I mamy odpowiedź
A więc XI wiek, kiedy to Hum był miejscem, w którym rozwijała się Głagolica (przynajmniej tak zrozumiałam)
pozdrawiam Solenizanta
Tymona napisał(a):
I mamy odpowiedź
A więc XI wiek, kiedy to Hum był miejscem, w którym rozwijała się Głagolica (przynajmniej tak zrozumiałam)
pozdrawiam Solenizanta
Tymona napisał(a):asikx napisał(a):Mdziumka napisał(a):A właściwie jak to u nich jest? Czy każda miejscowość, nawet ta najmniejsza, to jest miasto?
U nas byłaby to wieś. Czy w Chorwacji są wioski?
Same metropolie i konurbacje
Pozdrawiam
Rafał
Wydaje mi się Rafale, że trochę na opak zrozumiałeś pytanie Mdziumki . Bo ja z tego pytania wywnioskowałam, że Ją interesuje przyczyna takiego stanu rzeczy
tzn. Dlaczego tak jest, że Hum (mimo iż "konurbacją" na pewno nie jest) otrzymał prawa miejskie?
lubelski napisał(a):bo widok burzy z tego miejsca musi być niesamowity. Aha i jeszcze jedno, dojazd od drogi głównej też jest fajowy ale dobrze oznakowany. pozdrawiam i jeszcze raz sorry za te kwadraciki
Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli będę po raz piąty na Istrii - po relacji dwóch Andrzejów na pewno się do HUM udam
asikx napisał(a):Aż dziwne, że do tej pory nie byłes w Hum. A truflowe miasto Buzet? Roč?
Pozdrawiam
Rafal
Powrót do Nasze relacje z podróży