Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hotele All Inclusiv w Chorwacji.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
areks72
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) areks72 » 05.09.2012 11:38

Mam takie pytanie, czy może ktoś wczasował się w tego typu hotelach z wypasem na maxa? Jeżeli tak to poproszę o jakieś namiary lub link. Dziękuję.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 06.09.2012 19:16

Byłem w 2007 w Tucepi w Neptunie - strona bluesun.
Coś tam napisałem w FAQu w dziale hotele.
Było ok, ale bez szału.
Hotel ***, nie wszystkie pokoje z klimą.
Niektórzy zachowywali się żenująco (nalewanie do plastików wina i takie tam) i to nie bynajmniej nasi tylko Francuzi i Niemcy.
Jest jeszcze Faraon w Trpanju na Peljesacu (podobno pomyłka - patrząc na tripadvisor) i Bellevue w Orebicu (na pewno totalna porażka).

Hotel AI w Chorwacji to moim zdaniem błąd.
Najlepiej wybrać dobry hotel (przynajmniej 4*),tylko ze śniadaniem, a jeżeli HB, to tylko tam gdzie jest doskonała kuchnia ( w moim prywatnym ranku 1.Luna w Jakisnicy na Pagu, a potem 2. ex aequo Elaphusa i Borak w Bolu na Bracu 3. Afrodyta w Tucepi).
Wczesnym popołudniem i wieczorem najfajniej pójść do dobrej miejscowej knajpki.
Atmosfera i jakość to zwykle kolosalna różnica.
Cenowo wychodzi podobnie lub taniej.
Ostatnio edytowano 06.09.2012 19:48 przez Buber, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.09.2012 19:21

Raz byłem w Cro w Boraku ze śniadaniami i obiadokolacjami.
W ciągu dnia i tak do starej części na obiadek „chorwacki" chodziliśmy. Wieczorem to w zasadzie przekąski w hotelu przy winku i owocach. dzieciaki coś tam pojadały.
Popieram przedmówcę; śniadanko i ew. kolacja. Na all szkoda kasy. Jeżeli ktoś jedzie, aby żreć i chlać, wolna droga. Napitki z miasta wyjdą taniej, a konsumować na plastiku i z plastiku w okolicach basenowych to nie dla mnie.
Nord*
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nord* » 07.09.2012 09:19

Chorwackie hotele są na dość niskim poziomie, generalnie są to relikty poprzedniej epoki po lekkim liftingu.
W Zivogoscach jest hotel Nimfa możesz tam spróbować.Oferują All inculusiv i możesz napić się z plastiku przy basenie :)
areks72
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) areks72 » 10.09.2012 11:13

Dzięki bardzo. teraz juz wiem czego mam sie trzymać. Pozdrawiam.
Aha. Kilka lat temu byłem chwilę obok Luny na Pagu. Robi wrażenie. Tyle, że jak dla mnie za spokojnie.
Wojtek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtek » 10.09.2012 12:29

Witam. Jeśli ktoś podróżuje np. z 3 dzieci wtedy hotele z opcją all inc są warte rozpatrzenia. Wykarmić kilkunastoletnich chłopaków w Cr nie jest łatwo. :D A przy all inc problem odpada. Inna sprawa, zę moim zdaniem w hotelach jest bardziej urozmaicona kuchnia niz w restauracjach. Do tego sport, baseny, animacje itp. Są w Chorwacji bardzo dobre 5* hotele, ale ceny są szokujace. Można poszukać wśród 3*. Godne polecenia są hotele sieci Bluesun. Jesli chodzi o Nimfę w Zivogosce to faktycznie hotel juz niemłody, można sie czepnąć róznych kwestii ale ogólnie , jak dla mnie ok. Zwłaszcza za tą cenę. Sprzątanie i wymiana ręczników codziennie, ścielenie łozek itp. Animacje nastawione generalnie na Francuzów (prawie 1/2 gosci jest z Francji). Jedzenie dobre, zwłaszcza kalmary, ryby czy mięsa. Z alkoholi piwo, wino, travarica, gruskowac, wódka i brandy. Na minus to, ze nie ma bazy sportowej jak choćby w Neptunie w Tucepi. Pozdrawiam.
Hotele (np. Nimfę) ma w swojej ofercie Neckermann, inne można znależć w niemieckich biurach np. u posredników na Allegro.
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 10.09.2012 13:53

Ile średnio może kosztować taki 2 tygodniowy pobyt w wersji all w Cro ? Dojazd własnym samochodem/lub lot ?
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 10.09.2012 21:15

Wojtek napisał(a): Wykarmić kilkunastoletnich chłopaków w Cr nie jest łatwo.

Zależy co jedzą.
Ale generalnie wszędzie gdzie byłem, obok jest pekara, pizzeria, konoba i to z reguły niejedna ...

Opcja AI przywiązuje człowieka (oczywiście mentalnie) do hotelu.
I to nie tylko do posiłków, ale często do miejsca.
Ciężko się ruszyć na dłuższą wycieczkę mając kilka godzin do lunchu, czy kolacji.
A Chorwacja to przecież piękny kraj do oglądania i zwiedzania, bliski nam duchowo i językowo.
Także dla dzieci...
Posiłek w miejscowej knajpie, możliwość wyjścia do miejscowych, porozmawiania z nimi.
Możliwość spróbowania czegoś extra - na pewno (w dobrej konobie) smaczniejszego niż w hotelu 3*, w dodatku często w pięknym otoczeniu ....super.

Jeżdżę do Chorwacji, do hoteli, od 2006 (dzieci miały wtedy 2,5 i 5,5 roku).
Teraz ... ze śniadaniami, a jeżeli biorę HB, to tylko tam, gdzie jest bardzo dobra kuchnia (lub poza sezonem).
Chłopaki najlepiej wspominają kolacje w Degeniji w Starimgradzie-Paklenicy i w pewnej knajpce w Zadarze.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 10.09.2012 21:18

kemilia napisał(a):Ile średnio może kosztować taki 2 tygodniowy pobyt w wersji all w Cro ? Dojazd własnym samochodem/lub lot ?

Myślę, że podobnie jak Egipt, czy Tunezja.
Tylko tam masz jeszcze przelot w cenie.
AI jest dobre w krajach arabskich, czy w Turcji.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.09.2012 21:30

Buber napisał(a):... i Bellevue w Orebicu (na pewno totalna porażka).

Byłem tam przed laty. Może totalna porażka to zbyt mocno powiedziane ale faktycznie prostota i bez jakichkolwiek rewelacji. Zaletą (dla dzieci mych) była słodka woda w basenie - co na chorwackie zwyczaje jest rzadkością.
Z czasów kiedy jeszcze jeździłem do hoteli to bardzo dobrze wspominam wyżywienie w hotelu Kastor w Rabacu na Istrii. Było to HB ale znakomite i urozmaicone.
Buber napisał(a):...i w pewnej knajpce w Zadarze.

Którą masz na myśli ???
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 10.09.2012 22:40

romuald22 napisał(a):
Buber napisał(a):... i Bellevue w Orebicu (na pewno totalna porażka).

Byłem tam przed laty. Może totalna porażka to zbyt mocno powiedziane ale faktycznie prostota i bez jakichkolwiek rewelacji. Zaletą (dla dzieci mych) była słodka woda w basenie - co na chorwackie zwyczaje jest rzadkością.

Byłem tam w 2007.
Trochę pisałem o tym na forum.
Orebic jest piękny, ale hotel to PORAŻKA, głównie ze względu na kuchnię i napoje.
A to jest istotą AI.
Dzieci się struły, nawet mleko nie nadawało się do spożycia, napoje dolewane na maxa, jedzenie zimne po 15 minutach.
ZALETY - to rzeczywiście słodka woda, w zawsze wypełnionym, przez tubylczą wycieczkę nastolatków, basenie i klaun Uwe :wink:

romuald22 napisał(a):
Buber napisał(a):...i w pewnej knajpce w Zadarze.

Którą masz na myśli ???

Nazwy nie pamiętam, może w fotach znajdę - taka ze stolikami, na ulicy Prodana, tuż przy Narodnim trgu.

romuald22 napisał(a):dobrze wspominam wyżywienie w hotelu Kastor w Rabacu na Istrii.

:D ... miałem tam jechać pierwszy raz do Chorwacji.
Ale w ostatniej chwili zakochałem się ... w fotce Zlatniego Rata z lotu ptaka.

Pozdrav
Wojtek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtek » 10.09.2012 23:57

Buber napisał(a):
kemilia napisał(a):Ile średnio może kosztować taki 2 tygodniowy pobyt w wersji all w Cro ? Dojazd własnym samochodem/lub lot ?

Myślę, że podobnie jak Egipt, czy Tunezja.
Tylko tam masz jeszcze przelot w cenie.
AI jest dobre w krajach arabskich, czy w Turcji.

W moim przypadku, tj. z trójką dzieci wychodzi dużo taniej Chorwacja. Oczywiscie nie jade na 2 tyg. do jednego hotelu, bo po paru dniach okolica jest zwiedzona. Jeśi na dwa tygodnie to 2 hotele, lub tydzien apartament i zwiedzanie a potem tydzień hotel i byczenie sie. :D
Ceny są rózne, w zaleznosci od tego który hotel, kiedy sie rezerwuje , jaki pokój i ile osób. Przy dwóch osobach dorosłych i 3 dzieci płaciłem za tydzien od 3300 do 6000 (oczywiscie przy 3*).
No i Chorwacja ma jedną ogromną zalete w odróznieniu od innych krajów - bezpieczenstwo i brak kłopotów żołądkowych.
bmxmen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bmxmen » 11.09.2012 09:18

Byliśmy z moją żonką w drugiej połowie sierpnia na 5 dniowym wyjeździe w tym zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link właśnie w All Inclusiv i wszystko było na wypas, jedzonko, drinki, taki wypoczynek mógłby trwać i trwać ehh szkoda że tak szybko się skończyło ...
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 11.09.2012 10:36

Słyszałem, że ten hotel ma dobra opinię, jeżeli chodzi o jedzonko.
Napisz jak masz ochotę, dwa słowa o reszcie - parking, baseny itp. tu lub jeszcze lepiej TU.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone