Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Holiday Village Zaton

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KasiaAD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaAD » 23.09.2008 10:23

Domyślam się, że ta propozycja dotyczy tej jadłodajni- widywałam tam ludzi z "karteczkami"- nie wiem - ja ogólnie jestem przeciwnikiem organizowania odgórnego jedzenia- chyba , że zabierasz grupę dzieci- to byłoby ułatwienie. Na terenie ośrodka jest bardzo fajna pizzernia- za ok 50 kun spora pizza, w knajpkach też za ok 50 zł można coś zjeść.
Jeśli chodzi o atrakcje - ja byłam w 1 poł września i było ich bardzo dużo- od dmuchanych zabawek na plaży, przez konie, tenis stołowy, ziemny, animacje - aerobik, zabawy dla dzieci..... niestety nie wiem jak to wygląda w maju - ale myślę, że panie z recepcji odpowiedzą na Twoje pytania.
Acha- i te 60 zł to chyba drożej niz płacić za każdy posiłek - jak pisałam płaciliśmy ok 100 zł za obiad dla 2 osób z piwkiem:) ( a samo piwko 18 lub 20 kun)
iwo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwo » 23.09.2008 12:05

Tak wygląda część T -> zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link[/quote]

Dzięki za załączone zdjęcie. Ten wystający balkon po lewej stronie na pierwszym piętrze dotyczy pewnie apartamentu 6-osobowego. Z przodu stoi identyczny budynek. Można sobie pewnie zaglądać do okien. Między nimi pewnie są wejścia do apartamentów, na dole do dolnych a po schodach do górnych, np do 6-osobowych. Czy mam rację.
skunk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) skunk » 23.09.2008 12:38

iwo napisał(a):Tak wygląda część T -> zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Dzięki za załączone zdjęcie. Ten wystający balkon po lewej stronie na pierwszym piętrze dotyczy pewnie apartamentu 6-osobowego. Z przodu stoi identyczny budynek. Można sobie pewnie zaglądać do okien. Między nimi pewnie są wejścia do apartamentów, na dole do dolnych a po schodach do górnych, np do 6-osobowych. Czy mam rację.

Po schodach są wejścia do 6-cio osobowych apartamentów. Balkon na I i II piętrze po lewej stronie zdjęcia oraz taras na I piętrze po lewej należy do jednego aparatamentu 6-cio osobowego.

P.S. Podaje jeszcze linka ze zdjęciem w/w apartamentów z drugiej strony -> zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
iwo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwo » 24.09.2008 06:41

Wielkie dzięki. Jeżeli jeszcze przypomni Ci się coś ciekawego na temat pobytu to proszę napisz. A może relacja? Pozdrawiam
jaser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaser » 24.01.2009 10:35

Mam małe pytanko czy z wszystkich tych atrakcji mogą tylko korzystać mieszkańcy kempu?
aggula
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aggula » 29.01.2009 10:41

Witam!
Pierwszy raz jestem tutaj dzisiaj, przeczytalam Wasz caly watek i mam jeszcze pare pytan ;)

Wybieramy sie do Chorwacji po raz pierwszy (tzn. na razie o tym myslimy) we wrzesniu 2009 - wydawalo nam sie, ze pogoda powinna byc jeszcze fajna. Najwiecej tu wyczytalam o czerwcu - ktos wie, czego mozna sie spodziewac we wrzesniu???

Czy apartamenty 4-osobowe ++++ sa tylko przy wjezdzie, jak ktos pisal wczesniej??? Mamy jakis inny wybor, gdybysmy chcieli byc blizej morza? Czy blizej morza sa tylko 5 i 6-osobowe???

Jedziemy z dwojka maluchow (beda mialy 2,5 i 4 lata) - ktos napisal, ze w polowie wrzesnia zwijaja dmuchane zamki i zjezdzalnie. Moge liczyc, ze w pierwszej polowie wrzesnia beda jeszcze dostepne wszystkie atrakcje???

Czy do korzystania z tej jadlodalni samoobslugowej, o ktorej pisaliscie, trzeba miec z gory wykupiona opcje jedzenia? czy tam sie po prostu chodzi jak do restauracji? (czyli kiedy sie chce)

Bede bardzo wdzieczna za pomoc w decyzji ;)
KasiaAD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaAD » 29.01.2009 12:52

Witam! jeśli chodzi o apartamenty- nie pomogę mieszkaliśmy w mobil home - który szczerze polecam.... mieliśmy dp plaży bliżej niż z apartamentów przy wjeździe.

Pogoda wrześniowa- byliśmy 2x w 1 połowie września- 3 lata temu pogoda - około 25 stopni, raz padał deszcz- super do zwiedzania jak i plażowania. W 2008 w Zatonie mieliśmy przez 1 tydzień piękną pogodę, słońce, upał... cud- niestety 3 ostatnie dni pogorszenie pogody - na ośrodku ok 18-20 stopni i przelotne opady. Kiedy pojechaliśmy na Plitwice było 3 stopnie:):) i lało.

Jeśli chodzi o atrakcje to my byliśmy od 6 września i do końca wszystko było.
Jedzenia nie musisz rezerwować jadłodajni.
Dla mnie Zaton o świetne miejsce i szczerze polecam - tym bardziej z małymi dziećmi- na 100 nie będziecie się nudzili:)
aggula
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aggula » 29.01.2009 14:09

Wielkie dzieki za odpowiedz! Apartamentow 4+ juz nie ma dostepnych na ten termin, jest za to mobil home, ktory osobiscie mi sie b.podoba. Dobrze slyszec, ze go polecasz :D

Co do jadlodajni, to chodzi mi o to, ze glownych posilkow na pewno nie bede gotowac, a jak sie idzie jesc z dziecmi, to wiesz zapewne, ze duzo lepiej dziala, jak maja wystawke i widza, co wybieraja :wink: Dlatego z nimi wolalabym taka jadlodajnie niz restauracje, bo nazwy z karty za duzo im nie mowia. Czy do tej jadlodajni tez da sie chodzic bez wykupienia z gory calego wyzywienia? Sniadania i luncze bedziemy robic we wlasnym zakresie, inaczej dzieciaki nie jedza;)

Dzieki za wszystko.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.01.2009 14:28

W Zatonie byłem dwa razy , wprawdzie dość dawno , ale szczerze polecam, szczególnie w okresach przed sezonowym i posezonowym.
Jest wtedy trochę luźniej i ciszej.
(ale cykady też wtedy chyba głośno "grają jak w sezonie) :wink: :lol:

Ps aggula po dwóch Twoich postach nieśmiało przypominam , że na forum jest regulamin z jego korzystania , a w nim pkt.4
jaser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaser » 30.01.2009 13:13

Kasia może ty potrafisz odpowiedzieć na mój post dot. możliwości kożystania z basenu i plaży przez osoby z poza kampu.
KasiaAD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaAD » 30.01.2009 13:20

Jaser, niestety nie wiem jak jest z osobami nie mieszkającymi na kempie- wiem, że na bramie wjazdowej sprawdzali wjazdówki- dalej juz nikt o nic nie pytał:) więc nie pomogę niestety!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.01.2009 14:38

jaser napisał(a):Kasia może ty potrafisz odpowiedzieć na mój post dot. możliwości kożystania z basenu i plaży przez osoby z poza kampu.

Chyba Ci już odpowiadałem, choć moje doświadczenie jest odległe, bo z 2004 roku.
Przed wjazdem na teren Holiday Zaton jest duży zadaszony płatny parking. z plaży korzysta się wtedy bezpłatnie , natomiast wejście na basen było za okazaniem karty pobytu/rejestracji na terenie Ośrodka.
Nie pamiętam czy można było wejść wtedy na basen za dodatkową opłatą.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2009 14:47

Potwierdzam, na bramie wjazdowej płacą za wejście osoby nie mieszkające w Zatonie. Za takim biletem wszystkie usługi są tak samo dostępne dla "tubylców" jak i "obcych". :lol:

ps. Basen jest bezpłatny, ale woda jest w nim bardzo zimna i nie można grać w nim w piłkę, leżaki płatne 20 kun. Zjeżdżalnie , akwedukty , górki płatne. Plaża bezpłatna.

ps.2. Warto wziąść rowery, niedaleko PRZEPIĘKNY NIN, a wnim poczta z tanim telefonem. Komórki w Zatonie praktycznie nie mają zasięgu.
Cypis78
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cypis78 » 09.06.2009 11:02

witam
we wrześniu ze znajomymi jedziemy na dwa tygodnie do Zatonu, mamy apartament 3* moje pytanie jest takie:
czy można tam zabrać ze sobą grila i grilować na tarasach w apartamentach ?? no chyba że są tam jakieś ogólno dostępne grile ??
pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2009 11:45

Cypis78 napisał(a):witam
we wrześniu ze znajomymi jedziemy na dwa tygodnie do Zatonu, mamy apartament 3* moje pytanie jest takie:
czy można tam zabrać ze sobą grila i grilować na tarasach w apartamentach ?? no chyba że są tam jakieś ogólno dostępne grile ??
pozdrawiam

Są wyznaczone miejsca do grilowania, grilowanie gdzie się chce jest zabronione ( ze względów p-poż. ). Szczególnie włosi tych zakazów nie przestrzegają. Jeśli lubicie zapłacić za kilka hektarów lasu z powodu pożaru, to droga wolna. Pozdrawiam. :lol:

smoki3

ps.Przy grilu elektrycznym, pewnie problemów nie będzie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje