Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HR - Czarnogóra

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
figa
Podróżnik
HR - Czarnogóra

Nieprzeczytany postnapisał(a) figa » 23.06.2006 19:42

JAK DOSTAĆ SIĘ NAJSZYBCIEJ Z CHORWACJI DO CZARNOGÓRY
ZNALAZAŁAM POCIĄG PRZEZ WIEDEŃ BELGRAD DO BARU ALE PODRÓŻ WYNOSI 35 GODZIN
MOŻE ZNA KTOŚ JAKIEŚ SZYBSZE METODY (PROM TEŻ WCHODZI W GRĘ)
KTO BYŁ W CZARNOGÓRZE I MOŻE COŚ POLECIĆ??
POMOCY
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 23.06.2006 19:53

Z Dubrownika są autobusy.
Wzdłuż wybrzeża o 10.30 codzień i w niedzielę o 20:30
Do tego do Herceg Novi o 9:30 i 15:30
i do Podgoricy o 2.15

A tak w ogóle to nic nie polecę tylko zaproszę tu:
forum/viewtopic.php?t=10592&postdays=0&postorder=asc&start=24
figa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) figa » 23.06.2006 20:09

DZIĘKI
TANIE LINIE LOTNICZE DO DUBROWNIKA LATAJA RZADKO TERMIN MI NIE PASUJE - CZY SĄ JAKIEŚ INNE MIASTA Z KTORYCH MOŻNA SIĘ DOSTAĆ DO CZARNOGÓRY?
DZIĘKUJĘ ZA POMOC
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 23.06.2006 20:34

Ze Splitu do Dubrownika autobusy są co godzina.
Tylko że wiesz że lotnisko w Splicie jest bliżej Trogiru?

A może zamiast do Hr od razu poleć do Tivatu w Czarnogórze?
figa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) figa » 26.06.2006 17:32

a czy znasz jakies tanie linie do Tivatu?
figa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) figa » 03.07.2006 18:05

Kir - Twoja relacja jest bardzo ciekawa, ja nie mam samochodu i chcialabym sie zatrzymywac na dluzej - gdzies na plazy nad morzem. Prosze Cie o rade. Moja sytuacja wyglada tak - bede najpier w Dubrowniku, w okolicach chcialabym sie gdzies zatrzymac na kilka dni z namiotem - blisko morza, plazy - czy znasz cos ciekawego ?
a potem czarnogora - czy tam tez polecasz cos blisko miasta (z polaczeniem autobusowym na kilka dni na odpoczynek tego typu
i jeszcze - czy jezioro szkoderskie nadaje sie do plywania?
Bardzo prosze wszystkich forumowiczow o pomoc
pozdrawiam i dziekuje
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 03.07.2006 20:16

figa napisał(a):.... Dubrowniku, w okolicach chcialabym sie gdzies zatrzymac na kilka dni z namiotem - blisko morza, plazy - czy znasz cos ciekawego ?

Kiedyś był kamp Dubrowniku Gdzieś przy zatoce nad którą wybudowano duży nowy most. Ale nie widzę go w cennikach więc nie wiem czy jest.
Najblizsze kempy to na południe w Srebreno i na północ w Zatonie. Od biedy do jednego i drugiego da się dojść na piechotę.
Najbliżej na kempie spałem w Orsacu i Molunat więc duzo nie pomogę

figa napisał(a):a potem czarnogora - czy tam tez polecasz cos blisko miasta (z polaczeniem autobusowym na kilka dni na odpoczynek tego typu

Młoda penie jesteś więc czy to będze Bujarica czy Petrovacz to w zasadzie wszystko jedno. Ja znam w Mn tylko 3 kempy więc dużo też nie pomogę.
Zobacz relację dziewczym
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9166
one to dopiero szalały

figa napisał(a):i jeszcze - czy jezioro szkoderskie nadaje sie do plywania?
Bardzo prosze wszystkich forumowiczow o pomoc
pozdrawiam i dziekuje

Nie wiem, brzegi są dość bagniste. Łódkami na pewno. Nie widziałem by ktoś sie kapał ale aglomeracji też tam nad jeziorem nie ma
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 03.07.2006 20:28

Na południowym brzegu jest jeden zjazd od drogi nad samo jezioro i tam jest żwirkowa plaża.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 03.07.2006 21:59

Ten kemp w Dubrowniku jest chyba tu:
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=42.6 ... 8&t=k&om=1
To dalej wygląda jak kemp, może ktoś był?
billea
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 04.07.2006 08:30

Oczywiscie ze jest camp w dubrowniku, camp nazywa sie solitudo, i prowadza od niego drogowskazy, nie jest on co prawda na samej plazy, trzeba troche z górki zejsc na dół na plaze, ale jest ok. bardzo czysty camping, :
http://www.babinkuk.hr/objekt.aspx?j=EN ... =o_objektu
figa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) figa » 06.07.2006 20:33

serdeczenie dziekuje za wszytskie rady. Dzieki wam nie majac duzego doswiadczenia moge zaplanowac podroz bez korzystania z biur podrozy i czarterowych wyjazdow w betonowych hotelach.
Mam pytanie czy w okolicach Herceg Novi i Boki Kotorskiej sa campingi ?Burljica jest chyba dalej - jak sprawdzilam
pozdrawiam
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 07.07.2006 08:21

W Herceg Novi i wokól Boki, blisko Kotoru jest wiele małych kampów "ogródkowych', nie są zaznaczone na mapie, bo małe, ale są. Buliraica jest dalej ale to normalny, większy FAJNY kamp. z fajnymi cenami! :D

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone