Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hmmm.....Bieszczady.....pokręcony 2012 rok.....i ciut linków

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
HUNCO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) HUNCO » 19.07.2012 07:52

To i ja wtrącę swoje trzy grosze. Do tej pory byłem dwukrotnie na weekendowych wypadach w Bieszczady - ostatni weekend kwietnia 2010 oraz połowa września 2011. Rozmawiając z osobami na szlaku wszyscy są zgodni, że w Bieszczadach jest inaczej niż w innych górach. Nie ma takiego tłoku na szlakach oraz większa uprzejmość i kultura. Zawsze znajdzie się ktoś kto podwiezie na stopa. Podczas pierwszego wyjazdu nocowaliśmy w Ustrzykach. Cisza i spokój - szlak na Tarnicę zaraz "za plecami" :wink: Zrobiliśmy Tarnicę i Małą Rabkę a w drodze powrotnej postój nad Soliną. Drugim razem nocleg był w Smereku. Naszym łupem padły obie połoniny. Szliśmy od trudniejszej strony ale warto było :wink: Najlepiej wybrać się w połowie października bo wtedy dopiero robi się kolorowo. We wrześniu jest jeszcze "zwyczajnie" zielono. Gdyby nie wyjazd do Chorwacji to zawitałbym znowu w Bieszczady bo jeszcze jest wiele do odkrycia a ceny są bardzo przyjazne - noclegów jak i świeżych rybek :wink:
Życzę dobrej pogody :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 19.07.2012 08:14

Dzięki HUNCO za wpis, teraz też będzie zielono, ale na pierwszy raz może być i tak :D

Tobie zaś życzę udanego wyjazdu :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.07.2012 11:41

6 stron i jeszcze zdjęcia nie zobaczyłem 8O

Cześć 8)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 19.07.2012 12:32

kaszubskiexpress napisał(a):6 stron i jeszcze zdjęcia nie zobaczyłem 8O

Cześć 8)

Hejka :D

Jak to nie widziales :wink: , są, nie moje :lol:

A fotek zobaczyć nie mogłeś, bo ja jeszcze w Piernikowie :lol:
jutro wyjeżdżam, to z czasem coś się pojawi :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 19.07.2012 12:34

Nooo to pogody życzę... czasem dobra pogoda to różna pogoda, bo jak leje to mniej turystów, bo jak słońce to ciepełko... zależy co kto lubi, lub co komu nie przeszkadza ;)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.07.2012 12:43

Miecia napisał(a):A fotek zobaczyć nie mogłeś, bo ja jeszcze w Piernikowie :lol:

Ja pierniczę :oops:
To czekam, wracaj bezpiecznie.
W Bieszczadach byłem raz, w czasie naszej podróży poślubnej i mam rewelacyjne wspomnienia. Objechaliśmy wtedy całą Polskę, od Gdańska, przez Poznań, Wrocław, Karpacz, Zakopane, Bieszczady, Warszawę i do domu. Pogodę mieliśmy afrykańską.

Chyba to kiedyś powtórzę 8)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 19.07.2012 12:53

Leszek Skupin napisał(a):Nooo to pogody życzę... czasem dobra pogoda to różna pogoda, bo jak leje to mniej turystów, bo jak słońce to ciepełko... zależy co kto lubi, lub co komu nie przeszkadza ;)

Sloneczka ciut by się zdało, bo fotki ładniejsze :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 19.07.2012 12:59

kaszubskiexpress napisał(a):Ja pierniczę :oops:
To czekam, wracaj bezpiecznie.
W Bieszczadach byłem raz, w czasie naszej podróży poślubnej i mam rewelacyjne wspomnienia. Objechaliśmy wtedy całą Polskę, od Gdańska, przez Poznań, Wrocław, Karpacz, Zakopane, Bieszczady, Warszawę i do domu. Pogodę mieliśmy afrykańską.

Chyba to kiedyś powtórzę 8)

O rany, to chyba jeszcze nie pracowałeś :wink: , na taki objazd trzeba dużo czasu.......... :wink:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.07.2012 15:14

Cisna i Siekierezada to mus!!! Pętla również.

Bieszczady mają to wszystko, czego nie mają inne góry w Polsce...w sensie klimatu, który ciężko opisać. Ja mam małą obsesję na ich punkcie, która to zaczęła się od namiotów kilkanaście lat temu. Jest coś takiego w tym rejonie...czego naprawdę nie sposób opisać:).
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 19.07.2012 15:40

MRK napisał(a):Cisna i Siekierezada to mus!!! Pętla również.

Bieszczady mają to wszystko, czego nie mają inne góry w Polsce...w sensie klimatu, który ciężko opisać. Ja mam małą obsesję na ich punkcie, która to zaczęła się od namiotów kilkanaście lat temu. Jest coś takiego w tym rejonie...czego naprawdę nie sposób opisać:).

Dzięki, hmmmmm.....chyba zaczynam się nakręcać :lol: :lol: :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.07.2012 15:44

Miecia napisał(a):O rany, to chyba jeszcze nie pracowałeś :wink: , na taki objazd trzeba dużo czasu.......... :wink:

Myśmy to zrobili w 12 dni :P

Da się. 8)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 19.07.2012 15:57

kaszubskiexpress napisał(a):
Miecia napisał(a):O rany, to chyba jeszcze nie pracowałeś :wink: , na taki objazd trzeba dużo czasu.......... :wink:

Myśmy to zrobili w 12 dni :P

Da się. 8)

To Wy chyba, w tej podróży poślubnej, tylko podróżowaliście :wink: :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 19.07.2012 16:33

Bo podróżnik nie skupia się na dotarciu do celu :idea: ;)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 19.07.2012 16:43

Leszek Skupin napisał(a):Bo podróżnik nie skupia się na dotarciu do celu :idea: ;)

podróznik-podróżnik może nie, ale podróżnik w poślubnej :wink: :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 19.07.2012 16:51

Miecia napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Bo podróżnik nie skupia się na dotarciu do celu :idea: ;)

podróznik-podróżnik może nie, ale podróżnik w poślubnej :wink: :lol:

No wiesz ale za to w ilu miejscach w krótkim czasie mogli mieć tę no... ... wiesz co :lol: ;)

Pozdrav
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska