Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HRT1 na platformie N

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 21.12.2009 18:23

CYFROWY POLSAT kanał 1154, HRT-TV1
Czasem go blokują ale na szczęście zazwyczaj tylko na godzinkę lub dwie w ciągu doby.

Jest jeszcze HRT-TV2 oraz HRT PLUS ale na razie są ciągle zablokowane. Mam nadzieję, że odblokowanie to kwestia czasu - z HRT-TV1 też tak było na początku.
jkier
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jkier » 19.01.2010 23:08

Witam, jestem od dłuższego czasu obserwatorem tegoż forum bo akurat fascynuję się Chorwacją, kulturą, językiem.
Podjąłem kroki zmierzające do zdobycia abonamentowej karty do obioru telewizji satelitarnej HRT.
Rozpocząłem poszukiwania dwutorowo i mam 2 aktywne karty HRT.
Jesli byłby ktos zainteresowany to jedną moge odsprzedać.
Karta z abonamentem rocznym opłaconym z góry (aktywacja w styczniu 2010). Można oglądać pełną ofertę satelitarną telewizji chorwackiej HRT, tzn HRT1, HRT2 i HRT PLUS. Wszystko jest odkodowane.
Satelita HotBird czyli tam gdzie nadaje Cyfra +, TV N, Polsat, nie trzeba przestawiac anteny sat.
UWAGA system kodowania to Viaccess. Prosze się upewnić, czy tuner sat w domu obsługuje taki system kodowania !
W razie czego służę pomocą.
Kartę odsprzedaję po kosztach bez żadnego zarobku ! Koszty to: abonament roczny 137 EURO, aktywacja 18 EURO, sama karta: 0 (zero), ale formalnie jej właścicielem jest HRT.
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 19.01.2010 23:29

Chyba jednak nie da się tego ustawić :( na Cyfrze
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 20.01.2010 00:24

Znajomi na Cyfrze+ mają HRT
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 20.01.2010 01:18

mutiaq napisał(a):Znajomi na Cyfrze+ mają HRT

ale był o wiele lepszy program :( CMC - Croatian Music Chanell , i jeszcze Z1
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 20.01.2010 08:24

Adam.B napisał(a):
mutiaq napisał(a):Znajomi na Cyfrze+ mają HRT

ale był o wiele lepszy program :( CMC - Croatian Music Chanell , i jeszcze Z1

Nie wiem, bo sama mam polsat cyf.
Ale zwróciłam własnie uwagę u znajomych na HRT, jak szukali jakiegoś kanału...
Pozdrawiam! :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 20.01.2010 10:37

Ponieważ, powtórzę raz jeszcze HRT 1 nie jest 100 % kodowane, tylko wybrane audycje kodują... nawet jeśli w ramach jakieś platformy cyfrowe nie ma w ofercie amonamentu na HRT, to HRT będzie (mniej więcej 80% "czasu antenowego" jest dostępne bezpłatnie), ale tylko jeden z dostępnych kanałów; całośc oferty HRT to aż 3 kanały tv.
Pozdrawiam

poprawione, dopisane
Ostatnio edytowano 20.01.2010 12:58 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
jkier
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jkier » 20.01.2010 11:39

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ponieważ, powtórzę raz jeszcze HRT nie jest 100 % kodowane, tylko wybrane audycje kodują...

Tak żeby uścislić HRT1 (pierwszy program telewizji chorwackiej) - jest częściowo odkodowany być może jest to 80 % - nie mierzyłem, ale wszystkie filmy i seriale są w paśmie kodowanym. Odkodowane są pozostałe audycje czyli wiadomości, reportarze itp.
HRT2 jest zakodowane w 100% cały czas bez wyjatków. Jako ciekawostkę podam, że właśnie na HRT2 leci Dr House (poniedziałki 22.00) - oryginalna ścieżka dźwiękowa z napisami chorwackimi.
HRT PLUS również zakodowane w 100%

Aktywna karta HRT cały czas aktualna ! Zapraszam !
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 20.01.2010 12:10

HR - (radio + TV), live

http://www.hrt.hr/streamf/HRstream1

:roll:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 20.01.2010 12:55

jkier napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ponieważ, powtórzę raz jeszcze HRT nie jest 100 % kodowane, tylko wybrane audycje kodują...

Tak żeby uścislić HRT1 (pierwszy program telewizji chorwackiej) - jest częściowo odkodowany być może jest to 80 % - nie mierzyłem, ale wszystkie filmy i seriale są w paśmie kodowanym. Odkodowane są pozostałe audycje czyli wiadomości, reportarze itp.
HRT2 jest zakodowane w 100% cały czas bez wyjatków. Jako ciekawostkę podam, że właśnie na HRT2 leci Dr House (poniedziałki 22.00) - oryginalna ścieżka dźwiękowa z napisami chorwackimi.
HRT PLUS również zakodowane w 100%

Aktywna karta HRT cały czas aktualna ! Zapraszam !

Post wyżej to była odpowiedz na post Mutiaq'a (który pisze, że natrafił w cyfrze na HRT...)
No tak, gapa ze mnie, zapomniałam dopisać 1 przy HRT (pisałam o tym jedną czy dwie strony tego tematu wstecz), ale uściśle, że kodowane są tylko zagraniczne produkcje (filmy, seriale), chorwackie nie, koduje się takze programy na licenjach zagranicznych (teleturnieje i programy rozrywkowe typu Milionerzy i Taniec z gwiazdami itp.) .
Na stronie HRT w zakładce z programem programy kodowane są oznaczone (widać, jak niewiele z nich jest kodowanych).
Pozdrawiam
dijete.86
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dijete.86 » 02.02.2010 10:08

Ja na Hot Bird też mam HRT, a CMC został zablokowany tzn. zatrzymany i nie wiadomo kiedy wznowią nadawanie :?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 02.02.2010 10:37

dijete.86 napisał(a):Ja na Hot Bird też mam HRT, a CMC został zablokowany tzn. zatrzymany i nie wiadomo kiedy wznowią nadawanie :?

CMC zmienił satelitę spójrz; a HRT masz tak, jak to każdy posiadać talerza mieć może.. czyli częściowo zakodowane.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2010 23:26

jkier napisał(a):....Aktywna karta HRT cały czas aktualna ! Zapraszam !

155 eurasów razy np. 4,2 - wyjdzie ca.650 zł, a potem podzielone przez 12 miesięcy da z 55 zeta :roll:
No i właśnie, za mniejszą kasę można u nas kupić 50 odkodowanych programów (także z produkcjami zagranicznymi i kosztami licencji do nich). Myślę taką kasę prędzej zapłaci Chorwat mieszkający w PL-u, który chce mieć kontakt "słuchowo-wzrokowy" z Krajem.
Nie mam pojęcia jak to w HRT kalkulują, ale wg mnie kraj żyjący w znacznym stopniu z turystyki, powinien uruchomić chociaż jeden program non-stop free.
No OKI...a może jednak nie powinien, bo wtedy będzie trudniej o fajny apartman... :wink: :lool:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 16.03.2010 16:38

Satelit – Atlantic Bird 3
Pozicija – 5° zapadno
Frekvencija – 11.478,36 MHz
Polarizacija – Horizontalna
Symbol rate – 10.911 Msymbols/s
FEC – 5/6

czyli na cyfrze tego nie ustawie ?
Koziorożec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 30.04.2010 08:02

Dzisiaj rano mój dekoder CYFRY+ poprosił mnie o aktualizację oprogramowania i po wykonaniu tej czynności na kanale 330 pojawił się mój ulubiony program HRT 1. Za niecałe dwa miesiące rozpocznę jubileuszowy trzynasty wyjazd do CRO i wcześniej chętnie sobie poogladam wiadomości i inne ciekawe programy również jako repetytorium z języka chorwackiego.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

HRT1 na platformie N - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone