zeszliśmy z fortu, więc teraz idziemy z powrotem do Klasztoru Benedyktynów.
Najpierw kapliczka:
cro120.jpg

Pod nogami plączą się zajączki, czarny to akurat rzadki okaz

cro121.jpg

cro122.jpg

cro123.jpg

cro124.jpg

cro125.jpg

cro126.jpg

cro127.jpg

Dochodzimy do polanki, gdzie roi się od zajączków 8O Są w różnych rozmiarach i kolorach.

cro128.jpg

Trochę się już nachodziliśmy, to teraz pójdziemy odpocząć. Naszym celem jest Słone Jeziorko, zwane też Morzem Martwym. Napalałam się jak szczerbaty na suchary, na kąpiel w jeziorku naiwnie myśląc, że jest w nim ciepła woda, bo takie malutkie :roll: Nawet przytargaliśmy ze sobą ręczniki, buty do wody, chyba nawet maskę i rurkę 8O Niestety woda była zimniejsza niż w morzu, więc tylko nogi zamoczyliśmy.

cro129.jpg

Trochę tu posiedzieliśmy- mając znaczki można było wypisać te cholerne kartki, ale nie chciało nam się :hut:

Na koniec poszliśmy jeszcze na skalistą plażę nad morzem

cro130.jpg

cro131.jpg

Była nawet fajna, szkoda, że nie przyszliśmy tu wcześniej.

Przed 17-stą zwijamy się na stateczek-boimy się, żeby nam nie uciekł, bo przebywanie na wyspie po 18-stej jest zakazane, ale nie wiem jakie represje za to grożą.

Wracamy do Soline, w apartmanie robimy obiad z czegoś co miało być filetem z kurczaka, a okazało się chyba klatką piersiową z koguta jakiegoś. Taką wielką kość miało 8O Wieczorem tradycyjnie Ožujsko na balkonie i gapienie się na samoloty. Jutro nasz ostatni dzień na Župie Dubrovačkiej :( Wreszcie odpoczniemy i będziemy się powoli pakować. Ale mamy też zamiar odwiedzić pewne szczególne miejsce. Chyba łatwo zgadniecie co to będzie :wink:

:papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.11.2017 08:25

Podoba mi się na tej wysepce, nigdy nie byłam i raczej w najbliższym czasie nie będę. Dzięki że ją pokazałaś :D
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 07.11.2017 19:20

Witam serdecznie cromaniaka z mojego miasta :D :papa:
i choć nie jestem fanem Dubrownika to z niecierpliwością będę czekał na mój ukochany Hvar do którego w najbliższe wakacje po raz czwarty sie udamy. A ciekaw jestem baardzo takiego jesiennego Hvaru, bo jak na razie byłem tam w czerwcu, lipcu i wrześniu a pojadę w sierpniu...

Pozdrowienia :papa:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 07.11.2017 21:03

beatabm napisał(a):Podoba mi się na tej wysepce, nigdy nie byłam i raczej w najbliższym czasie nie będę. Dzięki że ją pokazałaś :D

Nie ma za co 8) Nam też się podobało, chociaż może jakiś ósmy cud świata to nie jest. Może tam kiedyś dopłyniecie :D

mariusz_77 napisał(a):Witam serdecznie cromaniaka z mojego miasta :D :papa:
i choć nie jestem fanem Dubrownika to z niecierpliwością będę czekał na mój ukochany Hvar do którego w najbliższe wakacje po raz czwarty sie udamy. A ciekaw jestem baardzo takiego jesiennego Hvaru, bo jak na razie byłem tam w czerwcu, lipcu i wrześniu a pojadę w sierpniu...

Pozdrowienia :papa:

Witam ziomala :D :papa:

Dubrownika już w relacji więcej nie będzie, za to wielkimi krokami zbliżamy się do Hvaru(który w październiku był bardzo przyjemy), więc zjawiłeś się w dobrym momencie :)
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 07.11.2017 21:45

ruzica napisał(a): wielkimi krokami zbliżamy się do Hvaru(który w październiku był bardzo przyjemy), więc zjawiłeś się w dobrym momencie :)

A słońce nie świeciło Ci w oczy za bardzo na tym Hvarze :?:

We wrześniu jest już nisko i świeci po oczach niektórym :lol: To w październiku chyba trzeba chodzić w podwójnych ciemnych okularach :lol:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 07.11.2017 22:03

travel napisał(a):
ruzica napisał(a): wielkimi krokami zbliżamy się do Hvaru(który w październiku był bardzo przyjemy), więc zjawiłeś się w dobrym momencie :)

A słońce nie świeciło Ci w oczy za bardzo na tym Hvarze :?:

We wrześniu jest już nisko i świeci po oczach niektórym :lol: To w październiku chyba trzeba chodzić w podwójnych ciemnych okularach :lol:

Okulary.. stare mi się połamały, nowych w końcu nie kupiłam, więc moje cierpienie było ogromne :mrgreen:

A tak na poważnie to największy problem ze słońcem w październiku był taki, że bardzo szybko zachodziło :roll:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 07.11.2017 22:27

ruzica napisał(a):
Okulary.. stare mi się połamały, nowych w końcu nie kupiłam, więc moje cierpienie było ogromne :mrgreen:

A tak na poważnie to największy problem ze słońcem w październiku był taki, że bardzo szybko zachodziło :roll:

Mieliście za to długie , romantyczne wieczory . . . :mrgreen:

Był Dubrownik , pawie , kapliczki , króliczki , teraz czekam na Wasz Hvar :D

Pozdrawiam
Piotr
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 08.11.2017 09:37

Też czekam na jesienny Hvar...
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 08.11.2017 10:20

piotrf napisał(a):

Mieliście za to długie , romantyczne wieczory . . . :mrgreen:

Długie i zimne wieczory przy scrablach i chorwackiej TV. Oraz prošku i rakiji :mrgreen:

piotrf napisał(a):Był Dubrownik , pawie , kapliczki , króliczki , teraz czekam na Wasz Hvar :D

piekara114 napisał(a):Też czekam na jesienny Hvar...

To musicie chwileczkę jeszcze poczekać, bo przed Hvarem pójdziemy do pewnego miejsca obowiązkowego na Župie :idea:

:papa:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 08.11.2017 22:14

ruzica
Katerina napisał(a):
Myślałam,że to pierwsze zdjęcie (kliszowe) to aktualne, a drugie sprzed lat :!: :!:

No weź, nie przesadzaj :oops: :wink:

Wyraz twarzy masz bardziej dorosły na kliszy.. Na obecnym , co tu dużo gadać...młodociana :)

Wokół Dubrovnika ( i w.. :) ) krążę tyle lat , a ciągle nie mogę dotrzeć na wyspę miłości :roll:
Może oznacza to spełnienie w miłości, chciałabym myśleć :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 08.11.2017 22:24

To chyba do Kupari zajrzymy? czy do Tresno?
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 08.11.2017 22:30

Katerina napisał(a):Wyraz twarzy masz bardziej dorosły na kliszy.. Na obecnym , co tu dużo gadać...młodociana :)

8O To znaczy, że się cofam w rozwoju :mrgreen:

Katerina napisał(a):Wokół Dubrovnika ( i w.. :) ) krążę tyle lat , a ciągle nie mogę dotrzeć na wyspę miłości :roll:
Może oznacza to spełnienie w miłości, chciałabym myśleć :)

No ja w końcu dotarłam, dlatego wolałabym tak jednak nie myśleć :wink:

piekara114 napisał(a):To chyba do Kupari zajrzymy? czy do Tresno?

Pierwsza odpowiedź dobra :D Chociaż drugie miejsce też brałam pod uwagę, ale przecież musieliśmy sprawdzić jak Wasze biznesy :!: :wink:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 08.11.2017 23:27

Jak dobrze, że jeszcze do Hvaru nie dopłynęliście, bo ja PRAWIE przeoczyłam Twoją relację:( Ale już jestem i wszystko nadrobiłam, nie wiem do czego się odnieść, tyle już tu wątków :oczko_usmiech: Ale żeby najpopularniejszy serial na świecie, a na cro.pl tylko ja lubię i oglądam?!

Przez niego za dużo ludzi wie o Chorwacji :( A jakby jeszcze Dubrownikowi brakowało reklamy to podobno nowego Bonda tam kręcą.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Hvar&Dubrovnik jesienną porą - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone