napisał(a) pietrach » 05.03.2006 22:56
hejka,
W Medenie byłem na przełomie sierpnia i września. Cały ośrodek na pierwszy rzut oka robi naprawde dobre wrażenie. Wszelkie wady tego ośrodka maleją przy bliższym poznaniu
okolic Medeny
Ja akurat byłem zakwaterowany w tak zwanych pawilonach zaraz przy plaży
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link. jeśli zostaniecie zakwaterowani w głównym hotelu to zapewne warunki będa rewelacyjne jednak często polaków kierują do tzw pawilonów i tu zaczynają się lekkie komplikacje... pawilony mają sam standard raczej kiepski i teraz tylko kwestia trafienia na lepszy pokój z tych gorszych....ja początkowo trafiłem do pokoju na parterze pawilonu i nie będę ukrywał że na ścianach była pleśń i sam pokój czysty na pozór sprawiał wrazenie zaniedbanego. poza tym na tym parterze balkon był taki że nie czułeś się prywatnie wychodząc na niego i na pewno tam bym nie przesiadywał żeby sobie odpocząć. Po rozmowach, negocjacjach z opiekunem wycieczki wywalczyłem możliwość zobaczenia innych pokoi w tych pawilonach i wtedy trafiłem do takiego położonego na najwyższym pietrze...pokój standardowo identyczny no ale plesni nie było, balkon dawał poczucie prywatności a poza tym był z niego całkiem niezły widok.... innymi słowy byłem w miarę zadowolony i mogłem wypoczywać
....jeśli chodzi o komentarze innych członków wycieczki to byli raczej niezadowoleni i wielu ludzi skarżyło się na warunki...były to osoby najczęściej mieszkające na parterach pawilonów.... wszystko zależy od tego jak trafisz.... Podkreślam, że okolica piękna, blisko Trogir (4km od hotelu) do którego można dotrzeć spacerkiem po kolacji, deptakiem nad samym morzem tak że nawet nie czuje się tej odległości...jeśli chodzi o wodę to nie należała do tych o super klasie przejrzystości (hotel jest przy zatoce i przepływ wody nie jest taki ze robi sie ona super klarowna)... jednak nie jest też taka jak w naszym Bałtyku - absolutnie nie
....w okolicach Medeny mozna wspaniale wypocząć i wspaniale zorganizować sobie czas pobytu i z tego względu polecam to miejsce ale proszę zwrócić uwagę na docelowy pokój w którym mielibyście z rodzinką sobie mieszkać... Mam nadzieję, że pomogłem. Znalazłem kilka zdjęć pawilonów i widoków.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Pozdrawiam