Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lillylive
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lillylive » 25.05.2013 21:18

Super relacja,za 3tyg Vrboska na 14dni,dzięki!
dave.pl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dave.pl » 29.05.2013 01:25

Dwa dni żona odrywała mnie od komputera gdy zaczytywałem się w tej relacji :roll:
Dziękuje za wycieczkę po wyspie twoimi oczami, bardzo podobają mi się Twoje kadry i tylko utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że Hvar jest obowiązkowym miejscem dla chcących poznać Chorwację.
Pokazałeś i opisałeś tyle wspaniałych miejsc, że sam nie wiem co wybrać 8O, a będę na wyspie tylko jeden dzień na tzw. objazdówce z Podgory :roll:
Pozwoliłem sobie skopiować zdjątko twojej mapy Hvar-u, będzie mi bardzo pomocne w planowaniu wyprawy.
Jeszcze raz dziękuję za wspaniałą relację i pozdrawiam serdecznie :P
:papa:
janusz07
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz07 » 29.05.2013 06:32

Dzięki za fajną relację, sporo podpowiedzi i super zdjęcia. Będę wypatrywał "srebrnej strzały" na okolicznych drogach. :D Pozdrawiam
rks
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rks » 30.05.2013 19:16

Piękne zdjęcia!!! Tak mi się spodobały w zeszłym roku, że za dwa tygodnie wyruszamy do Ivan Dolac. Co prawda z mniejszymi dzieciakami, więc nie damy rady tyle chodzić, ale mam nadzieję, że dotrzemy przynajmniej do ruin klasztoru :)
pozdrawiamy
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 31.05.2013 15:29

My też ruszamy za dwa tygodnie do Ivana !!!
Oby tylko się wypogodziło i woda nieco ogrzała :boss:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 02.06.2013 07:07

A jeszcze tak zapytam bywalców Hvaru. Czy na wyspie jest jakiś większy Konzum czy tylko małe ?

http://www.konzum.hr/eng/stores.html

Idealny byłby taki jak na wyjeździe z Makarskiej Konzum Plus :D
suprnowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) suprnowa » 02.06.2013 08:40

To ja mam szybkie pytanie do autora tematu.
Bilety na prom w Drvenik kupuje sie podczas wjazdu samochodem na prom czy trzeba gdzie go kupić i stanąć w kolejce?
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 25.06.2013 14:36

suprnowa napisał(a):To ja mam szybkie pytanie do autora tematu.
Bilety na prom w Drvenik kupuje sie podczas wjazdu samochodem na prom czy trzeba gdzie go kupić i stanąć w kolejce?

Witam przy wjeździe na nabrzeże gdzie przybija prom są stragany z warzywami oraz budka w której można kupić bilety na prom.

Czytam sobie po raz kolejny relacje z Hvaru, bo w tym roku tylko to mi zostało :x lecz już snuję plany na przyszłe wakacje i coraz bardziej tęsknię za ukochanym zatunelowym Hvarem :D :D
Pozdrawiam
procro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) procro » 26.06.2013 01:36

jackuc napisał(a):A jeszcze tak zapytam bywalców Hvaru. Czy na wyspie jest jakiś większy Konzum czy tylko małe ?

http://www.konzum.hr/eng/stores.html

Idealny byłby taki jak na wyjeździe z Makarskiej Konzum Plus :D

na pewno w Jelsie jest bo pamiętam,
raczej mały bo blisko centrum- portu,
chociaż duży czy mały co za różnica i tak niezbędne rzeczy kupisz,
:wink:
procro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) procro » 26.06.2013 01:53

suprnowa napisał(a):To ja mam szybkie pytanie do autora tematu.

port w Drveniku jest bardzo mały- to nie Spolit żeby trza szukać budki z biletami,
a tak przy okazji,
jeśli ktoś jedzie samochodem w kierunku Drvenika na lądzie lub Sucuraju na Hvar ,
to w obu tych miejscowościach nie ma stacji benzynowej !!!,
niby nic , ale jak wracałem z Ivan Dolac w wakacje 2012 na resztkach paliwa to mocno się zdziwiłem że w porcie Sucuraj nie ma stacji benzynowej żeby zatankować,
jeszcze bardziej zdziwiłem się gdy Pan sprzedający bilety na prom oznajmił że po drugiej stronie w Drveniku również nie ma stacji benzynowej,
uuuuuuuuuu............. co ja przeżyłem.

Dodam ,że żona obok , a dzieci z tyłu, wskaźnik paliwa leży na 0, komputer w samochodzie mówi koniec paliwa,
najbliższa stacja jest w kierunku na Dubrownik, czyli przeciwnym do zamierzonego, około 12km jeśli dobrze pamiętam,
oczywiście wszystko dobrze się skończyło,
dojechałem do stacji benzynowej, zatankowałem i ruszyłem do następnego celu,
polecieliśmy w kierunku Zadaru starą "adriaticą" podziwiając wszystko po drodze,
polecam każdemu zamiast autostrady,
:papa:
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 14.07.2013 20:46

mam pytanko do autora odnośnie wejścia szutrówką obok tunelu do kapliczki sv.Ante... czy damy radę tam wjechać naszym Vanem bo z dwójką jeszcze małych dzieci nie ma co marzyć o takich spacerach.

Pozdrawiam :papa: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.08.2013 21:07

mariusz_77 napisał(a):mam pytanko do autora odnośnie wejścia szutrówką obok tunelu do kapliczki sv.Ante... czy damy radę tam wjechać naszym Vanem bo z dwójką jeszcze małych dzieci nie ma co marzyć o takich spacerach.

Pozdrawiam :papa: :papa:

Trochę tu nie zaglądałem... jeżeli informacja jeszcze się przyda, to TAK, można tam wyjechać nawet zwykłą osobówką. Zaparkować przy wieży obserwacyjnej i około trzy minuty pieszo zostanie do przejścia pod kapliczkę.

Pozdrawiam
Interseal M.
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 22.08.2013 21:16

dzięki za szybką odpowiedź :D :D

Pozdrawiam :papa:
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Hvar 2012 - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies