Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hotel Kaktus, Supetar????

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Apoteoza
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Apoteoza » 19.01.2006 20:22

Witam!!

Czy ktos moze mi podac informacje na temat tego hotelu :?: i tej miejscowosco??? bede bardzo wdzieczna,
pozdrawiam !!!
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 19.01.2006 23:33

Na temat hotelu niestety nic nie wiem. Jednak samo miasteczko jest dość urokliwe. Przede wszystkim spokojne. Przypływając do niego z lądu miało się wrażenie, że czas jakby wolniej płynął.
Jest przystań, do której dopływają promy samochodowe ze Splitu, czy też stateczki turystyczne z pobliskich miejscowości - np. Omis.
W pobliżu znajduje się nadbrzezne centrum, wraz z promenada. Jest też malutki bazarek. Patrząc od strony morza, po prawej stronie (jakieś 1000 metrów) znajduje się ciekawe mauzoleum wraz z miejscowym cmentarzem. Warto się tam wybrac. W pobliżu widac, że powstaje co dopiero ośrodek turystyczny. W lasku sosnowym. Miejscami jest troszkę niesmacznie, bo tu i ówdzie leżały jakies cegły, druty itp. Widac, że budowali nową ścieżkę. W miasteczu między mauzoleum a centrum jest super plazyczka z otoczaków (okrągłuch, plaskich białych kamyczków). Przez to woda jest bardzo przejrzysta. Za mauzoleum również znajduje się plazyczka, jednak bardziej dzika.
Od miasta odchodzi głowna droga prowadząca w głab wyspy do Nereziscy, skąd można dojechać na słynny Bol.

Pozdrawiam.

fotki na maila w razie potrzeby :wink:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link na tej stronie znajduje się m.in. kamerka live własnie z Supetaru.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 20.01.2006 12:19

Supetar je super! - to slogan reklamowy Supetaru :) I tak się składa, że prawdziwy :)

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link masz troszkę fotek z samego Supetaru, jak i wyspy.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link masz link do strony o wyspie i Supetarze.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link masz informacje o zespole hotelowym Supetrus, w którego skład wchodzi Kaktus (wcześniej to było również osiedle turystyczne Palma), a zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link informacje o hotelu Kaktus na stronie obecnego właściciela - Iberostar Hotels....

Moja opinia sprzed bodaj 4 czy 5 lat - rewelacja! Teraz standard hoteli poszedł znacząco w górę (w porównaniu, co znam ze swojego pobytu), więc przypuszczam, że możesz jechać bez obaw :) Sam hotel znajduje się w lasku piniowym, w spokojnej części miasteczka, ok. 15-20 minut piechotką od centrum Supetaru. Jest tam mnóstwo restauracji, kafejek i innych atrakcji typu bilard, piłkarzyki itp. Jest stacja benzynowa. Kilka sklepów spożywczych, kilka piekarni, cukiernia, lodziarnie, sklepy z pamiątkami, a także z ciuchami, butami itp. Zakład fotograficzny.
Mój siostrzeniec - ówcześnie 10-letni chłopak do dziś uważa Supetar i całą wyspę za ukochane miejsce, a spędzone tam wakacje uważa za najbardziej udane :) Najbardziej podobały mu się lody viagrowe i przeprawy promowe, a także rzymske mozaiki koło kościoła.

Plumek

Plumek
Apoteoza
Autostopowicz
dzieki!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Apoteoza » 20.01.2006 14:22

Strasznie wam dziekuje za wiadomosci!! chyba nie bede miala problemu z wyborem miejsca na wakacje:))))))))

pozdrawiam!!!
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 20.01.2006 16:09

Potwierdzam wszystkie komplementy PLUMKA na temat Supetaru!!!Byłem tam 4 razy.Jeżeli chcesz moge posłać e-mail-em namiary na sprawdzony apartament .Można sie dogadać po polsku,wspaniali gospodarze ,niewysokie ceny.
Izaabelka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izaabelka » 22.04.2007 17:35

m82m napisał(a):Potwierdzam wszystkie komplementy PLUMKA na temat Supetaru!!!Byłem tam 4 razy.Jeżeli chcesz moge posłać e-mail-em namiary na sprawdzony apartament .Można sie dogadać po polsku,wspaniali gospodarze ,niewysokie ceny.

Mogę prosić namiar na ten apartament na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdr
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 22.04.2007 18:56

Proszę masz na gg :D

POZDRAV!
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 22.04.2007 20:17

Byłem w tym kompleksie choć w budynku obok Kaktusa w samym hotelu mieliśmy wyżywienie. według mnie warto , jedzenie dobre basen ze słodką wodą morze wszystko OK

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone