napisał(a) Angie » 14.11.2006 15:08
Nie byłam w hotelu Admiral, jak zresztą w żadnym innym hotelu w Chorwacji. Preferuję tańsze możliwości noclegu, których w Cro na szczęście nie brakuje. Ale do rzeczy, chciałam się z Tobą podzielić moją opinią o miasteczku Opatija, w którym spędziłam jeden dzień, wieczór i noc podczas mojej podróży po Chorwacji w tym roku. Ponieważ zatrzymywałam się w wielu chorwackich miejscowościach, mam więc jako takie porównanie. I Opatija nie wypada najlepiej w tymże rankingu. Oczywiście zależy czego, kto szuka w Chorwacji. Niemniej jednak Opatija kojarzyć się może bardziej z kurortem dla (za przeproszeniem) snobów, który mógłby znajdować się gdzieś na lazurowym wybrzeżu, a nie z dziewiczą Chorwacją, jakiej ja jechałam szukać. Jeśli chcesz spacerować wybrukowanym deptakiem wraz z elegancko i markowo poubieranymi Niemcami i Włochami, to jak najbardziej możesz jechać do Opatiji. Możesz tam popodziwiać luksusowe auta, pograć w kasynie i poleżeć na betonowej plaży, zrobić zakupy w markowym butiku i wydać oczywiście kupę kasy. Jeśli jednak szukasz pięknych, dzikich miejsc, urzekających kolorów, skalistych plaż, czystej wody, to omijaj Opatiję szerokim łukiem.
Oczywiście opinia jest sugestywna, bo wyłącznie moja. Ty możesz mieć inne oczekiwania od Chorwacji i życzę Ci, żeby się spełniły
Pozdraviam