napisał(a) Damian78 » 03.05.2015 21:29
Ze wszystkich wiosek i miasteczek na Hvarze, najbardziej przypadł mi do gustu Stari Grad. Stare kamienne miasto jest świetne. Odwiedziliśmy go dwa razy, pierwszy raz przy średniej pogodzie, przy okazji wpadliśmy do przybytku o nazwie Antika, jedzenie bardzo dobre, a drugim razem wpadłem do SG w ostatni dzień pobytu na Hvarze wracając ze wschodu słońca na Sv. Nikoli. Było przed szóstą rano, także pustki na ulicach, nikt w kadr nie wchodzi a na koniec porannego spaceru odwiedziłem jedną z piekarni, by po powrocie na kwaterę nie było marudzenia, że znów się gdzieś rano urwałem i wracam z pustymi rękami
Najpierw spacerek wśród zabudowy:
Wspomniana piekarnia była na tym placu:
Potem spacer południową częścią mariny:
Po czym patrząc na północną stronę zatoki stwierdziłem, że stamtąd też będą ładne widoki na miasto, wsiadłem w samochód i przejechałem na druga stronę. Co prawda był zakaz wjazdu, ale że nikogo w okolicy nie było wjechałem pod zakaz, stanąłem z boku nie wadząc nikomu i udałem się na krótka przechadzkę:
Jedynie nie udało mi się wejść na wzgórze nad miastem, Glavica chyba się zowie, brakło czasu, może następnym razem