napisał(a) majkik75 » 15.09.2021 19:45
Dopływamy do Drvenika po jakichś 30 minutach i dość szybko udaje się nam opuścić prom.
Pod kasę przy wjeździe na
Sveti Jure zjawiamy się po około godzinie. Jest około 10 rano. Pracownik parku informuje, że jest kolejka i trzeba czekać około 2h na wjazd. Trudno, ustawiamy się w kolejce i czekamy.
Wjazd na Sveti Jure zaplanowałem jako jedno z miejsc powrotnych, ale w tajemnicy przed rodzinką. Na razie jeszcze ich nie stresuję jaka droga ma być, choć sam nie ukrywam lekkiego podekscytowania
Uwielbiam takie drogi
Cena za wjazd to 60 kun za twarz.
W końcu rusza nasza grupa, mam wrażenie że puszczają falami, jak zjedzie trochę samochodów z góry. No to jedziemy
Rzuciłem do rodziny, ze jak kto ma pampersa, czy foliówkę, to niech zakłada bo może się przydać. Naprawdę nie wiem dlaczego popatrzyli na mnie jak na świra
Pierwszy przystanek jest na Biokovo Skywalk i tam też parkujemy obok drogi. Tutaj już rodzina zdążyła załapać dlaczego mówiłem o pampersach i foliówkach, choć za wiele mijanek nie było
Popatrzmy co tam widać
Ciekawe wrażenie, choć jakoś stresu ogromnego przy wejściu nie było. Ale niewątpliwie jest to spora atrakcja i uważam, że warto tam zajrzeć
A co tam w dole ?
Tućepi
I dalsza część Tućepi, plaża Slatina
Nie wiem ...
Lubię ten widok, najpierw mamy pasmo Biokovo, potem schodzi koniec Hvaru, za nim mamy Peljesac a potem Korćulę ...
A w drugą stronę ...
... Makarska
pozdrawiam, Michał