....
Pozdrawiam i czekam na cd , bo nie wiem co rezerwować na luty : Fuertę czy Lanzarote [/quote]
...
Też czytam bo już zaklepałem, udało się trafić lot w znośnej cenie. Luty - Fuerteventura.
majkik75 napisał(a):Pięknie
Nie wiem czy w przyszłym roku tylko w lato nie powtórzę Twoich śladów z tymi dwoma wyspami... Jest taki pomysł, ale zobaczymy.
pozdrawiam, Michał
robiz napisał(a):Solidna "firma"
Dzięki za kolejny odcinek
piekara114 napisał(a):
Nie wiem w jakim tempie będziesz pisał, więc już teraz się podpytam: byłeś 4 dni na wyspie, ile dni szacujesz, że warto tam być, aby na spokojnie pozwiedzać i po korzystać z plaż (opalanie+kąpiel, tak powiedzmy min. 3 h każdego dnia)
hzag napisał(a):
Też czytam bo już zaklepałem, udało się trafić lot w znośnej cenie. Luty - Fuerteventura.
piekara114 napisał(a):A już miałam Ci się przypominać...
Czym różnią się te bilety 20 i 45 EUR?
tony montana napisał(a):I w sumie przestałem też wchodzić do kościołów które są płatne (wiele lat płaciłem i sporo widziałem, ale już styka, sorry), dziedzictwo religijno-kulturowe aby pokazać dzieciom i kształtować ich poglądy, a samemu sie odchamić powinno być albo gratis / co łaska albo za przysłowiowe 1 Euro, a nie 7, 8, 10 Euro etc co na rodzinę daje naprawde spore koszty, jakby czlowoe chciał wejść to tu to tam....
W tym roku (jak obserwowałam kilka grup na fb) co raz latem były dni (kilka pod rząd), gdzie było bardzo duże zamglenie, zachmurzenia i nie była to kalima. I temperatura super wysoka nie była, niektórzy nawet pisali, że było im chłodno...tony montana napisał(a):Oj w lato to chyba można się tam usmarzyć, choć w sumie wieje wind non stopmajkik75 napisał(a):Pięknie
Nie wiem czy w przyszłym roku tylko w lato nie powtórzę Twoich śladów z tymi dwoma wyspami... Jest taki pomysł, ale zobaczymy.
I dlatego w tym roku zrezygnowałam z Plitvic i wybrałam bośniacki Park Una... Co innego i inna skala to fakt, ale warte odwiedzenia za kilka euro...tony montana napisał(a):Rozumiem, że wszyscy chcą zarobić, utrzymać teren, inwestować w niego etc ale są pewne granice. (...)
I w sumie przestałem też wchodzić do kościołów które są płatne (wiele lat płaciłem i sporo widziałem, ale już styka, sorry),
tony montana napisał(a):I w sumie przestałem też wchodzić do kościołów które są płatne (wiele lat płaciłem i sporo widziałem, ale już styka, sorry),
piekara114 napisał(a):Płacenie za wejścia do kościołów/świątyń nigdy mi się nie podobało.... i decyduję się na takie miejsca kiedy wiem, że są tego naprawdę wartę i wyróżniające się spośród wielu...
Co do innych wejść to te 50 eur jestem w stanie wydać, ale jak wyżej, miejsce musi być niepowtarzalne jak np. Etna Co do Timanfaya - muszę dokładnie zgłębić temat zakresu zwiedzania w tych obu opcjach i wtedy zdecyduję....
Ale jeźdźmy już na wycieczkę po Parku, pokaż jak to zwiedzanie obecnie wygląda... Pamiętam, że przed 10 lat Szwagry były i były pokazy samozapłonu od ciepła itp... Ciekawe czy dalej to jest?
robiz napisał(a):W sumie Lanzarote to taka trochę cieplejsza Islandia
Widoki na Twoich zdjęciach są niesamowite, a co dopiero na żywo
Jeszcze nie dojrzałam do samodzielnych wycieczek samolotowych , a w biurach podróży styczeń i luty jest sporo droższy od marca.
Także chyba zdecyduję się na marzec . Może coś tam będzie kwitnąć
majkik75 napisał(a):tony montana napisał(a):I w sumie przestałem też wchodzić do kościołów które są płatne (wiele lat płaciłem i sporo widziałem, ale już styka, sorry), dziedzictwo religijno-kulturowe aby pokazać dzieciom i kształtować ich poglądy, a samemu sie odchamić powinno być albo gratis / co łaska albo za przysłowiowe 1 Euro, a nie 7, 8, 10 Euro etc co na rodzinę daje naprawde spore koszty, jakby czlowoe chciał wejść to tu to tam....
Zdecydowanie
pozdrawiam, Michał
piekara114 napisał(a):A miałam cichą nadzieję, że autokar będzie otwarty, choć górne pięterko...echhhh
Jeśli dobrze zrozumiałam, to wsiedliście do autokaru, pojechaliście po szlaku wulkanów, nawrotka (lub kółko) i przy punkcie startu były pokazy. I to w 50 min za 20 eur? Widoki nieziemskie Już po tym odcinku wiem, że Lanzarote by mnie zauroczyła jak Fuerta.
Po moim spacerze na Hondo i tu koniecznie wdrapałabym się na jakiś wulkan. Do dziś mam na mapce zaznaczoną Calderę Blanca i Montaña de Tinache - zobaczę co Ty pokażesz z Volcán El Cuervo - zwłaszcza ciekawa jestem panoramy.
Więc nie ociągaj się.
majkik75 napisał(a):Pięknie
Zdjęcia robią duże wrażenie, coraz większą mam ochotę by to zobaczyć na żywo
pozdrawiam, Michał