Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

hotel adria vela luka

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ilona 75
Plażowicz
hotel adria vela luka

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilona 75 » 10.07.2007 20:57

Witam Jade do hotelu Adria na korculi. Może ktoś mi napiszę jak tam jest? Ja po ubiegłorocznej Tunezji z All inclusive mam ogromne obawy. Jadę z dwuletnią Zuzia i z mężem. Będe wdzięczna za każde info. Głównie jak z parasolami, leżakami, jedzonko, pokoje i klima w pokojach. Pozdro.
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 10.02.2008 22:10

hotel jest więcej niż OK - polecam
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Puma1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puma1 » 10.07.2008 09:09

TYLKO NIE TEN HOTEL!!!!!!!!!!!!!! Dla Polaków przeważnie pokoje są z widokiem na skały, klimatyzacja jest popsuta (podobno po 15 lipca 2008 roku ma działać), w pokoju jest tylko wiatrak pod sufitem. Ogólnie mówiąc duchota. Sam hotel jest oddalony o 3 km od miasta Vela Luka, dostać się możma tylko taksówką wodną. Brak jakichkolwiek animacji dla dzieci i dorosłych. W morzu pełno jeżowców. Czeka Cię tam tylko nuda.
Proponuję, rozważ hotel FARAON w miejscowości Trpanj. Bardzo spokojny hotel, mała miejscowość, młodzieży prawie nie ma, głównie właśnie młodzi rodzice. Plaża bardzo blisko ok. 20 metrów od hotelu i co bardzo ważne nie ma jeżowców w wodzie. Jedyna niedogodność to brak windy i trzeba pokonać ok 100 schodów do pokoju. Ale za to jaka później kondycja. :D Bardzo dużo zabaw dla dzieci i dorosłych. Własnie wróciłam z 8-letnim synem który jest zachwycony z pobytu.
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 10.07.2008 09:23

Adia to typowy posocjalistyczny wynalazek.
gorąco, nie polecam.
Maleńkie pokoiki, jedzenie wczesny gierek...
kolejki po "napoje" z saturatora wersja all inclusive.
Czy nie lepiej jakieś kwatery????
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2009 13:14

Nie jest tak źle, jestem właśnie w tym hotelu od 01.05 do 08.05.2009 i generalnie oprócz tego że w ofercie był kryty basen a na miejscu okazało się że nie skończyli remontu i nie poinformowali o tym biur podróży, ale dali nam pisemnie potwierdzenie tego faktu żeby złożyć na to reklamację w Polsce.
Prze pierwsze 3 dni byliśmy w hotelu tylko sami (2 rodziny 2+2 i 2+1) a kuchnia gotowała jak dla 100 osób, bardzo smaczne jedzenie, napoje też dobre, piwo OZUJSKO, lokalne alkohole też dobre (PROSEK, PELINKOVAC, KRUSKOVAC, LOZOVACA) czego chcieć więcej, tym bardziej za ta cenę, 2112 pln za 2 dorosłych i 2 dzieci 6 i 11 lat w pokoju rodzinnym, absolutnie doskonały stosunek ceny jakości i ilości.
Fuzi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fuzi » 07.05.2009 06:49

Cześć junkers111

Na początku lipca również wyruszam na tydzień do tego hotelu właśnie ze względu na "straszną nudę" w tych okolicach. Zależy mi na zaciszu i spokoju w pierwszym tygodniu urlopu, później jadę na dokładnie przeciwną stronę Adriatyku by się wyszaleć.
Wiem z informacji zawartch w sieci że plaży jako takiej nie ma przy budynku hotelowym ale czy znalazłeś może jakieś urokliwe miejsce w pobliżu, gdzie można się rozłożyć z dwoma leżakami? Jeszcze jedno pytanie na Korcule jechałeś przez półwysep czy płynąłeś promem?

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.05.2009 07:41

Cześć FUZI

W tamtą stronę jechałem przez półwysep i z Orebic ale w drodze powrotnej płyniemy z Vela Luka do Splitu (trochę drożej ale spokojniej, ze Splitu jechaliśmy razem z promem w Orebic 5 godzin) a prom z Vela Luka płynie niecałe 4 godziny.
A co do plaży to 200 metrów w lewo od hotelu jest fajna mała plaża, łagodna z drobnymi kamieniami okolo 50 metrów długa, a w prawo od hotelu są fajne skalne plaże na długości około 2-3 kilometrów.
Fuzi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fuzi » 07.05.2009 07:53

Chyba zrobię podobnie na miejsce przez półwysep a z powrotem promem. Czy jest jakiś większy problem z rezerwacją promu z Vela Luka i jaki jest koszt żeglugi ? Jeszcze jedno - czy na terenie hotelu działa jakiś hotspot bo widzę że meile przychodzą ekspresowo. :D .

Dziękuję Serdecznie za informację i
Życzę Szczęśliwego Powrotu - Szerokiej Drogi !
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.05.2009 09:41

Koszt z Orebica jest około 100 kun (samochód+2 dorosłych+2 dzieci)
Z Vela Luka do Splitu jest chyba około 500 kun za to samo (nie wiem jeszcze bo dopiero po południu jadę kupić bilety) teraz nie ma problemów z miejscem, ale nie wiem jak sezonie.
W recepcji są 2 komputery z dostępem do sieci kosztują 25 kun za godzinę, jest też WI-FI hotelowe ale nie dla gości, jednakże mili goście z złamali kod i dlatego mamy też w obrębie recepcji.
aga krk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga krk » 07.09.2009 16:17

junkers111 napisał(a):Nie jest tak źle, jestem właśnie w tym hotelu od 01.05 do 08.05.2009 i generalnie oprócz tego że w ofercie był kryty basen a na miejscu okazało się że nie skończyli remontu i nie poinformowali o tym biur podróży, ale dali nam pisemnie potwierdzenie tego faktu żeby złożyć na to reklamację w Polsce.
Prze pierwsze 3 dni byliśmy w hotelu tylko sami (2 rodziny 2+2 i 2+1) a kuchnia gotowała jak dla 100 osób, bardzo smaczne jedzenie, napoje też dobre, piwo OZUJSKO, lokalne alkohole też dobre (PROSEK, PELINKOVAC, KRUSKOVAC, LOZOVACA) czego chcieć więcej, tym bardziej za ta cenę, 2112 pln za 2 dorosłych i 2 dzieci 6 i 11 lat w pokoju rodzinnym, absolutnie doskonały stosunek ceny jakości i ilości.

hej hej ..a z jakiego biura podróży jechaliście??..my wyjezdzamy 10 września i otrzymalismy ofertę do Adrii za 2600 z all inclusive..cos mi się wydaje drogo.z dojazdem własnym..proszę o pomoc..dzieki
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.09.2009 19:16

aga krk napisał(a):
hej hej ..a z jakiego biura podróży jechaliście??..my wyjezdzamy 10 września i otrzymalismy ofertę do Adrii za 2600 z all inclusive..cos mi się wydaje drogo.z dojazdem własnym..proszę o pomoc..dzieki

My byliśmy z Neckermann, wydaje mi się że ta cena jest normalna, nasza cena też była z dojazdem własnym.
aga krk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga krk » 07.09.2009 21:12

junkers111 napisał(a):
aga krk napisał(a):

My byliśmy z Neckermann, wydaje mi się że ta cena jest normalna, nasza cena też była z dojazdem własnym.

dziękuję bardzo za odpowiedż.. ..my też otrzymaliśmy oferte od neckermana.. 2 osoby dorosłe..obawiam się drogi ..jesli można wiedzieć to ile godzin jechaliści z kępna i jaką trasą ???a na korculę płynęliście z którego miasta??pozdrawiam cieplutko
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.09.2009 06:56

aga krk napisał(a):dziękuję bardzo za odpowiedż.. ..my też otrzymaliśmy oferte od neckermana.. 2 osoby dorosłe..obawiam się drogi ..jesli można wiedzieć to ile godzin jechaliści z kępna i jaką trasą ???a na korculę płynęliście z którego miasta??pozdrawiam cieplutko

Ta różnica w cenie chyba wynika z tego że ja byłem w najniższym sezonie (01-08.05) a teraz jeszcze nie obowiązują takie ceny (najniższy sezon zaczyna się zwykle po 20-25.09).

W tamtą stronę jechałem do Orebic i dalej przez wyspę (po drodze spaliśmy w Spicie), a z powrotem z Vela Luka do Splitu i taką drogę wam polecam codziennie są 2 promy 10:15 (jest w Vela Luka o 13:00) i 17:30 (jest w Vela Luka około 20:30), i jak o godz 10:00 zjechaliśmy z promu w Splicie to o 23:15 byłem w Kępnie (1270 km) w 2 samochody v/max 135 km/h.

To jest trochę droższe rozwiązanie (dorosły 48,00 KN dziecko 24,00 KN samochód 432,00 HN) ale za autostradę też trzeba zapłacić, paliwo też (to jest jeszcze 300 km ze Splitu) i prom z Orebic na wyspę też kosztuje, więc różnica jest niewielka.

W razie jeszcze potrzebyy służę dalszą pomocą.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 08.09.2009 17:33 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
aga krk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga krk » 08.09.2009 14:01

:)
Ostatnio edytowano 08.09.2009 14:09 przez aga krk, łącznie edytowano 1 raz
aga krk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga krk » 08.09.2009 14:04

dziekuję bardzo za pomoc..ale nadal sie obawiam tej drogi ponieważ jest strasznie daleko..10.09 na 14.00 mamy byc na miejscu wiec sama nie wiem już o której mamy wyjechać..cięzko to wszystko przekalkulowac ..czyli na korculę będzie ok 1500 km..i jescze jedno pytanko : jaki jest mniej wiecej koszt dojazdu samochodem na korcule z autostradami i z promem (orebić)???przepraszam że tak męcze ale pierwszy raz do cro i mnie to przeraża..pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam[/quote]
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

hotel adria vela luka
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone