napisał(a) tkus » 28.12.2010 13:48
Witaj,
Jako ze jest to Twoj pierwszy wyjazd to nie musisz sie o nic martic. Ja jezdze od lat z TUI i nigdy nie mialem problmow z tym biurem. Do Chorwacji zawsze jezdzilem z dojazdem własnym. Parking przy hotelu jest bezplatny. Mozna praskowac na ogolnym parkingu lub zdluz hotelu lub drogi do apratamentow. Jest to tern hotelu. Przejzdza sie przez szlaban. Ja w tym hotelu wyjatkowo bylem poczatkiem wrzesnia z uwagi na mojego jednorocznego malucha . Niestety trafilem na pogode w kratke oraz troche wiatru - ale tego sie spodziewalem po wrzesniu. Dlatego tez woda w morzu jak i w basenie nie byla bardzo ciepla - okolo 20 C, ale mi to nie przszkadzalo. Moja strsza corka 5 lat kapala sie rowniez chetnie. Basen jest troch maly, a co do lezakow i parasoli przy basenie to jest kilka, ale z zajmowaniem jest kto pierwszy ten lepszy. Na plazy zawsze jezdze z wlasnym ekwipunkiem tzn karimata, parasol lub namiot muszelka. Kolo hotelu jest kilka malych plaz. Ja chodzilem na najblizsza naszych apartametow i ta byla w polowie ocieniona, kat ze nie trzba bylo parasola lub namiotu. Plaza jest ogolnie dostepna, lecz z uwagi na usytuowanie korzystaja z niej tylko goscie hotelowi. Zejscie do wody jest wygodne lecz jakies 3-4 m od brzegu robi sie juz gleboko, ale corka jak i maly kapali sie bez problemow. Trzeba pamietac o zakupie specjalnych butow do kapania dla wszystkich z uwagi na kamienie. Nie pamietam czy bylo jakies stoiska z tymi rzeczamy przy hotelu, ale w przyleglym Omisu, kupisz bez problemu.
Co do pogody w czerwcu toja jede juz 6 lat okolo 15 czerwca i zawsze mam juz bardzi ciepla pogode -bez szalenczych upalow i cieple morze. No chyba ze w 2011 bedzie inaczej. W tym 2011 roku tez jade w tym samym okresie i licze na dobra pogode. Jezeli chodzi o zwiedzanie to na pewno warto pojechac do Omisia, Splitu, Dubrownika. Szczegolmnie polecam Dubrownik, ale na to trzeba zarezerwowac caly dzien.
Jak bedziesz mial jeszcze troche pytan do daj znac. Moge Ci rowniez przeslac troche zdjec z tego hotelu tylko podaj maila.
Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku