Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hotel Sirena-Hvar

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bryś
Podróżnik
Hotel Sirena-Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bryś » 28.11.2017 19:35

Witajcie,

W przyszłym roku być może będę w tym hotelu w mieście Hvar. Wiem, że wokół hotelu rozciąga się plaża skalista. jednak czy jakiś jej odcinek posiada status FKK? Oczywiście zawsze można wybrać się na którąś z wysp archipelagu Pakleni Otoci, ale bliżej byłoby, gdyby taka plaża znajdowała się nieopodal hotelu Sirena. W Starim Gradzie i we Vrbosce sporo osób przebywało bez kostiumów naprawdę blisko hoteli w tych miejscowościach, jednak jeśli ktoś posiada informacje na temat warunków wokół hotelu Sirena, to będzie miło.

Pozdrawiam
jaro1959
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaro1959 » 07.12.2017 21:37

Odpowiem Ci, ale dopiero w lipcu :D . Właśnie wpłaciliśmy zaliczkę na ten hotel.
Bryś
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bryś » 22.12.2017 12:20

A to dziękuję ;-). Czekam niecierpliwie ;-).
tedo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tedo » 03.07.2018 15:02

Witam!
Co powiecie o tym hotelu Sirena jakie warunki, jedzenie, byliście na all inclusive?
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 08.08.2019 22:15

Pewnie nieaktualne. Info mogę podać za kilka dni bo właśnie jestem w drodze do tego hotelu. Za kilka godzin będę w Splicie.
Szkoda że mało informacji jest na temat tej miejscówki. Mam nadzieję że nie pożałuję wyboru tej lokalizacji.
beajaro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) beajaro » 10.08.2019 07:38

witajcie. też byśmy prosili o opis okolic hotelu sirena odnośnie gołego plażowania - nasz termin pobytu to 17-26 .08
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 11.08.2019 07:30

Plaże fkk nie są moim priorytetem ale póki co ich nie widziałem. Sama plaża przy hotelu jest słabiutka. Najgorsza jaką w Chorwacji widziałem. Hotel bez szaleństw. Plus to klima i z jednego pawilonu ładny widok na morze. Pokoje ciasne. Łazienki do remontu. Jedzenie ok chociaż póki co posiłki z lunchu pojawiają się na kolacji (z tym że na kolacji większy wybór ale bez zupy). Do centrum Hvaru ok 2km.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 11.08.2019 09:31

Jeśli plaże fkk są dla ciebie najważniejsze to się wstrzymaj z decyzją. Być może są tu gdzieś w okolicy.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 12.08.2019 14:36

cropag napisał(a):
empire13 napisał(a):Jeśli plaże fkk są dla ciebie najważniejsze to się wstrzymaj z decyzją. Być może są tu gdzieś w okolicy.

Owszem, jeździmy do Chorwacji niemal corocznie od 2000 roku i korzystamy wyłącznie z plaż FKK, ale warunki hotelowe są równie ważne. Brud, marne jedzenie, zapachy kanalizacji, niewygodne łóżka, hałas lub stara i ciasna łazienka mogą skutecznie zepsuć pobyt. Dzięki za informacje o hotelu :D.
Na pewno znajdziemy jakieś lepsze lokum, a w CRO plaż FKK jest mnóstwo :D

To fakt :)
beajaro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) beajaro » 24.08.2019 16:36

Jesteśmy w Sirenie od 6 dni, ogólnie za 2.3tys 9 noclegów nie jest wygórowane cenowo. All eksklusive soft polega na tym że mamy piwo wina rakije smakowe tylko podczas obiadu i kolacji. Na miejscu piwo koszt 12kun natomiast w markecie piwo od 8 kun. Za 100 € w banku płacą 723 kuny. Pokoje czyste klima sprawna, jedzenia dużo i ogólnie smaczne, plaża na skałkach z płaskimi miejscówkami gdzie można spotkać pojedyncze osoby - aktualnie dwie gołe Czeszki i my. Więcej golasów po przeciwnej stronie zatoki na skałkach. Konkretna goła plaża jest na przeciwko miasta Hvar z drugiej strony wyspy, koszt doplyniecia taxi wodnym 140-150kun w obie strony. Widać tam dużo zacumowanych jachtów łodzi masztów świadczy że jest tam moc
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 30.08.2019 01:32

beajaro napisał(a):Jesteśmy w Sirenie od 6 dni

No to mijaliśmy się bo ja 18/08 wyjeżdżałem stąd

beajaro napisał(a):All eksklusive soft polega na tym że mamy piwo wina rakije smakowe tylko podczas obiadu i kolacji.

Piwo über i Hermann Müller ;)

beajaro napisał(a):Pokoje czyste klima sprawna,

Tyle że pokoje małe, łazienki dawno nieremontowane a kanalizacja przytkana. Ale to pewnie zależy od pokoju ;)
Klima na plus. Ekipa sprzątająca też.

beajaro napisał(a):jedzenia dużo i ogólnie smaczne,

Posiłki trochę monotonne. Jak na hotelowe śniadania to średni wybór. Po dziewiątym śniadaniu się odechciewa.
Posiłek z obiadu (bez zupy) trafiał na kolację. Brak lokalnej kuchni to duży minus.
Posiłki na wieczorku dalmateńskim średnie. W każdej chorwackiej restauracji zjesz smaczniej.

beajaro napisał(a):plaża na skałkach z płaskimi miejscówkami gdzie można spotkać pojedyncze osoby - aktualnie dwie gołe Czeszki i my.

Masz na myśli tę przy samym hotelu czy coś innego znalazłeś w okolicy?
Plaża przy hotelu to porażka. Byłem kilka razy w Chorwacji i to jest najbrzydsza i najbardziej nijaka plaża na jakiej byłem. Już bliżej centrum są dużo ładniejsze. Zwłaszcza jak lubi się podziwiać widoki nad wodą i pod wodą.
beajaro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) beajaro » 30.08.2019 11:21

Jeśli byłeś już w wielu miejscach to masz bardziej wyrobione zdanie w tej kwestii. Nam ogólnie pasiło, choć co do wyżywienia to masz rację, osobiście po paru dniach przeszliśmy na serki i jogurty bo już te mięcho rosło w buzi.
Plaża przy hotelu była oblegana, była czysta ale też ciasna. Idąc przy lesie lewą stroną były zejścia między skałki o których wspomniałem wyżej, natomiast idąc ścieżką po prawej stronie od hotelu przy dźwigu dochodzilismy do skałek za zakrętem gdzie było bardziej swobodnie w golasowaniu. Z tym że miejsca mało bo skałki strome, góra na 8 osób w trzech miejscach.

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies