pomorzanka zachodnia napisał(a):Fajna,fajna.Ładnie ją pokazujesz.
Dziękuję
03.08
Kolejny dzień zaplanowałem wyjazdowy, czyli zbieramy rzeczy plażowe i ruszamy w nowe miejsca. Najpierw jednak "obowiązki" czyli zwiedzanie (jasne, to nie obowiązki, ale wcześniej chciałem rodzince pokazać kolejne ciekawe miejsca) a potem przyjemności
Na pierwszy ogień więc idzie Velo Grablje. Parkujemy na chyba jedynym parkingu w centrum wioski, było akurat jedno wolne miejsce
No to co, ruszamy pozwiedzać. Jest bardzo cicho, dosłownie kilka osób mignęło w trakcie całego chodzenia po wiosce. Więc na spokojnie można sobie pooglądać wszystkie miejsca ...
Oczywiście bardzo duża ilość domów jest opuszczona, ale trzeba przyznać, że też jakaś część jest widać zamieszkała, albo co ciekawe remontowana.
Dochodzimy do Crkva sv. Kuzme i Damjana
Zaczynają się ciekawe zakamarki
Drzwi z zajawki
Uwielbiam takie zostawione dawne artefakty w zdjęciach. Oczywiście absolutnie zero dotykania, mają być tam gdzie je ktoś zostawił. Tylko wykorzystanie / zestawienie ich z otoczeniem ...
Wszedłem trochę wyżej w poszukiwaniu ciekawych miejsc
Ale stojąc przy tym drzewku, zorientowałem się, że pod nogami mam chyba dawny strop/dach bo przy schodzeniu coś się dziwnie uginało pod nogami Faktycznie, jak zszedłem trochę niżej, to się okazało, że pode mną był jakiś stary dom/jama ... ? Uprzytomniłem sobie, że trzeba się rozglądać dobrze, bo niechcący można się wpakować w kłopoty ...
Tu może nie widać zbyt dobrze, ale pod tym, jak mi się wydawało "poletkiem" była wolna przestrzeń ...
Dołączam do rodzinki, która w tym czasie chodziła po bezpieczniejszych podłożach i ruszamy dalej po wiosce
pozdrawiam, Michał