agata26061 napisał(a):Zamierzam po tej drodze przejechać autem w tym roku, więc mam nadzieję, że auto da radę
Szkoda, że nie niedziela ale niech będziepawel silesia napisał(a):Rozdział Siódmy część pierwsza (dzień 5, Środa 14.06)
"Środa w Świętej Niedzieli"
W wersji minipawel silesia napisał(a): ... Sv. Nedjelja Supermarket...
Niesamowita Ciekawe czy ktoś sobie wyobraża jak by to było uczyć się w takim budyneczku Wcale nie kojarzy się z budynkiem szkoły. Wiele razy mijam na chorwackich ulicach napis ostrzegający o szkole w pobliżu i tak się rozglądam wtedy i rzadko kiedy je rzeczywiście widzę ... a tu takie buty. Do takiej podstawówki to bym chętnie wróciłapawel silesia napisał(a): ...
szkoła podstawowa
Wyspiarski klimat w 100% można się oczarowaćpawel silesia napisał(a): ... Duża część SN to bardzo stare domy . Niestety mocno zaniedbane . Wiadomo - turyści wybierają apartamenty w dolnej części, bliżej morza. Niemniej to bardzo autentyczne, klimatyczne miejsce. Kilka uliczek... Kilka fotek...
A idź ... skurcz mnie w nogę złapał od samego patrzenia na te rowerowerowaniepawel silesia napisał(a): ... Za SN ruszamy dalej na zachód. Początkowo poruszamy się wąską ścieżką, potem szeroką szutrówką do Hvaru. To jedna z najbardziej widokowych dróg na wyspie. Dla rowerów OK. Dla osobówek - kto co lubi i na ile odważny...
Dotyczy to nie tylko tej drogi, z podobna opinią spotkałam się odnośnie drogi do słynnej Estravaganzy na Peljesacu i uważam jak Ty, nie dla każdego auta i nie dla każdego kierowcy.kaeres napisał(a):... Na tym forum istnieje nieprawdziwy opis tej drogi jakoby każda osobówka tamtędy mogła przejechać bez problemów.
Ze swojego doświadczenia już drugi raz samochodu nie narażę. Podobno zrobią z niej asfaltówkę, wówczas na pewno jeszcze raz się nią przejadę.
pawel silesia napisał(a):Podsumowując:
Vele Lučišće należy odwiedzić.
Powrót do Nasze relacje z podróży