Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

hotel czy kwatera? rezerwacja czy w ciemno?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pmk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pmk » 18.06.2006 17:36

Wybieram się na początku lipca po raz pierwszy do Chorwacji. Planowałem Istrię lub Kvarner - raczej stały ląd niż wyspę. Planowany pobyt w CRO to jeden tydzień.
Biorąc pod uwagę, że za hotel *** dla rodziny 2+2 z wyżywieniem HB (śniadania i obiadokolacje) muszę zapłacić w polskim biurze podróży 3000-3600 zł, to czy biorąc pod uwagę że nie planuję zabierać z PL wałówki ze sobą, opłacalne są prywatne apartamenty? Hotel pewnie będzie wygodniejszy (no i będzie miał basen, a to dla mnie dość istotne) ale czy mogę liczyć na to, że znajdę coś na miejscu, bo trochę obawiam się opłacać coś w PL - zapłacę, a na miejscu okaże się że ładnie to wyglądało tylko na zdjęciach, a rzeczywistość jest "nieco" inna.
A może ktoś z Was może polecić jakieś fajne hotele w tym zakresie cenowym?
Chętnie poznam też opinie zwolenników apartamentów.

Dzięki za pomoc, jak nabędę wiedzy w tym temacie to też się nią chętnie podzielę :)[/url]
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 18.06.2006 21:44

4lata temu w Rabac na Istrii z Traida ale srednio zorganizowany wyjazd nio i autrokarem -jestes uwieziony w jednym miejscu;/
2lata temu bylam w NOvi vinodolski...11wrzesnia-22wrzesnia w zat.kvaner
z biutem adraityk
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

ja bylam tam w hotelu Lisanji autem(670zl z wyzywieniem bufet-sniadanie i obiadokolacja-bardzo smaczny)hotel ladny z basen nad sama plaza..
uwazam ze sie to oplacalo...
(z czystym sumieniem moge polecic biuro, maja niskie ceny a wyjazdy dobrze zorganiozowane, kolezanka byla w baska Polie na riwierze i sobie chwali)
ogolnie zat.kvaner fajna ale najbardziej podobala mi sie tam wyspa Krk gdzie na pewno wroce;)
w nastepne wakacje bylam na riwierze w Tucepi ..tu jazda w ciemno, apartament od 9E i wyzywienie we wlasnym zakresie;)
od 28sierpnia do 13wrzesnia..
podobalo mi sie bardziej na riwierze makarskiej bo piekniejsze widoki:)
jedzenie jakie chcesz i o ktorej chcesz , np pobyt w 2miejscach jak ja..
10dni w Tucepi i 4dni w Primosten...
Za 2osoby z gazem , jedzenie, apartament, wycieczki, rozne zakupy , nie zalowalismy sobie 4tys..
ja wole ta druga opcje na wlasna reke :)
pozdrawiam
jolam15
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 19.06.2006 21:02

pmk napisał(a):Wybieram się na początku lipca po raz pierwszy do Chorwacji. Planowałem Istrię lub Kvarner - raczej stały ląd niż wyspę. Planowany pobyt w CRO to jeden tydzień.
Biorąc pod uwagę, że za hotel *** dla rodziny 2+2 z wyżywieniem HB (śniadania i obiadokolacje) muszę zapłacić w polskim biurze podróży 3000-3600 zł, to czy biorąc pod uwagę że nie planuję zabierać z PL wałówki ze sobą, opłacalne są prywatne apartamenty? Hotel pewnie będzie wygodniejszy (no i będzie miał basen, a to dla mnie dość istotne) ale czy mogę liczyć na to, że znajdę coś na miejscu, bo trochę obawiam się opłacać coś w PL - zapłacę, a na miejscu okaże się że ładnie to wyglądało tylko na zdjęciach, a rzeczywistość jest "nieco" inna.
A może ktoś z Was może polecić jakieś fajne hotele w tym zakresie cenowym?
Chętnie poznam też opinie zwolenników apartamentów.

Ja zawsze wyjeżdżam do Cro w tzw.ciemno. W tym terminie nie powinno byc problemów z noclegami.Jeśli chcesz moge ci podac nr tel. do Magdy , która mieszka w Chorwacji , która załatwia apartamenty w Vodicach.Jest sprawdzona i pewna.Ja osobiście nie mogąc w sierpniu w II poł.znaleźć nic gdZie można było zamieszkać,zadzwoniłam do niej i w ciągu godz.załatwiła apartament dla 8 os. jeśli jesteś zainteresowany podaj emaila
Dzięki za pomoc, jak nabędę wiedzy w tym temacie to też się nią chętnie podzielę :)[/url]
Vegusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vegusia » 20.06.2006 08:36

zdecydiowanie też polecam wybór apartamentów. Co prawda trzeba sobie samemu ugotować ,ale ilez z tego przyjemności. Nic nie ma na przysłowiową kukułkę, mozna się wyspać ,mozna nie jeść obiadu ,mozna iść do knajpki. Ogółem super. :)

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone