napisał(a) Damian78 » 10.02.2015 13:29
Potter napisał(a):Czy to fotki w HDR ?
Pierwsza seria zdjęć robiona "normalnie", druga seria w większości z obróbką HDR, przy takim wieczornym oświetleniu ciężko zrobić zdjęcie na którym będzie widać tyle detali, robiłem więc trzy ujęcia z trzema wartościami ekspozycji i potem łączyłem w programie, dość żmudny i pracochłonny proces, ale coś za coś. Miałem kilka obiektywów, ale najczęściej używałem Nikkora 10-24, czasami 18-55/2,8 a i na plaży teleobiektyw się przydał
Czasami filtr polaryzacyjny używany przy zdjęciach w ostrym świetle.
Vjetar napisał(a):Fajna fotka.
Dzięki
figusek napisał(a):Mam nadzieję, że będzie ich dużo
Będzie sporo, nie żałowałem samochodu, kto jeździł po Hvarze to wie co mam na myśli, wąskie uliczki, ostre podjazdy i szutry sieją spustoszenie w blacharce, zawieszeniu i skrzyni biegów
Ograniczyłem się tylko do głównej części wyspy, najbardziej na wschód zapuściłem się do wioski Humac, na wiele atrakcji brakło czasu na inne nie pozwoliła pogoda, ale będzie powód by wrócić.
sopelkolin napisał(a):zjeździłem Hvar wszerz i wzdłuż ale patrząc na te fotki ... nie wiedziałem, że jest tam tak pięknie
Świat oglądany czyimiś oczami wygląda inaczej niż my go widzimy, a już na fotce to w ogóle.