Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HRT1 na platformie N

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dembny
Autostopowicz
HRT1 na platformie N

Nieprzeczytany postnapisał(a) dembny » 26.07.2009 08:42

Od kilku dni po moich nagabywaniach telewizja N dodała do listy programów HRT1. Można go znaleźć na kanale 199. Pozdrawiam!
robsonr39
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robsonr39 » 27.07.2009 19:00

Na platformie Cyfra+ HRT1 kanał 335,Croatian Music kanał 336,Z1 (super kanał muzyczny ) kanał 337 :D
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 27.07.2009 19:15

dembny napisał(a):Od kilku dni po moich nagabywaniach telewizja N dodała do listy programów HRT1. Można go znaleźć na kanale 199. Pozdrawiam!

Jak masz taka moc sprawczą, to namów mojego operatora kablówki, aby dodał do listy BBC Knowledge ;) ;)

Pozdrawiam
Rafał
Lesław Zimny
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lesław Zimny » 08.12.2009 20:02

Na Cyfrze+ kanały 336 (CMC) i 337 (Z1-Sljeme) wyparowały. Są na innej satelicie. A szkoda - leciała tam przepiękna muzyka chorwacka.
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 08.12.2009 20:28

Straciłem na cyfrze CMC :(((( ;( :evil: :evil: :evil: :evil:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.12.2009 08:42

Adam.B napisał(a):Straciłem na cyfrze CMC :(((( ;( :evil: :evil: :evil: :evil:

A ja na vectrze polsat sport i polsat sport extra stracę od nowego roku :cry:
I gdzie ja będę moją siatkówkę oglądać :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
nema
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nema » 09.12.2009 12:00

Adam, niezbyt orientuję się w ustawieniach telewizji satelitarnej, ale o tym problemie już słyszałam. To z winy przeniesienia CMC na inną satelitę - Atlantic Bird 3. Z tego co wiem, jakoś da się to przestawić.
A to informacje ze strony http://www.cmc.com.hr/index.php?page=ar ... thumb=true

Od 01. 07. 2009. CMC možete pratiti na satelitu Atlantic Bird 3 po sljedećim parametrima:

Satelit - Atlantic Bird 3
Pozicija - 5° zapadno
Frekvencija - 11.478,36 MHz
Polarizacija - Horizontalna
Symbol rate - 10.911 Msymbols/s
FEC - 5/6

Od 01. 08. prestajemo emitirati putem Hot Bird satelita, tako da će to biti i jedina frekvencija.

Czyli tylko z Atlantic Birda.

Skoro już tu piszę, to zapytam. Mam kablówkę, a chciałabym odbierać chorwackie programy, choćby te FTA. Po starej telewizji satelitarnej została mi antena, teraz nie używam jej. Czy wystarczy, że dokupię tuner? I czy mogę to zrobić, nie zmieniając dostawcy TV?
Lesław Zimny
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lesław Zimny » 09.12.2009 20:24

Dlaczego przestał działać u mnie kanał TV internetowy: http://pl.delicast.com/tv/Serbia/Net_TV_Folk_Music ? Nie może się otworzyć w Real Playerze.

A może dałoby się w N-ce jakoś przywołać Z1 (Sljeme)? N-ka zyskałaby nowych abonentów.
Koziorożec
Croentuzjasta
Hrt1

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 20.12.2009 10:42

Parę dni temu po aktualizacji kanałów na CYFRZE+ na kanale 335 zamiast HRT1 jest zupełnie co innego i nie mogę wogóle namierzyć HRT1.
Coś wiecie na ten temat ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.12.2009 10:56

dembny napisał(a):Od kilku dni po moich nagabywaniach telewizja N dodała do listy programów HRT1. Można go znaleźć na kanale 199. Pozdrawiam!

tylko że albo jest albo go nie ma.....kiepsko , przynajmniej u mnie z odbiorem i to przy jakości 100% :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.12.2009 10:59

lubelski napisał(a):

tylko że albo jest albo go nie ma.....kiepsko , przynajmniej u mnie z odbiorem i to przy jakości 100% :(

Jest Andrzeju tylko że Chorwaci zaczęli bawić się w kodowanie sporej ilości programów...w zeszłym roku wszystko było dostępne a teraz tylko pojedyncze programy...ważne, że wiadomości główne są dostępne o 19. 30 i latem można sprawdzić wiarygodną prognozę pogody...
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 20.12.2009 12:07

alessandro1977 napisał(a):
lubelski napisał(a):

Jest Andrzeju tylko że Chorwaci zaczęli bawić się w kodowanie sporej ilości programów...w zeszłym roku wszystko było dostępne a teraz tylko pojedyncze programy...ważne, że wiadomości główne są dostępne o 19. 30 i latem można sprawdzić wiarygodną prognozę pogody...

Zawsze kodowane były i są programy na licencjach obcych, transmisje sportowe oraz filmy zagraniczne.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.12.2009 12:57

Pamiętam, że w zeszłym roku na cyfrze+ oglądałem bez problemu mecz na szczycie pomiędzy Hajduk Split a Dynamo Zagrzeb i nie był zakodowany...dopiero w tym roku zauważyłem, że co przełączę to obraz jest black...
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 20.12.2009 13:09

alessandro1977 napisał(a):Pamiętam, że w zeszłym roku na cyfrze+ oglądałem bez problemu mecz na szczycie pomiędzy Hajduk Split a Dynamo Zagrzeb i nie był zakodowany...dopiero w tym roku zauważyłem, że co przełączę to obraz jest black...

To być może kwestia oferty. Najwyraźniej wcześniej po prostu w ramach Cyfry był abonament za HRT+...
W ofercie N najparwdopodobniej nie ma i w zawiązku z tym masz HRT (bezpłatna wersja, gdzie częściowo koduje się ramówkę wedle wspomnianych przeze mnie zasad) , który tak naprawdę możesz odbierać z indywidualnej anteny sat (bez żadnej platformy cyfrowej)...

Spójrz na program - audycje oznaczone różową gwizdką są kodowane w obiorze satelitarnym; musisz przyznać, że jednak stosunkowo niewielki procent całości.

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.12.2009 13:53

No rzeczywiście, teraz akurat też sprawdzałem czy pokrywa się z oznaczeniami w programie i faktycznie w tv jest jakiś program...teraz jednak jak sądzę gdy będzie jakiś ciekawy mecz ligi chorwackiej to nie obejrzę ( mam tu na myśli Hajduk - Dynamo ) bo inne to poziomem dorastają do naszej rodzimej ligi... :evil:
Następna strona

Powrót do Kultura chorwacka

HRT1 na platformie N
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone