Hvar czy Korcula na następny urlop w 2015 ?:)
napisał(a) TurboDymoMan » 25.12.2014 23:22
Witajcie,
a więc 2013 była Baśka na Krk i zwiedzanie głównie miasta Krk i Maly Losnij..
2014 to już Baśka Voda przez tydzień (wodospady KRKA przy tym i Trogir) i potem tydzień w Orebić (tutaj krótki wypad do Dubrownika, Mostaru i kolacja w samym mieście Korcula na Korculi..)
ale 2015 za pasem i Grecja czy Chorwacja....
Grecja luz - samolot, loguje się w ***** Super Duper All Inclusive i leżę... lezę... w tłumie gości z 1000 pokojowego hotelu:)
A Croata, własne autko, luz... ma własną Magię:)
I tak myślę sobie: Hvar czy Korcula? 2x dorośli i 3,5 roczny szaleniec dla którego nie istnieje pojęcie za głęboka woda:)
A więc ideał byłby: piaszczysta plaża... no dobra, to Chorwacja - kamczyki mogą być, ale nie głazy czy beton:), oczywiście widoku muszą być (góry i woda on one view...), coś do roboty wieczorami (czytaj: promenada, knajpki, dmuchańce do skakania dla dziecka, może jakieś eventy...), no i żeby miasto żyło (sierpień 2014 Baśka Voda - super miejscówka, super widoki, ilość ludzi porażka - o 7 rano zanosiłem kocyk na plażę żeby w ogółe się zmieścić, a w samej wodzie ok 10:00 to sie na pionowo stało żeby się nie pozabijać... z kolej Orebić: pustawy, słabe centrum, nuda troszkę, ludzi wręcz za mało i nędzne plaże....).
Interesuje mnie coś po środku... co polecacie? Jak Korcula to jaka meijscowość? Jak Hvar.. to też gdzie uderzyć? Zamierzam oczywiście troszkę pojeździć na miejscu, ale miejscówka koniecznie z dobrą plażą i fajny miasteczkiem na wieczory...