Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

hvar - bankomat

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aneczka
Turysta
hvar - bankomat

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneczka » 18.08.2003 07:15

cześć Wam!
jadę pierwszy raz do Chorwacji (wyjeżdzam 31-08 -HURRA!) Będę na wyspie Hvar w mieście Hvar. Z uwagi na fakt, ze to wyspa, prosze o inormacje czy w mieście są bankomaty u czy ktoś w tym roku wypłacał kuny 'ze ściany' za pomocą karty visa elektron???????
Nie lubie ze sobą nosić pieniędzy, a nie chciałabym szukać po całej wyspie bankomatu. Z góry dziękuje za pomoc.
janb
bankomat

Nieprzeczytany postnapisał(a) janb » 18.08.2003 12:58

Karta ma byc MASTER CARD a nie VISA.
W Europie / Polsce VISA wychodzi drożej, bo jest rozliczana w USD, a MASTER CARD w EURO. Czyli we VISIE mamy o jeden przelicznik walutowy po drodze więcej!
janb.
aneczka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneczka » 18.08.2003 13:54

dzięki za odpowiedź, tyle , że nie pytałam którą kartą jest taniej, tylko czy visą elektron wypłacę w Hvarze kuny z bankomatu. Tak sie akurat składa, ze mam kartę za którą na całym świcie przy wypłacie gotówki z dowolnego bankomatu nie płacę żadnej prowizji. Nazwy banku nie podam, bo tu na forum nie miejsce na reklamę. Czyli nadal mnie inetersuje sama możliwość wypłacenia kun w Hvarze za pomocą karty visa elektron.pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 18.08.2003 14:24

W Hvarze, na rynku (głównym placu przy porcie) jak stoisz twarzą do portu, tyłem do Sv.Stefana to po prawej, mniej więcej w połowie (chyba w okolicy apteki) jest na mur baton bankomat. Podjerzewam, że jest ich więcej ale ten widziałam na własne oczy pod koniec lipca.
Pozdrawiam,
Aśka

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne