Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

hotel Medena

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iwonka1
Plażowicz
hotel Medena

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonka1 » 03.03.2006 13:39

wybieramy się z rodzinką w lipcu do hotelu Medena i byłabym wdzięczna za wszelkie info na temat tego obiektu i okolic. Czy warto się tam wybrać i jakie wycieczki proponujecie. Dzięki i pozdrawiam
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 03.03.2006 14:26

iwonka1 napisał(a):wybieramy się z rodzinką w lipcu do hotelu Medena i byłabym wdzięczna za wszelkie info na temat tego obiektu i okolic. Czy warto się tam wybrać i jakie wycieczki proponujecie. Dzięki i pozdrawiam

...ciekawe w jakiej miejscowości ten hotel? Seget - Trogir?
pozdr
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 03.03.2006 18:26

iwonka1 napisał(a):wybieramy się z rodzinką w lipcu do hotelu Medena i byłabym wdzięczna za wszelkie info na temat tego obiektu i okolic. Czy warto się tam wybrać i jakie wycieczki proponujecie. Dzięki i pozdrawiam

Na temat samego hotelu nic nie wiem, bo byłem w bungalowie. Mogę jednak powiedzieć, że sam ośrodek jest dość ładnie położony w lasku piniowym, nad morzem idzie sympatyczna promenada, na plaży są oczywiście prysznice, najlepszy odcinek plaży jest FKK :-) z drobnym żwirkiem, na innych częściach plaży są też podesty betonowe. Jak się dobrze przyjrzysz, to w kilku miejscach są zejścia do wody obrzucone specjalnie żwirkiem i wyczyszczone z jeżowców. Ogólnie w miarę sympatycznie, ale rok temu byłem normalnie w apartamentach, i w życiu bym tego już nie zamienił na "wczasy z tui" :-)
Darek9634
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek9634 » 03.03.2006 22:52

Byłem w ubiegłym roku z biurem podróży. Nie daj się akwaterować w w budynkach innych niż "A". Pierwszą noc miałem spędzić w części "B". Brud, smród i ubóstwo. Po tym jak powiedzieliśmy, że spimy przy recepcji zmienili nam na "A". Tam jest ok. Cała reszta tak jak pisze Krzychu.
iwonka1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonka1 » 04.03.2006 14:03

dzięki za wszystkie informacje na pewno się przydadzą. Pani w biurze podróży powiedziała,że pokoje od 4 piętra w górę są ok i może uda się coś zarezerwować. Mam nadzieję, że wczasy będą udane tym bardziej, że jedziemy z dziećmi. Pozdrawiam
pietrach
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrach » 05.03.2006 22:56

hejka,

W Medenie byłem na przełomie sierpnia i września. Cały ośrodek na pierwszy rzut oka robi naprawde dobre wrażenie. Wszelkie wady tego ośrodka maleją przy bliższym poznaniu okolic Medeny
Ja akurat byłem zakwaterowany w tak zwanych pawilonach zaraz przy plaży zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link. jeśli zostaniecie zakwaterowani w głównym hotelu to zapewne warunki będa rewelacyjne jednak często polaków kierują do tzw pawilonów i tu zaczynają się lekkie komplikacje... pawilony mają sam standard raczej kiepski i teraz tylko kwestia trafienia na lepszy pokój z tych gorszych....ja początkowo trafiłem do pokoju na parterze pawilonu i nie będę ukrywał że na ścianach była pleśń i sam pokój czysty na pozór sprawiał wrazenie zaniedbanego. poza tym na tym parterze balkon był taki że nie czułeś się prywatnie wychodząc na niego i na pewno tam bym nie przesiadywał żeby sobie odpocząć. Po rozmowach, negocjacjach z opiekunem wycieczki wywalczyłem możliwość zobaczenia innych pokoi w tych pawilonach i wtedy trafiłem do takiego położonego na najwyższym pietrze...pokój standardowo identyczny no ale plesni nie było, balkon dawał poczucie prywatności a poza tym był z niego całkiem niezły widok.... innymi słowy byłem w miarę zadowolony i mogłem wypoczywać :-)....jeśli chodzi o komentarze innych członków wycieczki to byli raczej niezadowoleni i wielu ludzi skarżyło się na warunki...były to osoby najczęściej mieszkające na parterach pawilonów.... wszystko zależy od tego jak trafisz.... Podkreślam, że okolica piękna, blisko Trogir (4km od hotelu) do którego można dotrzeć spacerkiem po kolacji, deptakiem nad samym morzem tak że nawet nie czuje się tej odległości...jeśli chodzi o wodę to nie należała do tych o super klasie przejrzystości (hotel jest przy zatoce i przepływ wody nie jest taki ze robi sie ona super klarowna)... jednak nie jest też taka jak w naszym Bałtyku - absolutnie nie :-)....w okolicach Medeny mozna wspaniale wypocząć i wspaniale zorganizować sobie czas pobytu i z tego względu polecam to miejsce ale proszę zwrócić uwagę na docelowy pokój w którym mielibyście z rodzinką sobie mieszkać... Mam nadzieję, że pomogłem. Znalazłem kilka zdjęć pawilonów i widoków.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Pozdrawiam
iwonka1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonka1 » 06.03.2006 09:34

dzięki za cenne informacje, mam nadzieję, że dostaniemy pokój w hotelu tak jak obiecano, ale wiadomo, że z biurem podróży to różnie bywa. Dobrze, że okolica jest ładna i dzieciom nie będzie się nudzić. Gdybyś mógł napisać coś jeszcze o posiłkach to będę bardzo wdzięczna, głównie chodzi mi o to czy dziecko w wieku 6 lat też znajdzie coś dla siebie np.owoce, może jakieś desery.Dzięki i pozdrawiam
pietrach
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietrach » 06.03.2006 10:06

Naprawde dużym plusem Medeny jest Kuchnia. Lubie jeść i tam nigdy głodny nie chodziłem. Posiłki są wydawane w postaci bufetów dlatego też można sobie było komponować menu jak kto woli. Deser był zawsze - przede wszystkim owoce ( arbuzy, brzoskwinie) ale też kilka razy były podawane lody. Restauracja w Hotelu jest duża i co ważne jest dużo bufetów o których wspomniałeem co zmiejsza ryzyko stania w kolejce po posiłki.
jeka masz jakieś jeszcze pytania to pytaj śmiało. teraz co prawda jestem w robocinie ale jak znajde chwile to odpowiem.
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 06.03.2006 10:37

Byłem w Medenie w 2000 roku - miałem pokój na 7 piętrze z fenomenalnym widokiem na morze. Jeśli chodzi o kompleks hotelowy to bez większych zarzutów - jest wszystko czego potrzeba do wypoczynku. Trochę doskwierał mi brak własnego środka transportu - byłem z biurem podróży. Mając własny transport - Medena to idealne miejsce jako baza wypadowa do zwiedzania Dalmacji ( Split, Trogir, Szybenik). Ze standardowych atrakcji polecam fish-picnik ze względu na walory widokowe tamtejszych zatoczek i ten niesamowity lazur wody.

Pozdrawiam
iwonka1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonka1 » 06.03.2006 12:40

jeszcze raz dziękuję wszystkim za info, myślę, że będą to fajne wakacje. Na pewno pojedziemy zobaczyć wodospady ni i musowo fisch-picnik bo dla dzieci wyprawa statkiem to zawsze duża frajda. Życzę wszystkim udanych wakacji.:lol:
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 24.04.2006 19:52

iwonka1 z jakim jedziecie biurem?,bo ten hotel jest dostępny w kilku biurach,ale nie wiem które z nich ma najlepsze pokoje.Proszę też o info inne osoby,które były w tym hotelu z jakich biur były rezerwacje,i czy dużo było narzekań(typu:grzyb,pleśń,odpadający tynk,brak ciepłej wody,smród,rozklekotane meble,itp.) na pokoje(chodzi mi o pokoje 2** - te przed remontem).
iwonka1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonka1 » 27.04.2006 10:45

jadę z biurem podróży Damptour czy raczej Eazytours bo podobno zmienlili nazwę. Mam nadzieję, że będą to udane wakacje. Różne są opinie o hotelu ale parę osób pisało na mila, że może być, pokoje choć skromne to czyste i super jedzenie. Więc myślę, że będzie ok
jantyl
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jantyl » 08.05.2006 18:51

Witam, w Medenie byłem we wrześniu rok temu z Rainbowtours.
Hotel w głównym budynku (dwa skrzydła A i B)posiada pokoje po remoncie I kat. i przed remontem II kat. W biurze te pierwsze miały *** a te drugie **. Na stronie www hotelu ( zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link ) podają kategorie, a nie gwiazdki. Te pokoje po remencie są ok i mogę je polecić. Te drugie są moim zdaniem (widziałem tylko jeden) najwyżej kat. turystycznej i ich raczej nie polecam. Hotel posiada jeszcze dwa pawilony (C i D)oddalone o jakieś 150m od głównego budynku w których nie byłem. Z zewnątrz robiły wrażenie nienajgorsze. Zanim się zdecydujesz dowiedz się dokładnie w biurze w których pokojach będziesz mieszkał(a). I porównaj cenę, aby nie zostać oszukanym.
Ogólnie hotel robi dobre wrażenie, ale widać,że mają jeszcze dużo remontów przed sobą. Jedzenie faktycznie ok. Okolica super.
P.S. Zdjęcia na www hotelu przedstawiają pokoje I kat.
Pozdrawiam Janusz
ende
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ende » 21.05.2006 20:18

Witam, dysponuje ktos zdjeciami ze środka zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link?
Interesują mnie jakiekolwiek fotki, z wyjątkiem tych, ktore znajdują sie na stronie hotelu, poniewaz to jest kat. I, a prawdopodobnie bede w kat. II.

zmartwila mnie opinia 'smrod, brud i ubóstwo' ;-) dlatego, 'badam' czy w ogole warto brac tą oferte pod uwage.

pozdrawiam
Darek9634
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek9634 » 22.05.2006 12:55

Też byłem z biurem Rainbowtours. Zdjęć nie mam. Pokój w budynku "A" wyglądał jak ten, którego zdjęcie umieszczono przy cenach. Zamiast foteli były dwa krzesła (przy stoliku z telewizorem), przy łóżkach stały szafki. Bez lampek. Było to I pętro z drzwiami balkonowymi na dach parteru. Nie wiem, która to była kategoria. Można przyjąć, że "późny gierek". Widać, że starają się coś zrobić, ale to jeszcze nie to. Byli tam wczasowicze z Neckermana, Scanholiday i innych biur. Myślę, że pokoje tych biur miały inny standard.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone